1

Nyttårsforsettet mitt for 2018 var å skrive dagbok hver dag. Det har jeg selvfølgelig ikke fått til, men jeg har skrevet ofte nok til å regne det som vellykka, likevel. Jeg kommer til å fortsette med dagbokskrivinga i 2019.

Min dagbok er ganske tradisjonell, den handler om hva jeg gjør, leser, hører på, hvem jeg sammen med og hva jeg synes om filmer jeg ser på kino, kanskje om en drøm eller noe en venn har fortalt. Sjelden skriver jeg om ting som er hemmelige eller som ville vært ubehagelig om andre leste, i enkelte tilfeller ville jeg i verste fall blitt dødelig flau.

Jo mer jeg har skrevet jo mindre har jeg tenkt på dagboka som et nyttårsforsett og et skriveprosjekt, og mer som en form for utløp, kanskje til og med som en slags gratis drop-in-terapi. Det er faktisk ikke alt man verken skal eller bør si høyt, og jeg er ganske dårlig på å vite hva som hører til hvor, men dagboka fungerer som en slags mellomting. Jeg får noen av fordelene ved å ha sagt det høyt, men ingen av de potensielt negative konsekvensene.

Mange sider har handlet om skuffelse, en følelse jeg er redd for å tynge andre med og tidligere for det meste har holdt trygt og godt inni meg, beskyttet med mitt eget kjøtt og blod. Samtidig har jeg iblant skrevet ting som avslører overraskende mye tro, håp og kjærlighet, og noe særlig mer enn det kan man vel ikke kreve av lommeterapeuten sin.

Målet med å skrive dagbok hver dag, var å finne glede i selve skrivinga. Ikke tenke på mottakeren, avsluttende argument eller konsekvent ordbruk. Bare spy ut og aldri lese det igjen. Sitte for meg selv, lage noe som ikke skal bli noe.

Godt nytt år.

Siri

3 kommentarer

  1. Jeg har ingen ambisjoner om å skrive dagbok. Jeg har ambisjoner om å bruke kalenderboken jeg fikk til jul, men mest til praktiske formål. Og så har jeg lastet ned appen Daylio, der jeg kan logge humør og aktiviteter, helt uten å skrive noe. Passer fint for ei som bare vil sjekke om statistikken etterhvert vil gi meg noen overraskelser.

  2. Jeg skriver også dagbok. Sporadisk til tider, men jevnlig og kontinuerlig. Har 30 år med dagbøker samlet et sted. (Skrekk og gru!) Blir fortsatt like latterlig glad over ei ny, blank og uskrevet bok!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.