Bok: Maestra av L. S. Hilton

Maestra av L. S. Hilton - sirivil.no

What’s the appropriate selfie pose when you’ve just got away with manslaughter?

Som sagt begynte jeg på Maestra i den tro at det skulle være Fifty Shades of Grey, bare bra. Det var det ikke, men det er jo like greit. Hva er egentlig denne greia med at alt skal være den nye Fifty Shades? Skulle tro vi var tjent med at ingenting, noensinne blir det nye Fifty Shades. De mener vel ofte at boka er sexy, men da tenker jeg at det er lurere å skrive det. Fifty Shades ble til i det mørkeste hjørnet av internett, og det må vi aldri glemme.

Tilbake til det vi egentlig skulle snakke om. Maestra er en lettlest, lettfordøyelig, førnøyelig greie. Det er mer et alternativ til Jojo Moyes enn Toni Morrison, om du skjønner? Det er ett voldtektsforsøk involvert, så styr unna om du er var for sånt (jeg er rimelig var, men taklet det fint).

I flicked through that; perhaps he had hidden a note to himself on the pages. Nothing, though it occured to me that one feels less guilty about murdering a man who reads Jeffrey Archer for pleasure.

Judith jobber i et auksjonshus i London, og en dag snubler hun over noe muffens. Som en konsekvens av snublinga befinner hun seg plutselig på en lukseriøs drømmereise/flukt gjennom Europas rikinghovedsteder. Vi snakker yachter og privatflyvninger, kashmirgensere, champagne, sex og mord. Egentlig er Maestra en sånn shopping-/bli ny-montasje de har i ungdomsfilmer fra tidlig 2000-tall. Jeg aner ikke hva halvparten av luksusmerkene som nevnes er, men samma det, her snakker vi nye sko, nye klær, svindel og nye muligheter.

If there’s one thing that really gets rich people razzled it’s the prospect of saving entirely negligible amounts of tax.

Trenger du en feriebok, en strandbok, en lørdagskveldbok eller en bok til å hvile hjernen og hjertet på, mellom de bøkene du synes du egentlig burde lese, så er Maestra et godt alternativ. Har du gått glipp av noe om du lar være? Neida, bare litt gøy.

Gøy er viktig, det også.

Siri

6 kommentarer

 1. Selv om jeg finner litterære preferanser helt bak mål, så har du helt klart vist at du er en dyktig formidler. Du viser også integritet ved at du har takket nei til tilbud om «sponsing», som du garantert har fått. Journalistutdanning og erfaring har du vel også, og man MÅ ikke nødvendigvis være bibliotekar:

  https://www.jobbnorge.no/ledige-stillinger/stilling/125150/bibliotekar-foersetkonsulent-vikariat-ved-universitetsbiblioteket-harstadbiblioteket

  1. Hei, Hen! Jeg er imponert over at du tør å komme tilbake etter den noe ubehagelige velkomsten du fikk! Så hyggelig. Og takk for jobbtips og bloggskryt!

 2. God morgen!

  Hva mener du med at Fifty Shades of Grey ble til i internetts mørkeste krok? Jeg synes at Fifty var så dårlig skrevet at jeg ble mer hissig enn opphisset. Hvilke følelser rådde hos deg?

  1. God morgen, Lille Ø!

   Fifty Shades of Grey er jo egentlig Twilight-fanfiction. Det er til og med dårlig Twilight-fanfiction, og sånt må man inn i noen mørke kroker for å finne. (Trives i mørke kroker iblant, jeg altså, bare ikke akkurat sånne mørke kroker.)

   Jeg synes selvfølgelig det er litt rart å romantisere en psycho, voldelig mann på den måten, likevel synes jeg i likhet med deg at det var kvaliteten på skrivinga som var det mest sjokkerende. Jeg tror ikke jeg ble liiiitt våt en gang, men nå er det så lenge siden jeg leste den at jeg ikke skal si det sikkert. For å si det sånn: Filmen var mye bedre, og det var en ganske dårlig film.

   Synes også jeg må si at jeg synes det er helt innafor å kose seg med Fifty Shades.

   Hva leser du når du skal ha det lett og behagelig? På stranda, for eksempel?

  2. Jo Nesbø! Det gir meg gode strandminner. Men altså, jeg leste Harry Potter – i en alder av en-del-og-tjue- og det koste jeg meg med. Skikkelig.
   Jeg koste meg også med Twilight – i allefall den første og andre boken. Så jeg er på ingen måte en litteraturkritiker som kun leser høyverdige saker. Neiognei.
   Men Fifty-greiene var bare så helt skrekkelig dårlig skrevet. Jeg kan like en god pornografisk novelle altså – og jeg tør påstå at det finnes mye bedre greier der ute på nettet. Helt gratis! :)

   Akkurat nå koser jeg meg veldig med Billie av Anna Gavalda. Lest den?

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.