8. desember: BLOGG

Blogg er et stygt ord, det er nesten som bog. Kokt skinke. Bleikrosa, våt, for mye blitz. Noe av det jeg oftest har lyst til å si, er: «Skaff deg en blogg!»

Det betyr enten

a) Kan du være så snill å holde kjeft. Alvorlig talt. Skaff deg en blogg, så kan du bruke så mye tid og plass du vil på fjaset ditt, uten å plage folk. Med en blogg slipper tilfeldige folk å høre på deg, og du sikrer deg at de aller fleste som leser, er interessert i det du har å si eller vise fram. Tenk på alle de juleselskapssamtalene jeg har reddet med vissheten om at jeg kan blogge eller kvitre dritten ut av dem ved en senere anledning. Så mye mer behagelig for alle involverte.

Eller det kan bety

b) Herregud, dette er jeg veldig interessert i! Du er kjempekul! Hvorfor har du ikke en blogg? Kom igjen. Jeg vil lese den minst to ganger i uka. Pliiiis? Nei, det er ikke nok med Instagram. Jeg vil vite hva du spiser til frokost, hvor ekle ullsokkene dine ser ut, hva du er mest redd for her i livet, om du putter kjeler i oppvaskmaskinen, osv. Come on!

Mmmm, tror ikke jeg har noe mer å si om blogg. Bortsett fra at jeg tror de folka som rynker på nese av blogging, ikke helt har skjønt hva blogging er. At det kan være hva som helst.

Her er et medium+ bloggete bilde av meg, bare hyggelig, du:

20141124_192539

(Mamma har kjøpt alle klærne. Du tror at dette er en spøk, men det er ikke det.)

Også vil jeg veldig gjerne ha tips til blogger jeg kan sjekke ut. Liker alt bortsett fra såkalt helsemat. Ellers er jeg ikke kresen. Så si ifra hvis du har noen tips, takk!

Vi blogges,
Siri

17 Comments

 1. Er det noen som burde blogget, så er det raske Ida B.! Jeg ville stalket den bloggen dagen lang. Hvis du leser dette, Ida: Skaff deg en blogg! Du er kjempekul!

 2. Helsemat, altså. Jeg boikotter alle blogger med «lidenskap for …». Mest fordi de bare spiser sukrin og proteinpulver, og jeg liker å spise normal mat, og fordi de aldri klarer å stave «sunt».

  Jeg har ikke så mange blogganbefalinger. Jeg liker Harvest, men det er vel mer nettmagasin, og det tror jeg kanskje du vet om. Og underarbeid.com.

  1. Rettskriving på disse «sunnhetsbloggene» er et mareritt. «Kryss fingrende for» gir meg helt andre assosiasjoner enn et håp om at «morgenkardio» skal gå fint.

 3. Jeg er så glad for at jeg oppdaget bloggen din i tide til å følge med på denne adventskalenderen! Og i samme slengen vil jeg anbefale bloggen til sulvis.com; hun har lidenskap for det meste, bortsett fra sukrin og fiberhusk. Eller, hva vet vel jeg…? Kan hende hun liker det også….

  1. Så hyggelig at du liker kalenderen! Og for en fin blogg du har sjæl! Liker den røde tråden. Og takk for anbefaling.

 4. Stikk i strid med egenpålagte restriksjoner, – aldri anbefale blogger i kommentarfelt, for stor fare for selvpimping, anbefaler jeg http://pinsle.no. Hun bor på landet og driver på med lys og meiseboller – jeg falt helt etter jeg leste posten om kuer. Langhårede badass kuer.

 5. Du burde sjekke ut moshonista.blogspot.n, en bok/joggeblogg. Fryktelig gøy. Tror kanskje den er litt preget av interne referanser etc, men man kommer fort inn i det.

  Hilsen evig fangirl.

  1. Takk for anbefaling, moshonistaen sjæl var for beskjeden til å anbefale seg selv, så det er bra du tok ansvar. Og din blogg kan jeg trygt anbefale til andre som er på utkikk etter bokblogger!

   Hilsen også evig fangirl.

  1. What! Kan man egentlig ta en sånn kåring seriøst så lenge jeg ikke er nominert? Tankekors.

   Du er forresten en av de folka jeg synes skal få seg en blogg, Helene. Hva sier du? (Og da mener jeg fordi jeg hadde hatt lyst til å lese den, ikke fordi du snakker for mye og kjedelig.)

   1. Lol. Takk, tar det til meg. (Så lenge jeg er i riktig kategori! ) Nå som jeg blir arbeidsledig om 4 dager har jeg ihvertfall noe å skrive om.. eller evt ikke noe skrive om fordi mastermonsteret har slukt alle mine ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.