En prioritert liste over tre serier jeg har sett og likt

Olive Kitteridge

20160128_194632

Olive Kitteridge er den beste serien jeg så i fjor. Det var min venn Gunnhild som tipset meg om den på en løpetur.

Olive Kitteridge starter med at Olive Kitteridge går ut i skogen for å skyte seg i hodet. Resten er tilbakeblikk på livet hennes i en liten kystby i Maine, på menneskene hun har møtt og vært lærer for, på ekteskapet og familien hennes.

Olive er en ganske fæl dame, og det er det beste med hele serien. Hun er skarp i kantene og tåler andres fjas altfor dårlig. Dessuten er hun lei seg, men det er ikke så lett å oppdage når man lager såpass mye kvalm som det hun gjør. Jeg synes ofte alvorlige tv-serier med 60-minuttersepisoder er til bry, jeg vil heller se på Vampire Diaries, men Olive fikk meg til å gidde. Ikke verst av et hespetre.

Fargo

20160128_194647

Innrømmelse: Jeg begynte å se Fargo-filmen, men måtte tisse ca 20 minutter uti, og gadd aldri å se resten. Flaks at jeg gadd å begynne på Fargo-serien, for den koser jeg meg veldig med. Den balanserer det overdrevne med det underdrevne, og det blir jo helt perfekt. Visste du at Fargo foregår i nabostaten til der Making a Murderer (skrekkemoji) skjer, og at det er derfor de sier yeah (je-aah?) på samme måte begge steder?

Hvis du lurer på hva som skjer når en profesjonell leie- og lystmorder sveiper innom en liten by i Minnesota, er dette serien for deg. Dette er også serien for deg om du har lyst til å se en bra serie (solbrilleemoji). Første sesong starter med at Lester Nygaard gjør ganske mange dumme og én helt forferdelig ting. Det er Martin Freeman som spiller Lester, så da vet du vel allerede hva slags fyr han er. Også er det de stakkars politifolkene som plutselig har en seriemorder de må fange og rydde opp etter.

The Affair

20160128_194641

The Affair handler, sjokkerende nok, om en affære og konsekvensene av den. Noah er en miiiiisforstååått, gift forfatter på sommerferie med familien sin, Allison er en sørgende, gift servitør på den lokale kafeen. Det blir sex og kjærlighet, veit du.

De fleste episodene er delt opp i to, der én del blir fortalt fra Noahs synspunkt og den andre fra Allisons. Det beste med serien er de små forskjellene i historiene deres, og at man blir tvunget til å stille seg selv noen spørsmål om hva som er sant og usant, og om det i det hele tatt finnes noe som er sant og usant. Min yndlingsfigur er Helen, Noahs kone. De siste episodene av første sesong er litt kjedelige, men jeg synes andre sesong tar seg opp.

Siri
(illustratør)

20 kommentarer

 1. Fargo er en serie jeg skjønner er populær blant mange! Har ikke sett den eller noen av de andre, heller ikke Making of a murderer som «alle» i hele verden har sett. Skjønner jeg må ta meg sammen på seriefronten.

  1. Egentlig synes jeg du kan la være å se Making a Murderer, for det er skikkelig deprimerende greier.

 2. Guilty pleasure: Alaska the last frontier. Klarer å strikke mønster samtidig, og det er et minimumskrav til en tv-serie.

  1. Snåle folk som bor i ødemarka i Alaska. Uten innlagt vann og do, må skyte sin egen mat og passe på at grizzlybjørnen ikke spiser kuene. Og lager ting av nyper og kufett.

  1. Hallén ser også bare på Masterchef Australia. Det virker også som det er omtrent 300 episoder i hver sesong?

 3. Jeg er superfan av Fargo-filmen, men i løpet av første uka mi på den nye jobben fant jeg ut at alle andre hatet den.

  Gi den en ny sjanse, så skal du få lov å slakte den. Så må vel kanskje jeg hive meg rundt og se serien også.

 4. Olive Kitteridge var fjorårets høydepunkt. I tillegg koste jeg meg med Friday Night Lights (det mest amerikanske jeg har sett bortsett fra den ypperlige serien West Wing, som jeg så for fjerde gang).

  1. Hallén har satt på serieopptak på TLC. De sender det hver eneste kveld. Jeg vet at Ida har noen minnepenner med noen sesonger, hvis du er interessert.

   Nå skal jeg se min første FNL-episode.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.