Meny Lukk

Den japanske tehagen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The Japanese Tea Garden ble laget i 1849, i anledning en eller annen slags messe. Messene før i tida, ass. Det må ha vært saker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er små steinbruer over bekker, det er bambus, det er grus lagt i bølgeformasjon, det er bortgjemte dyrestatuer. Vi kom ganske tidlig på dagen, og det tror jeg er lurt for zenhetens skyld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I tillegg til en avslappende spasertur mellom orkideer, mose og sittesteiner, kan man få seg en japansk snack på selve tehuset. Jeg valgte matcha-iste og en liten pannekake med søtt bønnefyll. Isteen var en av de beste jeg har smakt. Jeg tror ikke det bare hadde å gjøre med at det er hundre tusen deilige varmegrader her. (Elsker det.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det eneste jeg har å utsette på tehagen, er at det er karper der. Jeg hater karper. Det er noe helt feil med dem. De er for store og for treige. De oppfører seg så lite fiskete, bare slugger rundt og gaper. Jeg har på samme tid lyst til å fange dem med hendene og kaste dem vilt rundt meg, og løpe så langt jeg kan unna dem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg hadde lyst til å ta noen småpenger og kaste dem hardt ned i karperåken, men var redd for at en av dem skulle bli sint og hoppe opp på land og legge de feite leppene sine rundt hælen min og sluke meg hel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter å ha foraktfullt iaktatt karpene en stund, måtte jeg roe meg ned litt. Ikke noe problem i en japansk hage! Bare finn zenstien. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var helt påfallende hvor rolig og balansert alt plutselig føltes da jeg kom inn i denne delen av hagen. Møtte ikke et menneske, bare sus i trærne og evigheten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOg så møtte jeg denne lille fyren:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOg da var den dagen toppa.

De praktiske greiene
Sted: Midt i den østlige delen av Golden Gate Park.
Når: Gratis mandag, onsdag og fredag morgen, ellers 8 dollar. Anbefaler å komme tidlig og å unngå helgene.
Hva: En fin, liten spasertur. Muligheter for en kopp te og en liten snack på tehuset.
Obs: Kan møte karper og barn.

Campai!
Siri