Duk

I dag kjøpte jeg min første duk. Duk er litt som bryllup for meg. Jeg synes det er hyggelig når andre har det, jeg vil bare ikke ha det i mitt eget liv. Enkelte andre mennesker i livet mitt synes derimot sånne ting er viktig, så det har hendt at vi har diskutert nødvendigheten av duk når det egentlig er andre ting vi diskuterer. Det er jo lettere å snakke om duk enn om de viktige tingene i livet, ikke sant.

Men jeg trengte altså den duken. Eller, trengte er vel å overdrive. Jeg syntes plutselig ikke det var en så dårlig idé å kjøpe duk fordi: 1. Alle overflatene i leiligheten er brune, og det ser trist ut på Instagram. 2. Jeg kan muligens ha brent en grop i bordet som Hallén ikke vet om.

Det var den sistnevnte årsaken som fikk fart på sakene, selvfølgelig. Så jeg gikk på bruktbutikken først. Der kunne jeg velge mellom en beige gardin eller noe broderigreier. Litt usikker på hvordan sånt tar seg ut på Instagram, gikk jeg videre til dukbutikken. Fikk meg en Lollipop og et par voltorbs på veien. På dukbutikken hadde de veldig mye å velge mellom, så jeg tok den første jeg så. Det sto til og med «DUK» utenpå. Da jeg pakket den ut og la den på bordet, viste det seg dessverre at den hadde noen unødvendige båter på seg. Det kan jeg leve veldig godt med.

duk

Så her er et interiørtips på onsdagskvelden: duk. Eller ikke duk.

S

30 kommentarer

 1. Duk er det mest etablerte jeg vet om.

  Det passer vel egentlig bra at du som er så mye ved havet har en duk med litt maritimt preg?

  1. Ja, nå har jeg egentlig begynt å like de båtene, for det virker jo som om jeg har tenkt «tror jeg vil ha en duk med båt på» og ikke bare: «duk – ok».

 2. Noen ganger lurer jeg på om jeg egentlig skrev denne bloggen da jeg var ung. Sett bort fra all den jogginga. – Duk og gardiner er fortsatt noe andre har..

   1. Ja, like koppar er viktig. Sparer masse tid om morgonen på å ikkje lure på kva for ein kopp eg skal ta i dag -det kunne jo hende at resten av dagen gikk skeis pga feil kopp. Hm. Når eg tenker meg om bør eg ta opp dette på jobb, der vi har koppar av same type men i ulike fargar -der går det minst to hundredelar til å velje farge. Eg satsar stort sett på mest mogleg nøytralt (svart eller kvitt), eller så fargekoordinerer eg med antrekket. Dette er sjølvsagt eit teikn på at eg prøver å ha kontroll og orden i eit tilvere som ikkje kan kontrollerast (eg er lærar). Ein ser jo også forskjel på kven som har ryddeveke: ei veke står koppane pent stabla i rader etter farge, og neste veke er det komplett anarki og raude koppar står mellom grøne og svarte osb.

  1. Syntes det ble en litt trist historie om jeg skulle ta det med? Strøk jo bare halve, og ble veldig aggressivt lei meg av det?

 3. Jøss, you beat me to it! Jeg har fortsatt heller aldri anskaffet noe som ligner på gardiner uten at mamma har vært pådriver. Fnis.

 4. Gratulerer med starten på et møblert hjem! Pass deg så du ikke ramler utpå duk-kjøret. Plutselig har du brukt hele trygda på Kid.

 5. Gratulerer med duk!

  Mamma har med duk når vi skal på tur og muligens skal sette oss ned og spise et sted. Duk på telttur. Duk på rasteplass på vei til hytta. Duk på sydentur. Duk på søndagstur i skogen.
  Dessuten syr hun gardiner.

  Huset mitt er duk- og gardinfritt.

 6. Jeg kjøpte en duk en gang fordi bordet var så stygt at det bare måtte ha duk. (har heldigvis flyttet fra bordet) Denne duken hadde en heller annen slags syk overflate (det var ikke en plastduk!) som gjorde at sølet prellet av de første gangene man brukte den. Har din duk en sånn funksjon? I så fall tror jeg ikke det de skriver om at den må strykes for å freshe opp denne funksjonen etter vask er tull. Hilsen rødvinsflekker på duken.

  1. Det høres jo ut som en veldig bra duk, da! Om man først MÅ ha duk. Og det må man jo om bordet er stygt, med tanke på Instagram. Sjekket min duk nå, og den har dessverre ikke en sånn funksjon. Så da trenger jeg ikke stryke den. Pluss og minus.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.