8

I dag kjøpte jeg en vekkerklokke, 60 kroner på Clas Ohlson (jeg må alltid google hvordan Clas Ohlson staves), for å kunne gjøre et forsøk på å legge igjen telefonen utenfor soverommet. Det er sånn steinaldermenneskene sov, uten scrolling i natten. Kall det paleosøvn, om du vil.

Dessverre trenger klokker batterier, og ikke hvilke som helst batterier, men AA, ikke AAA, som vi av en eller annen grunn har den ene hylla i kjøleskapsdøra full av. Hvorfor har man dem i kjøleskapet? Aner ikke. Sikkert en spøk som pågikk så lenge at opphavsmannen døde før han fikk gjort narr av ofrene sine. Nå har jeg vekkerklokke uten batterier.

På ett nivå tror jeg at jeg skal bli et nytt menneske når jeg får prøvd å sove uten mobilen ved siden av meg. At jeg skal merke en slags generell forbedring av meg og livet mitt for hver mobilløse natt som går, at jeg skal sovne øyeblikkelig og dypt, sånn som partneren min gjør. Ikke minst tror jeg at jeg skal sove sammenhengende og rolig i ni timer.

På alle de andre nivåene vet jeg at det ikke stemmer, og at jeg har laget meg et prosjekt for å gi hverdagen et glimmer av ny mening. Sånn som voksne folk gjør.

Holder deg oppdatert på de batteriene. Regner med at jeg får summet meg til å kjøpe dem i løpet av en måneds tid.

S

4 kommentarer

  1. Jeg hadde vekkerklokke som plan for 2017. Kom aldri så langt (dypt imponert over din gjennomføringsevne), men så oppdaget jeg plutselig at jeg kunne regulere skjermtid på telefonen min, og videre har jeg klart å skaffe meg vanen at jeg legger meg uten å surfe på telefonen. Dette til info og tips og triks om AA blir vanskelig å oppdrive.

  2. Hehehehe: «et prosjekt for å gi hverdagen et glimmer av ny mening. Sånn som voksne folk gjør.»

    Vi vurderte å kjøpe et nytt hus i dag, men innså at livet ville bli mer stress da, så det utgår. Det kan hende vi pusser opp badet, eller ihvertfall setter inn dusjkabinett. Jeg vil egentlig ha badekar (drømmer om å bade, lese og ha vin på kanten), men det løser jo ikke problemet med fuktpåkjenning på veggen på et 20 år gammelt bad.

    Poenget er egentlig at på det badet står mitt vekkerklokkeprosjekt fra 2012. Den hadde så fæl vekkerlyd. Deretter fikk jeg meg sånn wake up-light. Dessverre funket det dårlig når 2 i samme soverom skal stå opp på forskjellige tidspunkt. Så nå ligger jeg her med mobilen i senga, da. Ikke at jeg trenger den for å våkne, det sørger babyen for.

  3. «… ikke AAA, som vi av en eller annen grunn har den ene hylla i kjøleskapsdøra full av. »

    Som om det ikke er åpenbart at dere har kjøleskapet fullt av AAA-batterier fordi dere har en egen friluftsinstagram og elsker friluftsliv og trenger batterier til hodelyktene dere bruker på friluftsturene deres.

  4. Desto mer jeg leser bloggen din, desto mer blir jeg overbevist om at jeg og du er det samme mennesket. Jeg har også en skuffe full av AAA, blir sur av ikke å bli spurt pent nok og har gjennomført gjentatte «sove med mobilen utenfor soverommet»-triks. Mitt nye nå er å flytte klokkeradioen inn på soverommet.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.