Bok: Love in a Cold Climate av Nancy Mitford

IMG_3121

«My Aunt Emily doesn’t approve of people getting engaged when they are married. My mother is always doing it and it makes Aunt Emily very cross.»

Love in a Cold Climate fra 1949 er andre bok i en trilogi av Nancy Mitford. Jeg har lest den første, The Pursuit of Love, tidligere, og tror ikke det spiller noen rolle hvilken rekkefølge man leser dem i. Handlingene foregår omtrent samtidig.

Nancy Mitford er et godt alternativ om du har lest alt av Jane Austen og ikke vet hva du skal ta deg til, eller om du synes 1800-tallsromantikerne blir litt i overkant. Love in a Cold Climate handler om overklassen i England på midten av 1900-tallet. Om mennesker med titler og utømmelige gullkister, som ikke har annet å ta seg til enn å sørge for at barna deres blir godt gift.

Mitford er respektløst morsom når hun beskriver middagsselskaper, intrigeskaping og kjoler i sølvlamé, uten at det bikker over i satire. Ting er morsomst i kontrast til det tragiske, tror jeg. En deilig bok for rolige ferieformiddager.

Siri

4 kommentarer

    1. Veldig. Bare mer humor og mye mer upstairs enn downstairs. (Har ikke sett Downton siden aaandre, kanskje tredje sesong, så ta dette med en klype salt.)

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.