Meny Lukk

Årets første skitur

20160109_104721

Det var 13 minus på Movatn, og jeg finner ikke rumpevarmeren min. Heldigvis har jeg og Hallén omtrent samme rumpestørrelse, så det løste seg. Med rumpevarmer mener jeg bare en ullboxer til å varme rumpa med, selv om noe mer teknisk og elektrisk sikkert hadde vært deilig.

20160109_093026

Uansett kom vi oss ut. Denne maska har ingenting med pusting og alt med frostskada kinn å gjøre. Også gjør den meg helt ugjenkjennelig, og det det er noe jeg vet å sette pris på når jeg går på ski. Fra Movatn er det bare oppoverbakke. Etter sju minutter hadde jeg stinne lår og armer. Etter 1 time og 20 minutter kollapset jeg i bånn.

20160109_101243

Det var altså så slitsomt. Armer, bein, ski og staver til alle kanter. Jeg vet ikke helt hva slags teknikk jeg benyttet meg av, men det var verken skøyting eller klassisk. Husker du den gangen jeg gikk Birken og fikk det til ganske bra? Ha. Ha. Ha. Det gjør ikke jeg. Jeg ble gått fra av en dame på 64 år (jeg vet at hun var 64 år, for hun ropte «jeg er 64 år!» da hun gikk forbi. Neida. Jeg overhørte det i samtalen hun hadde med turvennen sin).

20160109_105938

Jeg og Hallén går ikke på ski sammen. Vi møter opp og drar sammen, men vi går ikke sammen. Det er best for forholdet vårt. Ofte møtes vi jo et par ganger underveis i turen, hvis det er litt lite snø eller han vil sjekke om jeg har nok feste, og da booster han meg i nedoverbakkene. Han kjører litt forbi meg, slenger ut skistaven så jeg akkurat får tak i enden, og så drar han meg framover.

Å gå på ski er veldig slitsomt og kaldt, men det er faktisk minst to ganger bedre enn å stå på ellipsemaskinen. Selv på de verste dagene.

Siri