Budapest

budapest3

Her kommer, etter ønske, en liten oversikt over det vi gjorde på helgeturen til Budapest. Sånn utenom å løpe maraton, da. Vi var der jo for at jeg skulle løpe, ikke egentlig for å turistere hardt, så det meste ble gjort på innfall. Den beste måten å feriere på, spør du meg. Her er iallfall det vi slumpet til å gjøre.

budapest6

budapest7

Burger Market
Link til kart.
Et slags bygg-din-egen-burger-sted, der man sitter rundt bardisken og får servert lavterskelburgere på papplater. Veldig gode søtpotetfries. Ganske dårlig veggisburger (bare en tofuklump). Ok utvalg av tilbehør og sånt, så at de hadde glutenfritt brød. Alt i alt et helt prima stopp på den første lille utforskningen av byen.

budapest004

Monk’s Bistrot
Lenke til kart.
Hjemmeside.
Gikk hit på venneanbefaling, veldig hyggelig lokale med helt fin mat. Spiste soppsuppe, noe kjøtt og en daddeldessert. Gresskarsuppa så veldig god ut. Måtte som sagt gå innom McDonald’s på vei hjem, men det hadde nok mer med energibehovet mitt den dagen å gjøre, enn med maten på Monk’s Bistrot. Tror vi betalte snaut 1000 kroner for treretters og en flaske vin. Ikke verst for en FEFP (feiring av ekstrem fysisk prestasjon).

budapest003

Villa Bagatelle
Lenke til kart.
Hjemmeside.
Sjukt bra frokoststed, med bakeri i underetasjen og bistro i overetasjen. Vi kjørte full frokost og tok med boller til sightseeinga. Obs: Står det «ost», så er det snakk om mye ost. Man kan velge mellom alle typer frokostmenyer med mange gøye alternativer. Og det var godt teutvalg. De har også verdens styggeste lysekroner, litt sånn LSD-i-Eventyrland-chic, og det er jo et pluss.

budapest002

Gellért-badet
Lenke til kart.
Hjemmeside.
Helt prima badefasilitet for voksne (sikkert fint for noen barn i bølgebassenget ute, hva veit jeg). Varme kulper både her og der, naturlig lys fra glasstaket, et større, kaldere basseng for de som er varme av seg og ikke har løpt maraton, uendelig med massasje- og spamuligheter, osv. Helt tipp topp. Jeg stilte i hullete undertøy, det var ikke noe problem.

budapest001

Generell sightseeing
Jeg hadde jo en 42,195 km lang sightseeing en dag, og det må jeg bare få anbefale. Altså, ikke distansen i seg selv, men å gjøre det i Budapest om du absolutt . Generelt mye bra kupler og spir på Budasiden av byen, der man kan gå opp til for eksempel slottet og/eller fortet og få kjempefin utsikt over hele byen. Det er jo veldig mye bra krigshistorie (med bra mener jeg dårlig, altså) overalt, og mye skjedde oppå den høyden der. Parlamentet ligger på Pestsiden og er også helt vilt. Fikk ikke gått på Terrorens hus, men har hørt at det er bra for nørds (meg).

budapest4

budapest5

budapest1

budapest2

Siri

6 kommentarer

  1. Ser ut som det var masse fine kupler og spir, det er noe av det beste jeg vet! Skal virkelig sette Budapest på reiselista.

    1. Det er det verdt! De har kanskje McDonalds der du bort, men det har de ikke i Harstad, så bare det var verdt reisen for min del.

  2. Jeg likte bølgebassenget da jeg var i Budapest som tiåring. (Gratulerer til meg som hadde dette som jomfrukommentar).

    Hilsen plutselig 28.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.