Årets første skitur

20160109_104721

Det var 13 minus på Movatn, og jeg finner ikke rumpevarmeren min. Heldigvis har jeg og Hallén omtrent samme rumpestørrelse, så det løste seg. Med rumpevarmer mener jeg bare en ullboxer til å varme rumpa med, selv om noe mer teknisk og elektrisk sikkert hadde vært deilig.

20160109_093026

Uansett kom vi oss ut. Denne maska har ingenting med pusting og alt med frostskada kinn å gjøre. Også gjør den meg helt ugjenkjennelig, og det det er noe jeg vet å sette pris på når jeg går på ski. Fra Movatn er det bare oppoverbakke. Etter sju minutter hadde jeg stinne lår og armer. Etter 1 time og 20 minutter kollapset jeg i bånn.

20160109_101243

Det var altså så slitsomt. Armer, bein, ski og staver til alle kanter. Jeg vet ikke helt hva slags teknikk jeg benyttet meg av, men det var verken skøyting eller klassisk. Husker du den gangen jeg gikk Birken og fikk det til ganske bra? Ha. Ha. Ha. Det gjør ikke jeg. Jeg ble gått fra av en dame på 64 år (jeg vet at hun var 64 år, for hun ropte «jeg er 64 år!» da hun gikk forbi. Neida. Jeg overhørte det i samtalen hun hadde med turvennen sin).

20160109_105938

Jeg og Hallén går ikke på ski sammen. Vi møter opp og drar sammen, men vi går ikke sammen. Det er best for forholdet vårt. Ofte møtes vi jo et par ganger underveis i turen, hvis det er litt lite snø eller han vil sjekke om jeg har nok feste, og da booster han meg i nedoverbakkene. Han kjører litt forbi meg, slenger ut skistaven så jeg akkurat får tak i enden, og så drar han meg framover.

Å gå på ski er veldig slitsomt og kaldt, men det er faktisk minst to ganger bedre enn å stå på ellipsemaskinen. Selv på de verste dagene.

Siri

11 kommentarer

 1. Oppsøk en gammel dame-butikk, kjøp en ullmamelukk. Da inkluderes også ti centimeter av låra i tillegg. Perfekt rumpevarmer. Jeg tror livskvaliteten min økte flere hakk da jeg fant ut at det finnes ulltruser og ullbher.

  1. Må jo tine opp rumpa i dusjen i 10 minutter uansett, men en skikkelig tekkelig ullmamelukk hadde nok vært noe!

  1. Ja, nå om dagen prøver jeg å få blogginnlegg ut av alt jeg gjør. Har du tenkt noe på hva slags tema du kan tenke deg å gjesteblogge om? Om hunder? Babyer? Om å legge ned bloggen sin?

  2. Jeg vil at du skal gi oppgaven. Grei ut om babaer, kan du si, så jeg bare, ok. Bla bla bla bla baba ditt og blablababa datt. Kanskje jeg bare skal gjøre blogg ut av snap-mystorien min?

 2. Han kjører litt forbi meg, slenger ut skistaven så jeg akkurat får tak i enden, og så drar han meg framover.

  Det er ekte kjærlighet.

 3. Ski er utrolig tungt! Jeg skjønner godt at du blir sliten. Jeg hadde sikkert ikke kommet halvparten så langt før jeg kollapset. Men fy søren så vakkert landskap da! Sånt no’ hakke vi i byn (les: Bergen).

 4. Det var ganske fint der ute da! Jeg synes at det å gå på ski ofte blir en ubehagelig og alt for kald opplevelse. Det er nok grunnen til at jeg ikke har gått på ski på 2 år. Jeg har heller ikke en livspartner som låner meg ullboxer og gir meg fart i nedoverbakkene, så sånn sett er du ganske heldig (:

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.