Bok: Kjære av Linnéa Myhre

Instagram: Det er Linnéa Myhre-tid!
Jeg: Ok! Kult!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Linnéa Myhre har skrevet brev til moren sin, vennene sine, redaktøren i bladet Mann, en sukettprodusent, kjæresten sin osv. Skal ærlig innrømme at jeg tenkte hm, er litt lei av psykdommen til Linnéa Myhre mens jeg leste det første brevet. Men gjett hva: Det er Linnéa Myhre også. Og hun er redd for at vi er lei av henne.

Jeg er ikke lei av henne. Jeg likte Evig søndag og jeg liker Kjære. Det er samme stemme, samme emne, men Kjære er fyldigere i kantene og bedre pakket sammen. Ikke så rart, hun sier det selv, hun holder på å bli voksen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har to yndlingsbrev: Først det hun skriver til redaktøren i Mann, bladet som i 2011 kåret henne til Norges mest sexy kvinne. Så svart blir det bare på et hotellrom med putekrigstatister, en champagneflaske ingen må finne på å åpne og verdens verste fotograf. Jeg tror noe av grunnen er internettspråket hennes. Ikke lol og imo, jeg mener det ekte internettspråket: kort og godt og hold kjeft når du har sagt det du skal si.

Å nyte et glass vin: voksen eller alkoholiker?

Det andre yndlingsbrevet mitt, er det hun skriver til kjæresten sin. Det er godt gjort å ikke få meg til å holde pusten brydd underveis i en kjærlighetserklæring, men det klarer hun altså. Og det er en av grunnene til at jeg gleder meg til det neste hun skriver, noe som kanskje ikke handler om mat og depresjon på samme måte.

For dette er jo ikke tidenes bok, liksom, og ingen er mer klar over det enn Linnéa Myhre selv, men jeg er så glad for at hun setter seg ned, tar seg tida og bryet, gir det et forsøk eller fem og får det ut. Her har du en dame som definitivt har nok å stri med, som er ekstremt selvbevisst og var på andres oppfatning av henne, og så gir hun ut to blottstillende bøker og bare: jaja, hva har du tenkt å gjøre med det? Og hvem veit hva som kan skje med neste bok? Eller bok nummer sju? Kanskje plutselig bare pang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selv hvis det aldri skulle bli noe pang, så er Kjære verdt de få timene det tar å lese den. For noen av oss er det sikkert noe smertefullt i gjenkjennelsen, for andre er boka et lettelsens sukk.

Siri

11 kommentarer

  1. Har veldig lyst til å lese den, men som deg, så studerer jeg ikke i Norge. Hvordan fikk du tak i den på Kindle?

    1. Ja, hvis du likte Evig søndag, liker du garantert denne. Jeg likte denne litt bedre enn Evig søndag, tror jeg.

  2. jeg er veldig lei linnea myhre. hva forventer man når man takker ja til fotoshoot med et blodharry manneblad. allikevel har jeg lyst til å lese den. ganske irriterendee

    1. Akkurat det brevet om Mann er så bra, jeg tror du kommer til å like det. Bare bla det opp på biblioteket eller internett en gang, det tar fem minutter å lese. Det minner meg egentlig litt om sånn du skriver?

  3. Ååå, får du norske bøker på kindle?? Har så lyst til å kjøpe en, men vet ikke helt om det er så lurt. Vil kunne lese (så mange som mulig) norske bøker på den.

    1. Nå er det lett å få norske bøker på kindle! Før var det sjukt tungvint, nå kan man som oftest bare sende dem rett fra nettbutikken til kindlen. Første gang må man bare godkjenne nettstedet på kindelen og sånn, og seinere er det bare å trykke på én knapp.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.