En vanlig lørdag

En lørdag kjøper jeg en rar ost fra Lofoten og en vanlig vin fra Frankrike, putter dem i posen min og går på et åpent foredrag i kaffebaren på Universitetet i Tromsø Norges arktiske universitet Campus Harstad. Sånn står navnet på et skilt, ingen kommaer eller streker for å skille noe som helst, de har sikkert krangla om det. Kaffebaren er uansett Harstads fineste, den har matcha latte, glassvegger og utsikt til fjorden og fjelløyene. Den har også byens flinkeste barista, tror jeg, siden jeg antar at den som lager de fineste melketegninene i kaffen også er best til å få kaffen til å smake godt. Kaffen er god, altså, jeg er bare for enkel i smaksveien til å skille god og perfekt fra hverandre. Det gjør nok livet mitt enklere enn det kunne vært, tror jeg.

Jeg hører på foredraget, en lokalhistoriker skal fortelle om samisk historie på Hinnøya, men har bare kommet til Tjeldsundet når han er én time over tiden, så han lover å komme tilbake en annen gang. Uansett hører jeg på foredraget, har ost og vin i posen og føler meg som et helt vanlig menneske, som for eksempel kjøper ost og vin og gleder seg over ting som utsikt og melkemønster i kaffe. Elsker å være vanlig menneske.

S

3 kommentarer

  1. Tror jeg skjønner hva du føler. Jeg er ytterst sjelden et vanlig menneske, men noen ganger blir jeg tatt for å være det, og blir så overrasket at jeg stumt samtykker til misforståelsen.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.