En liten twist på maratonmålet, bare

Her er en støtteapparatselfie fra i går:

tromsdalstind opp

I sommer skrev jeg at jeg hadde to målsetninger for maratonløpet i oktober:

 1. Å overleve
 2. Å løpe under 3:30

Det er seks uker igjen til maraton, og jeg er fortsatt syk. Jeg er ikke bekymret for maratonstarten min, men jeg er bekymret for 3:30-målet. Det er greit å være bekymret, om jeg ikke hadde vært det, hadde det vært et for lett mål. Jeg liker at det skal være litt vanskelig, ikke sant, for da må jeg legge inn litt innsats for å få det til.

Akkurat nå er jeg derimot såpass dårlig at det ikke er aktuelt med løping på en (liten) stund. Jeg vet ikke hvor lang tid det tar. Kanskje det tar tre dager, kanskje det tar en uke til, kanskje det tar to. Nettopp det at jeg ikke vet hvor lang tid det kommer til å ta, er grunnen til at jeg har bestemt at 3:30-målet ikke får være med videre i maratonprosjektet. Å ha det der gjør at risikoen for at jeg kommer til å begynne å løpe for tidlig, bare blir høyere og høyere for hver dag som går. Hvis jeg er syk to dager til rekker jeg ikke alle langturene jeg hadde planlagt, og da ryker hele dritten, jeg tror jeg bare løper meg en tur i kveld! tenker jeg, mens jeg bærer skittentøyskurven opp fra vaskekjelleren og holder på å besvime av anstrengelse og drukne i mitt eget snørr.

Så akkurat nå er ikke den største trusselen mot maratonsuksess at jeg skal miste de planlagte langturene, men at jeg begynner å løpe for tidlig og ikke blir kvitt denne dritten ordentlig. Derfor ser de nye maratonmålene sånn ut:

 1. Overleve
 2. Gjennomføre med en viss stil

«Med en viss stil» betyr at jeg kommer i mål og tror at jeg har gjort et sånn ganske optimalt løp + at jeg ikke begynner å grine før jeg har løpt 38 kilometer.

Jeg kommer fortsatt til å bruke 3:30 som utgangspunkt for maratonfart på trening, altså. Og det er ikke sånn at jeg ikke tror det kan gå lenger. Jeg må bare ta det vekk for å klare å være fornuftig med hvilinga akkurat nå. Så nå er tre og en halv time mer et bonusmål. Kult om det går, samma om det ikke går.

Noen vil si at dette er feigt, og jeg ville sagt meg enig hvis det handlet om noe viktigere enn 3:30-på-maraton-løping. Det er selvfølgelig lov å synes at det er viktig, jeg sier bare at det ikke er viktig for meg. Den 1:30-grensa på halvmaraton, derimot. Den. Den tenker jeg på overraskende ofte. Men, assa. Det kan vi snakke mer om utpå vinteren en gang.

Nå skal jeg fortsette med denne rimelig harde sofa-, ingefær- og smågodtkuren jeg driver med. Når jeg er klar, skal jeg ta en løpetur med frisk kropp og finne fram attituden.

Siri

8 kommentarer

 1. Hei, det høres ikke dumt ut å klare å regulere målene sine. Men har du et mål om å nå 3:30 på maraton en gang senere? Bare ikke så viktig om det skjer nå, liksom?

  Spør fordi jeg har slått fra meg alle målene mine om tid (bortsett fra 3:30) på halvmaraton fordi jeg ble så stressa av alle turene jeg burde løpt at jeg ikke orket løpe i det hele tatt. Så nå prøver jeg å tenke mer på hvor kult det er at jeg skal løpe et halvmaraton til, og det er jo et viktig steg mot å fullføre et halvmaraton på den tiden jeg drømmer om en gang senere.

  1. Til vanlig hadde jeg svart helt klart ja på spørsmålet om dette egentlig bare er en eventuell utsettelse av målet, men akkurat med maraton tror jeg ikke. Tror dette blir mitt første og siste maraton. Må bare få krysset det av lista, på en måte? Med halvmaraton eller kortere distanser, hadde jeg lett svart ja. Men man skal aldri si aldri!

   Gleder meg veldig til å høre om løpet ditt! Gleder du deg? Litt?

 2. Fornuftig Siri!

  Håper Dr. H passer på slik at du ikke begynner med for hard trening før du faktisk er helt frisk. Og at du spiser skikkelig mat ;-)

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.