Å holde litt kjeft

8. mars 2016

11007939_432648456899560_626257946_n

På denne dagen ønsker jeg meg at vi slutter å snakke om hvordan vi kvinner bør forandre oss for å gjøre verden bedre, og heller snakker om hvordan vi kan forandre verden for å gjøre den bedre for oss kvinner.

Min feminisme er lett å svelge. Jeg er hvit middelklasse, jeg er slank og høyt utdannet, jeg bruker sminke, men bare litt. Det er ikke vanskelig for meg å være feminist. Det er litt vanskelig for meg å være kvinne, det er jo roten til det hele, men sånn historisk sett har det aldri vært lettere for en som meg. Jeg er vant til at folk er stille når jeg prater.

Kvinnedagen er også for de variantene av feminisme som ikke er like lette å svelge. For transpersoner, for ikke-hvite, for folk med hijab, for sexarbeidere og folk med nedsatt funksjonsevne og alle andre mer eller mindre marginaliserte grupper jeg kan lire av meg. Jeg lover å høre etter når dere prater. Selv om det ikke er 8. mars.

Siri

Previous Post Next Post

19 Comments

 • Malin

  Gratulerer med dagen Siri. Du er en bra kvinne!

  8. mars 2016 at 21:16 Reply
  • Siri

   Gratulerer med dagen som var, Malin! Du er også en bra kvinne, til tross for Nidar-skandalen.

   9. mars 2016 at 19:50 Reply
 • Thine

  Bra innlegg på kvinnedagen, Siri! Mye klokt fra deg⭐️

  8. mars 2016 at 21:34 Reply
  • Siri

   Takk, Thine! Gratulerer med dagen som var!

   9. mars 2016 at 19:50 Reply
 • Malin

  Jeg sier #myfeminismwillbeintersectionaloritwillbebullshit, eller noe sånt, og så prøver jeg å holde litt kjeft etterpå sånn at sånne som oss tar litt mindre plass her i verden. Gratulerer med dagen til deg og de andre i kommentarfeltet!

  8. mars 2016 at 21:47 Reply
  • Siri

   Til deg også, Malin! Jeg lurte på om dette ble litt vel lavthengende, interseksjonelle poenger å ta, men så fikk jeg så prestasjonsangst at jeg bare gikk for det.

   9. mars 2016 at 19:51 Reply
   • Malin

    Neineinei, jeg tror det må gjentas til det kjedsommelige uansett. Gikk du i tog og sånt?

    10. mars 2016 at 09:45 Reply
 • Susanne L

  Bra sagt.

  8. mars 2016 at 22:56 Reply
  • Siri

   Du er bra dame.

   9. mars 2016 at 19:51 Reply
 • Mia

  Hurra for feminisme i alle varianter, alle dager i året!

  9. mars 2016 at 06:17 Reply
 • Den lille Østlendingen

  Yay to all of the above.

  9. mars 2016 at 09:29 Reply
 • I

  Dette var deilig å lese. La oss holde kvinnedagen såpass lite politisk at det kan fokusere på likestilling. Jeg synes feminisme er vanskelig. Mest fordi jeg synest feminisme skal være tverrpolitisk og en sak for å fremme likestilling, men jeg har litt problemer med at feminisme gjerne blir politisk og jeg selv blir altfor lett provosert av gærne høyredamer.

  9. mars 2016 at 16:41 Reply
  • Siri

   Dette høres veldig kjent ut, I. Jeg synes jo feminisme i seg selv er politisk, men kanskje det mer er et slags virkemiddel enn en ideologi? Eller noe sånt? Jeg blir iallfall helt ør av at noen skal drive å bestemme hva som er feministisk hele tiden.

   9. mars 2016 at 19:55 Reply
 • T

  Mann, penis. Kvinne, vulva.

  Det jeg ønsker meg til kvinnedagen neste år er ord jeg kan forholde meg til og identifisere meg med. Ord som dekker hele spekteret, fra juridisk til pop-kulturelt. En mann kan ha penis på tusen forskjellige måter, men en kvinne med vulva? Det er ikke meg, i hvert fall! Høres ikke det mest ut som ord fra en obduksjonsrapport?

  PS. Fin kake.

  9. mars 2016 at 18:07 Reply
  • Siri

   Jeg liker fitte.

   9. mars 2016 at 19:56 Reply
   • T

    Men jeg ønsker meg et ord som kan brukes hele tiden. En mann kan jo ta en penis-operasjon, men kan en kvinne ta en fitte-operasjon? Kan en kvinne gå til legen å si det? Penis kan liksom både være seksuelt og nøytralt.

    #VIKTIGETING

    9. mars 2016 at 21:00 Reply
    • Siri

     Jeg bruker fitte til alt. Noen skvetter når jeg sier det, det synes jeg er fint.

     9. mars 2016 at 22:02 Reply
     • Susanne L

      Jeg bannet med å skrike FITTE en gang. Og da fikk jeg kjeft av en mann.

      10. mars 2016 at 17:44

  Leave a Reply