En slags bokklubb: Hvite tenner av Zadie Smith + bonusbok

Den neste boka vi skal lese i En slags bokklubb, er Hvite tenner av Zadie Smith.

en-slags-bokklubb-1

Sånn ser leseplanen ut:

Til torsdag 22.09: kapittel 1-4
Til torsdag 29.09: kapittel 5-6
Til torsdag 06.10: kapittel 7-9
Til torsdag 13.10: kapittel 10-11
Til torsdag 20.10: kapittel 12-14
Til torsdag 27.10: kapittel 15-17
Til torsdag 03.11: kapittel 18-20

Hvite tenner er en ganske lang bok, dessuten er den nok litt tyngre enn de bøkene vi har lest til nå, så vi kommer til å bruke en stund på den. Det blir som vanlig bokklubbtorsdager her på bloggen, og mye bra action i bokklubbgruppa på Facebook:

en-slags-boklubb

Alle får selvfølgelig være med i gruppa, det er bare for å kunne passe på at alle oppfører seg ordentlig at den er lukket.

Siden dette nok er den mest ambisiøse bokklubblesinga til nå, kommer jeg til å lese Hulebjørnens klan ved siden av. Jepp. Hulebjørnens klan. Det blir ganske gøy og rimelig vilt, om jeg husker riktig.

bonusboken-slagsbokklubb

Som du kan se på bildet, så har jeg lest den boka før. Jeg var kanskje 12-13 år gammel, og syntes det var det beste jeg hadde lest noen sinne. Vi får se hvordan den står seg nå når jeg er dobbelt så gammel. Har vel egentlig skjønt at den ikke gjør det.

Om du ikke aner hva Hulebjørnens klan er, så er det kanskje aller best. Det er en eller annen form for steinalderromanse, men jeg mener å huske at den første boka er ganske mørk. Er Ayla like flink og flott? Hva er det egentlig som skjer i den første boka, for hun møter vel ikke Jondalar før uti andre bok en gang? Og stemmer det at de driver med noe rimelig hardcore hallusinogenseremonier?

Vet ikke helt hvordan oppdateringene på Hulebjørnens klan-lesinga blir, men skal nok få pønsket ut noe. Det er uansett Hvite tenner som er viktigst, altså.

Siri

13 Comments

  1. Eg har lurt på om eg skulle anbefale Hulebjørnens klan til 13-åringen min, men etter denne oppfriskninga av tidlege litteraturminner blir eg litt meir i tvil. Eg har omtrent all min kunnskap om steinaldermenneska frå denne bokserien og det kan vel vere greit om resten av familien kan fungere som ein korreksjon.

    1. Mamma anbefalte denne serien til meg da jeg var rundt 13-14 år. Leste da for det meste ungdomsbøker og synes det var så kult å lese en skikkelig «voksenserie» mamma selv hadde fulgt fra bøkene først ble oversatt til norsk. Men hva vet jeg, det er 10 (!!!!!) år siden jeg var 13 så har ekstremt lite forståelse for hva som er kult idag?

  2. Jeg har prøvd å lese Hvite tenner tre ganger. Jeg var riktignok rundt 15 år gammel, kanskje det var litt for dypt for meg. Kom aldri lenger enn til side 30. Har aldri lest Hulebjørnens klan. Kanskje jeg heller skal gå for det?

  3. Jeg er med! På begge deler! Jeg leser også ‘Queen of the Tearling’ serien for tiden, det er ganske god lett underholdning, muligens på lik linje med Hulebjørnens Klan?

  4. Jeg leste bind 1 av Hulebjørnens klan. Ganske fengende og spennende. Begynte på bind 2. Det skjedde jo ingenting! Hun bodde i den der hula si og de to brødrene (?) red rundt på ponniene sine. Skal de ikke treffes liksom?! Kapittel kom og kapittel gikk og ingenting skjedde. Jeg ga opp.

    1. Det hadde jeg helt glemt, men det er helt riktig at den første delen av Hestenes dal er driiittreig! Tror ikke de treffes før langt uti boka? Tror han faller ned i et hull og så må Ayla redde ham og så blir de forelsket og ligger masse ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.