Alt som skjer i første episode av MacGyver

Somewhere in Central Asia klatrer MacGyver i en fjellvegg. Å herregud, hold kjeft om at det ser mer ut som Utah, da. It’s funny, you know, the kinda stuff that pops into your head when you’re trying to work, sier han over bildene av seg selv. Mens han avvæpner en slem asiat og tar en cocky slurk av kaffekoppen hans, fortsetter voice-overen å fortelle en historie om en hest fra MacGyvers barndom. Fire minutter inn i episoden har MacGyver funnet en hvit mann i et bur, bevist knivkastingsferdighetene sine og desarmert en rakett med en sikkerhetsnål, alt mens han insisterer på å fortelle den hestehistorien.

MagcGyver1Så nå vet vi ganske mye om hvem MacGyver er: han er praktisk anlagt og har et irriterende positivt syn på tingenes tilstand. Det neste vi ser av ham, er hjemme i observatoriet. Observatoriet, ja. Griffith Observatory i Los Angelesk. Han bor i en fuckings teleskopkuppel sammen med lillebroren sin.

Samtidig i et underjordisk laboratorium i New Mexico:

MacGyver2

Mannen i den blå strålen er en nobelpriskandidat som skal på besøk til en annen nobelpriskandidat. Strålen er, en del av sikkerhetsprosedyren på den underjordiske laben han skal besøke. Når han kommer ned i laben, vil kollegaen hans spille ferdig sjakken de har begynt på.

sjakk

Det er en bombe under sjakkbordet! Rett før den sprenger, avslører verten at det er han som har plassert den der.

bombe

Akkurat hvem som er arbeidsgiveren og hvordan arbeidsavtalen til MacGyver ser ut, er uvisst. Nå er han iallfall i New Mexico og skal redde dagen. Eksplosjonen har nemlig fanget en haug forskere i et rom langt under bakken, men enda verre: hvis ingen stopper syrelekkasjen, kommer hele Rio Grande til å blir forgiftet. Før Mac kommer igang med redningsaksjonen, møter han <3 Pete <3 for første gang. Mac bommer en røyk selv om han ikke røyker, og tar hele pakka. <3 Pete <3 bare: Jaja, putt den i veska di, du! Heheh. Og Mac bare: The bag is not for what I take, it’s for what I find along the way.

peteee

Så nå er MacGyver på vei nedover i en high-security facility. Første hindring: laserstråler. Hva er dette? Asylet? Uansett. Flaks at han tok den røykpakka av <3 Pete <3 for ingenting markerer usynlige laserstråler som røyk. Did you ever see a scorpion sting itself to death? spør Mac inn i the two-way microphone han bruker til å holde kontakten med <3 Pete <3. Og så knuser han kikkerten han har i veska og bruker speilet til å rette en laserstråle mot laserkilden, så den eksploderer seg selv.

macgyver3Den neste hindringen han støter på, er en bjelke. Mac graver brannslangen under den og skrur på vannet, så slangen rikker løs bjelken og han får skubbet seg inn i rommet med de fangede forskerne.

macgyver4Men det er ikke alle forskerne! De to nobelprisnominerte er fortsatt fanget alene i den viktigste laben. Assistenten til den slemme forskeren som bomba dritten, heter Spencer og insisterer på å være med MacGyver på redningstoktet. Hun kan kanskje være til hjelp. Spencer vet selvfølgelig ingenting om at det er sjefen hennes som sto bak eksplosjonen, alle tror det må ha vært et uhell. Det er jo et laboratorium. Ting sprenger iblant.

macgyver5Foreløpig er ikke Spencer til så mye hjelp, for eksempel holdt hun på å ta på en kjempevarm dør. Mac holder en pinne borti døra for å vise henne hva som hadde skjedd hvis hun hadde gjort det.

macgyver6Så kommer de over noe godteri.

macgyver7Neste hindring er noen airlockdører som nesten låser dem inne til evig tid. Begge trekker et lettelsens sukk når de så vidt unnslipper.

macgyver8Samtidig går det ganske hardt for seg i kontrollrommet nærmere bakkeplan. Spesielt når de prøver å slå på airconditionen i et rom fullt av gass.

macgyver9Mac og Spencer har ikke noe valg, de må slå på airconditionen manuelt, hvis det i det hele tatt går an. Dermed må de inn i gasskammeret. Mac river opp skjorta si og lager munnbind til dem begge.

macgyver10

Spencer kysser ham på munnen. Heldigvis går det an å slå på airconditionen manuelt.

macgyver11

Oppe i kontrollrommet viser det seg at mennene i dress hele tiden har hatt en plan om å få militæret til å fylle hele anlegget med vann hvis Mac mislykkes i oppdraget, noe som betyr at alle de overlevende som ikke har kommet seg ut, vil drukne. En av de andre mennene i dress synes det er for drøyt, og roper Mac! Maaaaac! Mac! inn i the two-way microphone. Men den ligger ensom og forlatt i gasskammeret. Dessuten har nedtellingen til oversvømmelsen begynt.

macgyver13

Nå har Mac og Spencer kommet fram til selve syrelekkasjen.

macgyver14De tetter den med litt av godteriet de fant på veien.

macgyver15Kanskje Mac har en blei i veska også, hvem vet. Den kunne kanskje vært til hjelp når de kommer til den siste, hemmelige laben der de nobelnominerte sitter fanget. Den er selvfølgelig sperret av med masse jern og betong etter eksplosjonen. Don’t tell me you know how to make a bomb out of a stick of chewing gum? spør Spencer. Same, Spencer. Same.

macgyver16Mac vet nok hvordan man gjør det, men mens han grubler, lukter han litt på fingrene sine.

macgyver17

Det lukter bombe. Omg. Noen sprengte laben med vilje? Så MacGyver lager en ny bombe av noen greier i et skap. Nå får vi også tatt en skikkelig titt på tomlene hans. De er rare, men litt tiltrekkende.

MacGyvers tomler

Etter å ha sprengt vekk det eneste som beskyttet dem fra en mann som prøvde å drepe hundrevis av mennesker, viser deg seg at morderen selvfølgelig gjorde det med vilje.

macgyver19

Eller kanskje det var med velvilje. Den slemme forskeren hadde nemlig funnet the key to make the ozone layer self-destruct. (Herregud, jeg hadde nesten glemt ozonlaget.) Et ordentlig masseødeleggelsesvåpen, med andre ord. Derfor inviterte han den andre verdensledende forskeren på feltet ned i laben sin, og prøvde å sprenge alt til helvete. Til menneskehetens beste. Til å være professor og nobelprisnominert med egen lab og ti tusen minions, var han jammen meg dårlig på å lage en bombe.

macgyver20

Uansett. Spencer blir selvfølgelig skutt når hun i skuffet desperasjon prøver å ta pistolen fra arbeidsgiveren sin. Alt går bra, den militære oversvømmelsen blir avblåst og Mac gir Spencer et kyss på ambulansebåra.

macgyver21

Så drar han hjem og spiller innebasket med lillebroren sin. You still haven’t told me what you do for a living, sier broren. I’m sort of an repairman, sier Mac. Og så fryser det siste bildet før rulleteksten, ah, det hadde jeg helt glemt. Herlig.

basket mac

Siri

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.