Meny Lukk

En uke uten godteri

sirivil.no

Denne historien er overdrevet og satt på spissen, men den er også forhåndslest og godkjent av de involverte.

Jeg har en ganske ny venn som bare spiser frø. La oss kalle henne Meisebollen (hun fikk velge pseudonym selv). Hun spiser jo mer enn bare frø, men det er sånn det føles når man er på middag hos henne og får servert squashnudler og bønnebrownies. Jeg spiser gjerne både squashnudler og bønnebrownies, jeg, så lenge jeg har mulighet til å stoppe i smågodthylla på vei hjem. Det har jeg jo alltid.

I helga var vi på kino sammen, jeg og Meisebollen. Hun er ikke min eneste frøspisende venn, men jeg ble litt satt ut da hun dro opp en frøpose fra veska mens jeg satt meg godt til rette med smågodtposen og popkornet. Jeg ble enda mer satt ut da hun spurte om jeg ville ha. Det viste seg å være en spøk.

«Ikke alle kan spise en kilo godteri hver dag, vet du!» sa hun og så megetsigende på godteposen min.
«Jeg spiser ikke sååå mye godteri!» sa jeg, mens popkorn sprutet fra munnen min.
«Du har spist godteri hver dag denne uka, bortsett fra tirsdag, da spiste du kanelboller til lunsj», sa hun.
Jeg, som så vidt kan huske hva jeg spiste til frokost i dag, stirret på henne i avsky.
«Er dette en intervensjon?» spurte jeg.
«Nei, jeg bare sier at man ikke skal stå på én maurtue mens man pirker i en annen med en pinne», svarte hun.
«Oj, fint uttrykk», sa jeg.
«Takk», svarte hun.

Så så vi filmen. Det handlet om å være singel.

«Men alkohol kan du drikke?» spurte jeg nesevist mens vi tok et glass vin eller sju etter filmen.
«Veit du hva, ja, det kan jeg. Du tror ikke på sånt, men jeg vet at det rene systemet mitt setter mer pris på de små tilførslene av sukker det får, enn det junkiesystemet ditt gjør», sa hun. (Dette er faktisk et direkte sitat, det er både jeg og Meisebollen enige om, etter å ha hørt opptaket fra Radio Nova.)
«Wow, krass much?» sa jeg, verdens krasseste person.
«Jaja, du tåler det. Jeg tror bare det er et bedre liv å spise sunt, enn å spise masse sukker hele tiden», sa hun på utpust, før hun tok en stor vinslurk.
«Jeg liker ikke ordet sunt, det betyr ingenting lenger», sa jeg.
«Greit nok, men det er sunnere å aldri spise godteri enn å alltid spise godteri», sa Meisebollen.
«Nei», sa jeg.
«Tror du du klarer å la være å spise godteri?» spurte hun.
«Tror du du klarer å spise godteri?» spurte jeg.

Og så ballet det på seg, og nå skal jeg ikke spise noe godteri på en uke. Sju dager uten noe godt. Ikke noe smågodt, ingen drops, ingen lakrisstenger, selv ikke popkorn eller boller er lov. Jeg har hatt godtefri før, det er lenge siden, men da har det alltid vært noe som er lov. Nå finnes det ingen lindring.

Bortsett fra at Meisebollen skal spise godteri hver eneste dag i en uke, selvfølgelig.

Den godtefrie uka begynner i dag, mandag, og jeg har selvfølgelig overkompensert veldig i helga. Har faktisk ganske vondt i magen.

Velkommen til helvetesuka, da!

Siri