Bok: Et rikt liv av Mirjam Kristensen

IMG_20151102_184741

Dahlia er litteraturprofessor i København, der hun har bodd alene i en leilighet over et eldre ektepar i årevis. Hun har snakket lite og sjelden med ekteparet, men én dag ser hun den gamle mannen gråte i hagen. Han ser henne, og ender opp med å fortelle henne en hemmelighet. Hemmeligheten er det mest dramatiske som har skjedd i Dahlias liv på årevis, ikke siden oppveksten og studietiden i Russland, har hun opplevd så mye på én gang.

Et rikt liv handler om skyld og skam. Både den berettigede typen, den man har grunn til å føle, men også den uberettigede typen. Den man føler når man ikke passer helt inn et sted, ikke har noen andre mennesker som er sine egne.

20160112_183428

Hva skal egentlig til for at man endrer levemønsteret sitt, når man har grodd helt fast i gamle vaner og sinnstilstander? Mirjam Kristensen vet.

Et rikt liv er på en måte en stillferdig bok, men den satt i meg en stund etter at jeg var ferdig. Det er noe med Dahlia og valgene hun har tatt og ikke tatt, som er veldig virkelighetsnært og sårt. For meg var dette en perfekt bok å lese mellom to fantasybøker. Man blir på en måte lurt til å tro at det er en pustebok, men så sitter man der og har lest hundre sider uten å ha pustet med magen én eneste gang. Det er bra, assa, selv om det høres dårlig ut.

Ok.

Jeg skal lese mer av Mirjam Kristensen.

Siri

 

5 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.