Bok: The First Bad Man av Miranda July

Bok: The First Bad Man av Miranda July, sirivil.no

Aaaaagh, jeg likte denne boka skikkelig godt!

Cheryl er rar. Ikke på en sjarmerende, søt måte, men på en litt ekkel og ganske ubehagelig måte. Hun er hodestups forelsket, noe som ikke akkurat hjelper på rarheten hennes. For man kan feire weirdness og quirkiness så mye man vil, men blir det for mye av det, blir det slitsomt og vanskelig å forholde seg til. Miranda July forholder seg til det.

En dag blir Cheryl tvunget til å la Clee, en ung kvinne, bo hos seg. Intriger følger. Det er vold som kanskje glir over i noe annet, det er psykologer som later som de er resepsjonister, det er uønskede babyer, det er en organisasjon som driver med selvforsvar og fitness, det er snegler på postordre.

I strolled through the parking garage and into the elevator, pressing 12 with a casual, fun-loving finger.

Jeg slukte The First Bad Man. Det er en stund siden forrige gang jeg leste 100 sider i strekk, men jeg klarte altså ikke la være. Ofte synes jeg bøker om rare folk lener seg for mye på at folkene er rare, og for lite på handling. Her fikk jeg både action og juicy personer. Dessuten er den morsom, noe som er viktigere enn man skulle tro. For selv om Cheryl er helt utafor, synes jeg ikke synd på henne. Selvfølgelig er det øyeblikk der jeg tenker ååå, Cheryl, da, men det skjer ikke oftere enn med folk og figurer med mer gehør. Cheryl er rett og slett for handlekraftig og bevisst, om enn på en litt annen måte enn mange av oss andre, til å at man kan synes spesielt synd på henne.

Når hovedpersonen er såpass rar, kan handlingen ta noen rare veier uten at det blir for dust. Jaja, kanskje det skjer litt mange crazy ting, kanskje folka er litt i overkant ville. Jeg godtok hver eneste sving og kneik, og koste meg hele veien.

Siri

5 kommentarer

  1. Jeg har bare lest Ingen hører til her mer enn du, men den kan også anbefales. Jeg har sett to av filmene hennes også (you and me and everyone we know heter den ene tror jeg, den andre heter kanskje the future?) og de er jeg bare sånn passe fan av. De blir litt mye. Boka kunne jeg liksom lese som meg, og se alt fra mitt perspektiv. Tenke at de rare sidene ligner mine rare sider liksom, men i filmene blir det litt for mye.

    1. Er «Ingen hører til her mer enn du» en novellesamling? Jeg lurer på om jeg skal bli bedre på å lese noveller, men det skjer tydeligvis ikke av seg selv.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.