En tur i marka

Dette er historien om hvordan Hallén ikke fikk gått Marka24 i år heller. Marka24 er sånn cirka en konkurranse der man skal ta så mange poster i Nordmarka som mulig i løpet av 24 timer.

924725_1397267160603837_124349897_n

Åsmund og Hallén hadde fundert på ruta i to uker. De hadde handlet inn Solo, turmiks og sportsteip, de hadde bestemt seg for hvilke sko ha på beina. Og så ble Åsmund syk, og alle reservene var på fjellet.

11333414_696920800440390_2051759539_nDa måtte jeg bli med på tur. Hvis du noen gang må på tur med Hallén, er dette mitt beste tips: Sett klare grenser og tydelige regler for ekspedisjonen i forkant. Når vi går på tur, bestemmer Hallén ruta og jeg fart, lengde og pausefrekvens. Sånn må det bare være. Så det som var en 24-timersekspedisjon med 140 kilometer som mål, ble på et øyeblikk gjort om til en kosetur med bolle som mål. Jeg vil max gå i fire timer, sa jeg, for da visste jeg at det iallfall ikke kom til å bli mer enn åtte timer. Ok, sa Hallén. Om det ble 70 eller 10 kilometer spilte ingen rolle for ham. Prosjektet var uansett dødt og begravet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg teipet opp drittfoten og fikk for syns skyld en liten sekk. I det vi gikk under startbuen på Sognsvann, sa Hallén: Jeg har aldri gitt så faen over en startstrek noen gang. Og hvorfor i helvete er det ingen som løper ned der? Det er det beste veivalget. Det var fint vær, da.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På vei til Kamphaug gikk vi forbi en gjeng som hvisket om at vi hadde veldig små sekker til å skulle være ute i 24 timer. Det fnøs Hallén av. Han hadde hatt enda mindre sekk om han skulle være ute i 24 timer. Nå hadde han jo med kamera og masse mat og drikke og skift til meg. Det skal han ha, sånn bortsett fra at han overvurderer hvor fort og langt jeg kan gå, legger han alltid alt til rette for at jeg skal ha en så behagelig tur som mulig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvis vi hadde vært med, kunne vi hatt en strikk mellom oss, så jeg kunne dratt deg litt. Nøtter? sa Hallén i en snackspause. Vi kan jo gjøre noe sånt på en hyggelig måte en gang, da, jeg er ikke sliten ennå, sa jeg. Det er farta det handler om, sa Hallén. Ta bilde av meg med dette kosedyret, sa jeg. (Det henger på Fagervann, hvis noen savner det.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går var en skikkelig fin dag å være i marka på. Varmt og digg, men ikke kvelende. Dessuten er Hallén en slags myggsentral, så insekttrykket blir litt mindre på turkameratene hans. På Øyungen var det fullt fiske- og campingliv. Det kunne jeg egentlig tenkt meg å ta del i, men i går skulle vi gå, ikke sitte. Det blir nok deiligere å være deg i morgen nå, enn hvis du hadde jumpa rundt i hele natt, sa jeg. Ja. Drikke? sa Hallén.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bjørnsjøhelvete er et sånt sted som jeg liker i teorien, men hater i praksis. Det er så kult med hengebro! sier jeg, men så kommer jeg dit, og hver eneste gang tenker jeg: Herregud, er det her det ender? Der sto jeg og poserte midt ute på en livsfarlig hengebru mens Hallén sjarmerte andre deltakere med lokalkunnskap om hvilke stier som var våte og hvilke som var tørre. Jeg kan jo like gjerne fortelle dem det, det er ikke som om vi er med i konkurransen uansett, sa han.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På Kobberhaughytta fikk vi verdens største kanelbolle. Den spiste jeg i sola mens Hallén fant fram kartet for første gang på turen. Han pekte på hvor han hadde vært i løypa, hvis alt hadde gått etter planen. Så brettet han det sammen og puttet det i sekken igjen. Det spilte jo ingen rolle, egentlig.

11386517_1567591423506687_681088887_n

Skogen er på sitt frodigste nå, og det er nesten som om noen har dratt opp metningen på alt det grønne. Alle syklistene var på veien mellom Trondheim og Oslo, løperne hadde allerede kommet i mål på Nordmarka Skogsmaraton, og vi så en hoppende harepus på den vestlige veien fra Ullevålseter til Sognsvann. Jeg blir alltid overrasket over hvor store harer egentlig er.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASju timer er ikke så lenge å være ute når de andre skal være ute i 24 timer, men de andre fikk ikke sett Jurassic World på kvelden.

Siri

8 Comments

  1. Du er herlig morsom. Blir glad av å følge bloggen din. Skal se du snart blir bra i beina. Alternativ trening og det du kan få til av behandling. Selv fikk jeg god hjelp av kiropraktor Eric Ringdal. Sjekk Aker Brygge kiropraktorklinikk. Han er også løper.

    1. Takk, for skryt og tips, Ninette! Nå går det endelig riktig vei med foten, det er skikkelig digg. Bare vent, kanskje vi sees på et løp til høsten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.