Meny Lukk

Backstreet Boys’ fem beste musikkvideoer

Velkommen til boybandmandag! For et år siden lagde jeg en liste over Backstreet Boys’ fem beste sanger, så i dag tenkte jeg vi kunne snakke om de fem beste videoene deres. Før det var Lemonade, var det MTV og VG-lista topp 20, og så fikk man bare lene seg tilbake og håpe at de spilte en favoritt. Med mindre man hadde Everybody (Backstreet’s Back) på VHS, da. Her er iallfall min topp 5-liste:

Boble: I Want It That Way

i-want-it-that-way

i-want-it-that-way-2

Man kan ikke ønske seg mer enn synkrondansing i helhvite antrekk, og derfor er det vel ikke rart at dette er tidenes boybandvideo. Nå er den selvfølgelig godt hjulpet av tidenes boybandsang. Altså, tidenes sang, om du spør meg. For det går vel ikke an å snakke om Backstreet Boys uten å snakke om I Want It That Way. Tell me why-i.

Boble: All I Have to Give

all-i-have-to-give

all-i-have-to-give

Hva er det som skjer med paletten her? Og er det gardiner som blafrer i bakgrunnen? All I Have to Give er jo min yndlingssang av Backstreet Boys, og her synes jeg virkelig de har gitt alt de har. De henter også bonuspoeng på den helt røde outfiten til A.J., for ikke å snakke om hattrikset omtrent 3:00 minutter ut i sangen.

5. Show Me the Meaning of Being Lonely

show-me-the-meaning

show-me-the-meaning-2

Her snakker vi musikkvideo Med Mening, dere. Det hele begynner med at Brian står og ser på noen i en sykehusseng, og så viser det seg at det er Brian selv som ligger i senga. Som vi som klippet ut den artikkelen fra Topp i 1999 vet, så ble Brian født med et HULL I HJERTET, så… Alt i alt en av de mørke Backstreet Boys-videoene. Blant annet går Nick gatelangs i en sixpence av lær.

4. As Long As You Love Me

as-long-as-1

as-long-as-2

Du veit det er snakk om heite chicks når A.J. må ta av seg brillene i starten for å se bedre. Dette er virkelig en klassiker, og ikke minst et videokonsept jeg stiller meg bak 100 prosent. Her er altså gutta boys på en eller annen audition, mens det sitter noen kvinns og vurderer dem opp og ned. Jada, det er et lite rollebytte inni der, men det er utelukkende for å fjerne siste rest av kvaler vi måtte ha for å objektivisere dem på denne måten. Også pluss for stoltriks og virkelig upåklagelig motesans.

3. Everybody (Backstreet’s Back)              (Alright)

everybody-5

everybody-2

everybody-3

Jeg hadde Everybody på VHS. Den kom med en slags kort forfilm, det var intervjuer med boysa og dessuten var As Long As You Love Me ekstrasporet. Hvor skal vi begynne? En boybandvideo med skrekktema! Jeg elsket elsker det! Nick er en mumie, Brian er en varulv, Howie er en vampyr, A.J. er han fyren fra Phantom of the Opera og Kevin er Dr. Jekyll & Mr. Hyde. De danser litt sånn Thriller-aktig og det er masse pene skrekkdamer og am I sexual? Ikke for å overdrive, men dette er kanskje det ene stykket popkultur som har påvirket meg mest i livet.

2. Larger Than Life

larger-than-life-1

larger-than-life-3

Jeg vet ikke hva mer jeg kan si, enn: Verdensrommet år 3000.

(Bonuspoeng for A.J. i en fuckings magegenser, jeg elsker det, mer menn i magegenser, takk.)

1. Quit Playing Games With My Heart

quit-1

quit-4

quit-3

Dette er altså det mest skamløse som noen sinne er laget. Det finnes ikke noe som er mer rent og mer skittent på samme tid. Her driver vi bare å shooter noen uskyldige hoops med gutta, og så er vi plutselig i en sexdrøm av et pastellhelvete. Det er åpne skjorter og vill mimikk, det er gestikulering mot himmelen og det er så mye vann. Tusen takk.

Siri