Akkurat som hjemme bare at det ikke er det

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg føler meg så hjemme at jeg har begynt å rote. En haug med bøker og halvskitne klær ved siden av madrassen, et sporløst forsvunnet nøkkelknippe, de halvhjerta forelesningsnotatene som krøller seg i bunnen av sekken. Hverdagen kommer uansett hvor man er, bare man er der lenge nok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPlutselig kan jeg svare når folk spør hvilken vei parken eller Alamo Square eller Elbo Room er. Med litt innsats klarer jeg å kamuflere den norske knekken i språkmelodien min. Don’t do that, you sound a lot happier with your accent, sier en. På vei hjem fra skolen vinker jeg til mannen i butikken på hjørnet og vet når jeg kan krysse gata uten å se på trafikklyset.

Siri

2 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.