Bli med i en slags bokklubb, da!

Skal vi lese samme bok- (1)

Ok, her er det jeg tenkte vi kunne gjøre:

 1. Vi velger en bok. Jeg kan komme med noen forslag, du kan komme med noen forslag.
 2. Så lar vi det gå en ukes tid, sånn at vi rekker å skaffe oss boka.
 3. Etter det kan vi lese ett kapittel i uka, og snakke om det her på bloggen en bestemt ukedag.

Du kan selvfølgelig få snakke om det på din egen blogg isteden, eller ikke snakke om det i det hele tatt. Dette er bare en slags bokklubb, så du trenger ikke si noe som helst hvis du ikke har lyst.

Har du lyst til å være med? Pleeeease! Det hadde vært kjempehyggelig! Og det mener jeg helt ærlig, ikke på en sånn la-oss-ta-en-kaffe-en-dag-måte. Ellers hadde jeg ikke foreslått det.

Her er noen forslag til bøker:

 • I morgen vi ler av Namra Saleem
 • Takk, ganske bra eller noe annet av Vigdis Hjorth
 • Hvite tenner eller Om skjønnhet av Zadie Smith
 • Det vokser et tre i Mostamägg av Britt Karin Larsen
 • Twilight av Stephanie Meyer
 • Vente, blinke av Gunnhild Øyehaug
 • Kvinnen på Wildfell Hall av Anne Brontë

Jeg tenker det hadde vært fint å lese på norsk, og noe som er lett å få tak i på biblioteket, men jeg er åpen for alt. Hva tror du? Det kan være en klassiker du syntes du burde ha lest, det kan være tenåringsromantikk, det kan være krim eller fanfiction, her er det bare å foreslå.

Du kan legge igjen en kommentar under her, eller bruke @sirivil på Instagram. Er du litt sjenert, kan du sende en mail til sirivilberg@gmail.com.

Har du lyst til å være med?

Håper du vil!

enslagsbokklubb

Siri

84 Comments

 1. Jeg er med! For et nydelig initiativ.

  (Hun heter Gunnhild med to n-er. For øvrig en veldig god bok.)

   1. Skal ikke si noe!

    Kanskje vi kan lese Lucia Berlins «Håndbok for vaskedamer»? Det er noveller, så passer fint med en i uken? (Jeg har ikke lest den ferdig, så jeg kan legge den fra meg og vente på resten.)

 2. Jeg er med!

  Foreslår Fear of flying, Erica Jong. Har lest den på engelsk, som pensum, og har lyst til å lese den på norsk, på sengekanten (ammekanten, faktisk). Den gjorde inntrykk. Jeg elsket den, faktisk. Så den syns jeg vi skal lese sammen. Og diskutere zipless fuck høylydt!

 3. Jeg skulle ønske jeg kunne være med, men nå er det for mye på agendaen og jeg har gått lei av å lese, men kanskje leselysten kjem tilbaks! Men jeg følger med deg på bokreisen!

 4. Jeg er med! Må bare bli ferdig med eksamen først, men da er jeg nok så klar til å lese noe annen enn pensum at jeg er åpen for å lese alt. Hva med Vingebelastning?

  1. Jeg skriver opp Vingebelastning til neste runde. Håper det går bra med eksamen og at du ikke er helt utslitt!

 5. Ja, jeg vil gjerne være med! Åpen for det meste, men Twilight er den eneste boken på lista jeg faktisk har lest, så vil helst lese en av de andre.

  1. Jeg vil også veldig gjerne lese den, men som noen påpekte under her, så har den ikke kommet til bibliotekene ennå. Så vi venter litt, bare?

 6. Jeg vil!
  Hilsen ganske internettsjenert, men det skal jeg klare å komme over.

  Jeg vil gjerne slå et slag for «hvite tenner». Jeg har lest den en gang for mange år siden og likte den skikkelig, skikkelig godt. Jeg vil gjerne lese den en gang til, nå med litt flere og mer varierte erfaringer i sekken. Jeg mistenker at det er en sånn bok som blir bedre av gjenlesing, men husker lite av handlingen.

  1. Hei, Marthe! Så hyggelig at du vil være med, selv om du er internettsjenert! Veldig, veldig koselig.

   Jeg har akkurat samme opplevelse med Hvite tenner som deg. Gleder meg til å lese den igjen. Hvis vi ikke tar den i neste runde, må jeg nok plukke den opp i sommer, likevel.

 7. Jeg er med! Ett kapittel i uka høres akkurat passe overkommelig ut, sånn midt i eksamensperioden.

  1. Nå ble det litt mer enn ett kapittel, men det var fordi kapitlene var så korte. Håper det går bra, og at det snart er slutt på eksamen! Lykke til!

 8. Jeg vil gjerne være med, men begynner du på dette her midt i eksamenstiden kan jeg ikke love noe. For øvrig er Vente, Blinke min favorittbok og du (dere?) bør serrriøst starte med den.

  1. Haha, nå leste jeg kommentaren din med Noora-stemme inni meg.

   Tar rådet ditt og begynner med Vente, blinke. Lykke til på eksamen!

 9. Jeg har aldri lest Twilight og har litt lyst.

  Vet ingenting om noen av de andre bøkene. Hm.

  Kommer til å følge med uansett om jeg blir med på lesingen eller ikke.

  1. Jeg leste Twilight-serien sammen med tenåringsdattera mi. Det var et morsomt prosjekt! Det er jo spennende bøker, og moro med vampyrer, men HALLo litt uti fjerde boka, det blir seriøst sykt.

   1. Hahaha, Twilight er så gøøøy. Helt enig med Trine. Fram til litt uti fjerde bok er det liksom bare teit og gøy, men så skjer det et eller annet. Det bare eksploderer i de villeste ting. Anbefales.

 10. Eg er med, og rimeleg altlesande. Slit vel å merka med engelsk, både i engelsk original og i norsk omsetjing, vil gjerne utfordrast litt på dette (men helst med engelske bøker der eg kan velja norsk/nordisk omsetjing) Av bøkene ovanfor er det Namra Saleem og Gunnhild Øyehaug som freistar mest (har lese «Vente. Blinke», men hugsar lite). Kanskje litt vanskeleg å få tak i «I morgen vi ler» for bibliotekentusiastar, sidan ho er såpass ny? Ho er ikkje tilgjengeleg frå biblioteket i Bergen, i alle fall.

  Wohoo, gler meg!

  1. Da kjører vi på med norsk og Vente, blinke. Håper det går greit, selv om du har lest den før. Smart å vente med Namra Saleem til den kommer på biblioteket!

 11. Dette er et så fint prosjekt! Jeg skal følge med på avstand til sommerferien kommer, også får vi se hva som skjer da – men er kjempespent på hva det blir av denne bokklubben.

  1. Kult, Lise-Marie! Så er det jo bare å slenge seg på om du får tid og lyst. Håper det går bra med eksamenstiden!

 12. Yes, please!
  Spennende :-) Leser det meste, men helst ikke krim eller bli en bedre utgave av deg selv bøker..

  1. Ååå, så bra! Det blir gøy, tror jeg! Jeg vet ikke, det bare virker veldig forelesningsaktig når jeg blogger om bøker. Noe av det morsomme er jo å høre hva andre synes om samme boka. Håper Vente, blinke blir bra!

 13. Ja, jeg er veldig med!
  Har mest lyst til å lese ‘Vente, blinke’ eller en av de to av Zadie Smith, for de har jeg, men er åpen for det meste, kanskje bortsett fra Twilight, den tror jeg ikke jeg orker.

  1. Jeeeess, det blir Vente, blinke! Da får jeg ta en liten gjenlesning av Twilight privat (blunkesmiley).

   1. Etter å ha lest gjennom alle kommentarene har jeg selv blitt så fristet at jeg tror jeg må lese hele serien på nytt i sommer. Jeg er og kommer nok alltid til å være en skikkelig hardcore twilight-fan!

 14. Yey!

  Er med, tror jeg, kommer litt an på hvilken bok det blir. Har lest begge av Smith ((og Twilight)). Ellers leser jeg så sykt lite norsk at jeg ikke klarer å komme på et eneste forslag.

 15. Jeg vil, jeg vil!
  Leser gjerne Om skjønnhet, som jeg har hatt i mange år, vil lese, men har enda ikke fått ut fingern.. Dette kan være sparket bak jeg trenger.

  1. Så bra, K! Det blir Vente, blinke denne gangen, men Zadie Smith er på topplista til neste runde. Håper du blir med!

 16. Denne bokklubben passer meg! Ett kapittel i uken skal det ikke være mulig å rive på! I tillegg er det ingen sløve kniver i velkomstgave, ei heller månedlige bokpakker som til tross idiotsikring på avbestillingsalternativene, alltid havner i min postkasse. Jeg er med!

   1. Jess, Karoline! Håper du blir med på Vente, blinke. Den har fått gode skussmål over her! Lurer på om jeg må prøve meg på Ungdomsskulen på privaten, da.

 17. Jeg vil være med! Det eneste jeg ikke orker å lese er krim, skumle historier, fantasy (har så mye fantasi, så alt blir så skummelt), og krefthistorier. Er vi så politisk korrekte at kvinnelige forfattere prioriteres?

   1. Altså, om vi skal gjøre dette flere ganger, så skal det nok godt gjøres å overtale meg til å lese cismannbok, ja.

    Haha! Lover at det ikke blir fantasy i første omgang! Har dere lest Vente, blinke?

 18. Blir gjerne med på det! Hadde min siste eksamen i dag, så nå har jeg også masse tid! Hvilken bok det er, har ikke noe å si for meg, men har jo Kvinnen på Wildfell Hall, (på engelsk riktignok), så det hadde jo vært praktisk, men blir med på alle.

  1. Jeeeess! Det blir Vente, blinke av Gunnhild Øyehaug. Jeg gleder meg veldig til Kvinnen på Wildfell Hall, da. Gratulerer med overstått eksamen!

   1. Har gått til anskaffelse av den! Forhåpentligvis får dette meg til å lese mer igjen! Takk for det, aller siste eksamen på universitetet, faktisk!

 19. For en god ide.
  Da blir jeg et slags medlem.
  For min del gjør det ikke noe om jeg har lest boken før egentlig. Boken blir jo en annen leseopplevelse gang nummer to.
  Jeg håper En Slags Bokklubb skal dra meg gjennom Balansekunst en dag.

  Jeg snublet forresten over en nydelig strikkeblogg i går og fikk derfor lyst på votter med lus. Har du strikket noe sånt? Har du noen strikkeblogger/andre blogger å anbefale? Hvilke blogger følger du?

  1. Velkommen som et slags medlem, Lille Ø!

   Oj, hvilken strikkeblogg var det? Har strikket noen votter med lus, det blir veldig fint! Har lite å bidra med på blogganbefalingslista, altså. Sigrid (https://egsastrikk.wordpress.com/) har jo en veldig fin blogg, men det vet du jo. Ellers liker jeg å se på strikking på Instagram, da kan man bare søke på #påpinnene eller #restestrikk eller noe annet, og så kommer de flotteste kreasjoner opp. Hvilke blogger leser du? Jeg trenger sårt flere i leselista.

   (Skal sjekke ut bloglovinkontoen min og se hvilke blogger jeg følger!)

 20. Jeg vil også, den om Mogstamarka, eller Zadie, ikke Vigdis, for der er jeg blodfan og lest (nesten alt), ikke Øyehaug for den likte jeg ikke. Twilight har jeg også lest, men Bronte høres fint ut, men helst altså Britt eller Zadie, for de har jeg slitt med å komme igang med lenge. Beklager mikromanagment forsøket, fingrne går av seg selv.

  1. Uff, nå ble det Vente, blinke, Ingalill. Du kan være med neste gang, hvis du vil? hva var det du ikke likte med den?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.