Backstreet Boys’ fem beste musikkvideoer

12. september 2016

Velkommen til boybandmandag! For et år siden lagde jeg en liste over Backstreet Boys’ fem beste sanger, så i dag tenkte jeg vi kunne snakke om de fem beste videoene deres. Før det var Lemonade, var det MTV og VG-lista topp 20, og så fikk man bare lene seg tilbake og håpe at de spilte en favoritt. Med mindre man hadde Everybody (Backstreet’s Back) på VHS, da. Her er iallfall min topp 5-liste:

Boble: I Want It That Way

i-want-it-that-way

i-want-it-that-way-2

Man kan ikke ønske seg mer enn synkrondansing i helhvite antrekk, og derfor er det vel ikke rart at dette er tidenes boybandvideo. Nå er den selvfølgelig godt hjulpet av tidenes boybandsang. Altså, tidenes sang, om du spør meg. For det går vel ikke an å snakke om Backstreet Boys uten å snakke om I Want It That Way. Tell me why-i.

Boble: All I Have to Give

all-i-have-to-give

all-i-have-to-give

Hva er det som skjer med paletten her? Og er det gardiner som blafrer i bakgrunnen? All I Have to Give er jo min yndlingssang av Backstreet Boys, og her synes jeg virkelig de har gitt alt de har. De henter også bonuspoeng på den helt røde outfiten til A.J., for ikke å snakke om hattrikset omtrent 3:00 minutter ut i sangen.

5. Show Me the Meaning of Being Lonely

show-me-the-meaning

show-me-the-meaning-2

Her snakker vi musikkvideo Med Mening, dere. Det hele begynner med at Brian står og ser på noen i en sykehusseng, og så viser det seg at det er Brian selv som ligger i senga. Som vi som klippet ut den artikkelen fra Topp i 1999 vet, så ble Brian født med et HULL I HJERTET, så… Alt i alt en av de mørke Backstreet Boys-videoene. Blant annet går Nick gatelangs i en sixpence av lær.

4. As Long As You Love Me

as-long-as-1

as-long-as-2

Du veit det er snakk om heite chicks når A.J. må ta av seg brillene i starten for å se bedre. Dette er virkelig en klassiker, og ikke minst et videokonsept jeg stiller meg bak 100 prosent. Her er altså gutta boys på en eller annen audition, mens det sitter noen kvinns og vurderer dem opp og ned. Jada, det er et lite rollebytte inni der, men det er utelukkende for å fjerne siste rest av kvaler vi måtte ha for å objektivisere dem på denne måten. Også pluss for stoltriks og virkelig upåklagelig motesans.

3. Everybody (Backstreet’s Back)              (Alright)

everybody-5

everybody-2

everybody-3

Jeg hadde Everybody på VHS. Den kom med en slags kort forfilm, det var intervjuer med boysa og dessuten var As Long As You Love Me ekstrasporet. Hvor skal vi begynne? En boybandvideo med skrekktema! Jeg elsket elsker det! Nick er en mumie, Brian er en varulv, Howie er en vampyr, A.J. er han fyren fra Phantom of the Opera og Kevin er Dr. Jekyll & Mr. Hyde. De danser litt sånn Thriller-aktig og det er masse pene skrekkdamer og am I sexual? Ikke for å overdrive, men dette er kanskje det ene stykket popkultur som har påvirket meg mest i livet.

2. Larger Than Life

larger-than-life-1

larger-than-life-3

Jeg vet ikke hva mer jeg kan si, enn: Verdensrommet år 3000.

(Bonuspoeng for A.J. i en fuckings magegenser, jeg elsker det, mer menn i magegenser, takk.)

1. Quit Playing Games With My Heart

quit-1

quit-4

quit-3

Dette er altså det mest skamløse som noen sinne er laget. Det finnes ikke noe som er mer rent og mer skittent på samme tid. Her driver vi bare å shooter noen uskyldige hoops med gutta, og så er vi plutselig i en sexdrøm av et pastellhelvete. Det er åpne skjorter og vill mimikk, det er gestikulering mot himmelen og det er så mye vann. Tusen takk.

Siri

Previous Post Next Post

21 Comments

 • Susanne L

  Så. Mye. Vann!

  Men assa: AS long as. Beste sang, beste video.

  12. september 2016 at 22:52 Reply
  • Siri

   GJETT HVA VI SKAL HØRE PÅ TIL HELGA <3 <3 <3 <3 <3

   12. september 2016 at 23:04 Reply
 • Karina Dale

  Eg høyre på og song I want it that way saman med ei vennine for nokre år sidan. Ho song ikkje i-en i tell me why-i. Aldri meir BB saman med ho.

  12. september 2016 at 23:06 Reply
  • Siri

   Det der er det verste jeg har hørt, Karina!

   13. september 2016 at 19:24 Reply
 • Karianne

  Dette er det kuleste og beste jeg har lest på internett på lenge!

  13. september 2016 at 08:05 Reply
  • Siri

   As long as there’ll be music we’ll be coming back again!

   13. september 2016 at 19:26 Reply
 • Malin

  Den beste videoen er jo Just Want You to Know. Det er guttene som byr på seg selv ass!

  13. september 2016 at 09:56 Reply
  • Siri

   Det er en veldig bra video, helt enig. Bare litt utenfor kjernematerialet

   13. september 2016 at 19:27 Reply
   • Malin

    De er selfølgelig best når de synkrondanser i litt vide bukser og med vindmaskin❤️
    Selv var jeg faktisk mer fan av Hanson…?

    13. september 2016 at 19:33 Reply
    • Siri

     Skal innrømme at jeg nok har hørt Middle of Nowhere et par ganger selv.

     15. september 2016 at 10:41 Reply
 • Tove

  Fantastisk!!

  13. september 2016 at 10:06 Reply
 • Isabel

  Boyband ❤ Sjølv elska eg A1, utan at eg påstår at dei er betre enn Backstreet Boys.

  13. september 2016 at 16:39 Reply
  • Siri

   Veldig diplomatisk, Isabel! Er også svak for A1, altså.

   13. september 2016 at 19:28 Reply
 • Lise-Marie

  Så utrolig bra innlegg. For meg var A1 alt på barneskolen. På ungdomsskolen var jeg så forelsket i Jonas Brothers at jeg fikk mellomnavnet «Jonas» i årboken i 10. klasse, heh. De er min største (ikke) guilty pleasure enda!

  13. september 2016 at 17:26 Reply
  • Siri

   Fy søren, jeg gikk helt glipp av JoBro (?). Angrer på det. Hva er viktig å vite om dem?

   13. september 2016 at 19:28 Reply
   • Lise-Marie

    1) Nick var (og er fortsatt) den vakreste.
    2) Det er egentlig litt urettferdig (synes jeg) at Joe fikk være «lead», men han er mye dårligere til å spille instrumenter enn Nick så derfor måtte han vel bare få være det…
    3) Da de «slo opp» hadde jeg kjærlighetssorg.

    Det er egentlig det viktigste, siden du spør en som hadde en live-size Nick plakat på skapet sitt. No shame!

    14. september 2016 at 09:47 Reply
    • Siri

     Dette her er helt prima informasjon, Lise-Marie! No shame!

     15. september 2016 at 10:42 Reply
 • Matilde

  Elsker at du er så shameless. Hei, jeg heter Siri og er smart og pen, men jeg ELSKER bsb, liksom. Fordelen med å være eldst, tenker jeg. Jeg fikk så øra flagra om jeg i det hele tatt viste den minste begeistring for boybandmusikk, og måtte lytte i skjul. Storebrødre, ass. Tell me why-i!!!!

  14. september 2016 at 08:26 Reply
  • Siri

   Tell me why-i!! Tror vi har blitt for gamle for å skamme oss nå?

   15. september 2016 at 10:43 Reply
 • T

  Jeg leste dette innlegget på jobb og døde litt av at jeg ikke kunne se alle filmene på rappen. Så fint gjensyn!

  Jeg hadde glemt to ting: 1. produksjonen. 2. Hvor store klærne var. Ser ut som alle har fått noe å vokse i.

  14. september 2016 at 17:33 Reply
  • Siri

   Hvilken liker du best, T?

   15. september 2016 at 10:43 Reply

  Leave a Reply