Bare en liten oppdatering på Gudrunvottene

Gudrunvotten - sirivil.no

Som sagt har jeg et nytt yndlingsstrikkemønster, og det er Gudrunvotten av Maria Lärkäng. Dette er et par før de har fått den siste trådfestinga og strykinga. Strikkating som skal gis bort er faktisk det eneste jeg noen gang har strøket i hele mitt liv.

Uansett. Dette paret er strikka i Dale Alpakka på pinne 1,5. Prøver å slanke garnlageret litt, ikke sant. Størrelsen ble iallfall bra. Har forresten droppet den kanten som egentlig skal være nederst på håndleddet. Det er bare en personlig preferanse. Blir sikkert fint med. Til vanlig pleier jeg å strikke håndleddet (ermet? Hæ?) med en pinne som er ett hakk mindre enn jeg har tenkt å strikke resten av votten med, for det er sånn mormor gjør det.

Nå skal jeg strikke noen sokker, tenker jeg. Egentlig holder jeg på med en genser også, men den blir nok aldri ferdig.

Siri

16 kommentarer

  1. De er ultrafine..! Så fine at jeg foreslår at det er på tide med en sånn populær give-away her på Sirivil.no. Har hørt at populære bloggere driver med det!

  2. PINNE 1,5?????? Da har du tålmodighet til en genser på pinne 3. Håper ikke du strikker den genseren på 1,5.

    1. Nei, herregud. Den genseren er pinne 3, ja, tror jeg. Har ikke tatt den opp av posen sin på månedvis.

  3. Du leitar etter ordet «brot», trur eg? Handleddet på votten og ankeldelen på sokken. (Eller den keisame delen av arbeidet, om du vil.)

    1. Takk for ordtips! Egentlig liker jeg å strikke brot, men foretrekker enkle, smale broter (?) på min egne votter, for da kan jeg velge om jeg vil ha det (den?) inni eller utenpå jakkeermet, eller om jeg vil brette den.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.