Bok: A Discovery of Witches av Deborah Harkness (endelig en oppklaring rundt vampyrelsker + mensen)

20160704_172041

Ok, så Diana er en heks som har fornektet kreftene sine siden foreldrene hennes døde da hun var liten. Mens hun driver research til et forskningsprosjekt, møter hun vampyren Matthew, og sammen må de redde alle verdens vesener og bli dypt forelsket i hverandre osv.

Dette er vel omtrent Twilight for voksne. Man kan selvfølgelig si tusen ting om Twilight, men det kan vi gjøre en annen gang. Plottet i A Discovery of Witches er mer spennende enn det i Twilight, og jeg er en sucker for hekserier og gamle bøker med trylleformler. Men hvor i helvete blir det av sexen? Hæ? Hva er egentlig poenget med disse bøkene om det ikke blir noe på noen? Jeg trenger ikke noe spesielt detaljerte greier en gang, jeg har internett, men jeg trenger da for faen at de ikke bare gir hverandre et eller annet dust løfte om evig kjærlighet og blablabla?

Når det er sagt, så leverer A Discovery of Witches varene på et viktig område: Hva gjør egentlig alle disse vampyrelskerne når deres menneskelige partner har mensen?

«How do you know when my period is about to start?» I’d finished my last cycle the day before Mabon – the day before I’d met Matthew.
«I know when you’re planning on jumping a paddock fence. You can imagine how easy it is for me to know when you’re about to bleed.»
«Can you be around me while I’m menstruating?» I held the case gingerly as if it might explode.
Matthew looked surprised, then chuckled. «Dieu, Diana. There wouldn’t be a woman alive if I couldn’t.» He shook his head. «It’s not the same thing.»

Som vi ser, er mensen bare for ekkelt, selv for vampyrer. It’s not the same thing når man ikke må bite noen hardt for å få tak i blodet. Det er jo ganske synd, jeg har alltid sett for meg Bella som stapper en brukt tampong i kjeften på Edward når han blir for irriterende? Jaja, samma det.

Nei, assa. A Discovery of Witches, ja. Greit nok når du har lyst på noe fantasyromantikk på stranda. Noen ganger vil man jo det. Sånn handlingsmessig lider den en treig død etter omtrent 200 sider, og da er det jo i overkant at den varer i 300 til. Men, men. Kanskje det blir noe sex i oppfølgeren. Kommer sikkert til å lese den på en strandferie om et år eller tre.

Siri

16 kommentarer

 1. Bella som gir Edward den brukte tampongen sin! xD

  For å være fair mot vampyrane då, så er det jo ikkje eigentleg så veldig masse blod i mensen, så det blir teknisk sett ikkje det same som å drikke reint blod. Men hadde eg vore utsvolten (eller uttørsta) vampyr, trur eg ikkje eg hadde takka nei til litt mensen.

   1. Enig i det, vampyrisme er jo ei form for kannibalisme, i alle fall slik eg tolkar det. Dracula som luskar rundt i skogen på jakt etter ekorn å suge blod frå er liksom ikkje forstyrrande på same måten som Dracula som suger blodet frå menneske.

  1. Er enig i at det ikke er det /samme/, men det hadde vært en mye mer troverdig «jeg vil ikke skade mennesker»-tilnærming til det hele å sutte på tamponger fremfor å feks stjele blodposer fra blodbanken og trengende folk på sykehuset.

  1. Litt betryggende også? Man kan for eksempel henge bind rundt omkring, om man mistenker vampyrisk aktivitet i nabolaget?

 2. Ånei. Nå kommer jeg bare på den gangen jeg naivt trykka meg inn på buzzfeed, bare for å for få dette limt inn i hjernen min for alltid: https://img.buzzfeed.com/buzzfeed-static/static/2014-05/enhanced/webdr05/14/13/enhanced-16256-1400088950-1.jpg?no-auto
  Noen burde fortelle henne at tamponger med mensenblod ikke er «the same thing». (Noen burde kanskje også fortelle henne at det ikke er greit å fryse sine egne tamponger for å spise dem senere.) Åh herregud.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.