Fitte

Fitte er et veldig anvendelig ord. Det er lite og klamt og ligger godt i munnen.

Kunstpause.

 

Jeg kaller fitta mi for fitta, sånn bortsett fra når jeg kaller den noe annet. Det jeg liker best med fitte, er likevel å bruke det som skjellsord. Jeg tror det er tre grunner til det. Den første er at fitte på et eller annet sjukt vis har blitt det styggeste man kan si. Den andre grunnen er at fitte har to stavelser og er lett å spytte hardt eller mykt ut av munnen, alt etter som. Den tredje grunnen er at selv om ordet liksom er så grovt, så er det så søtt. Omtrent som om Moldvarp fra Flukta frå Dyreskogen bare: Eg har ein overrasking til deg, Grevling, og drar opp en flåkniv.

Akkurat det synes jeg også er grunnen til at fitte er et så bra ord for, nettopp, fitte. Blid, men farlig. Vær bevisst når du har med den å gjøre.

 

Jeg synes det er kukete oppførsel å kalle jenter og kvinner for fitter. Det er å redusere mennesker til kroppsdeler, en av verdens kjipeste yndlingshobbyer. Jeg vet at det er vanskelig, kanskje umulig, å bare ta et ord og gjøre det harmløst ved å bruke det på sin egen måte, men jeg kommer til å prøve å vanne ut fitte til det bare er en del av et litt funky ordforråd.

Siri
(sorry for at jeg illustrerte dette med pussies)

22 kommentarer

 1. Fikk en deilig god latter når jeg åpnet adventskalenderen/leste blogg til frokost i dag. Liker også ordet fitte av mange av de samme grunnene som deg. Men skulle noen ganger ønske det fantes et ennå bedre ord som ikke ble misbrukt hele tiden av folk. Fitte er en fantastisk sak og ordet har både snert og glimt i øyet. Ordet fortjener bedre enn å bli spytta ut av folk som ikke fortjener nærkontakt med slike når de disrespekterer damer på den måten.

  Deilig å være litt feminist og litt småstygg i munnen en fredagsmorgen. Tjohei!

 2. Når jeg er skikkelig sint (og alene), er dette et godt ord. Gjerne sammen med hellvette. Ord man kan spytte ut i sinne. Ellers har jeg et litt anstrengt forhold til ordet fitte.

 3. Fin lesing i en ellers kjedelig eksamenshverdag. Men jeg kjenner jeg ble litt opphengt i det mentale bildet jeg fikk der lille Moldvarp trakk frem en flåkniv…

  Jaja, god femte desember :)

 4. Fitte er superbra! Burde jo ikke være et skjellsord, men noen ganger er fitte det eneste det eneste som duger. Måtte nesten skrike «FITTE» høyt sist jeg skviste analkjertel-innhold rett i mitt eget øye.

  Nrk viste Flukten frå Dyreskogen sist jeg lå hjemme og var skikkelig syk. Var glad i sånn 2 min før jeg skjønte at dette er episoden der Grevling dør. Snørr og tårer.

  1. Å herre min hatt. Analkjertelinnhold? Hva faen? Visste ikke at det fantes noe som het analkjertel engang. Og for en overgang. Rett fra analkjertel til Dyreskogen. Flott kommentar!

   1. (Ser at min kommentar kan tolkes sarkastisk, men det er den ikke. Er på alvor imponert over både analkjertel og den overgangen der.)

    1. Analkjertler fins; alle søte hunder har dem og de er eklere enn de høres ut. Tro meg, den dere arm-i-kuræv-greia er bare trivelig i forhold til en rundte betent analkjerteltømmings. Med eller uten en liten illeluktende squirt i retning fjeset ditt. En av veterinærlivets mange gleder.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.