Et ganske langt postkort fra Thailand (egentlig er det bare bilder av meg som leser på stranda)

Thailand 2017

Heeei, bloggen! Håper du har det fint! Jeg har vært i Thailand og vært klam og blid to uker i strekk!

Thailand 2017

Først må jeg bare si en ting. Det er ganske mange bilder av meg i lite klær her. Lite klær er jo ikke alltid helt innafor, smått avhengig av hvilken vei den feministiske lokalvinden blåser. Uansett er det viktig for meg at vi avseksualiserer kvinnekroppen, og i den sammenhengen tror jeg helt ærlig det kan være bra å se kropper gjøre kroppslige ting, som for eksempel være på stranda uten så mye klær på.

Når det er sagt, så mener jeg på ingen måte at bikinibildene mine er feministiske. Det ville bare vært både tungvint og ganske rart om jeg skulle latt være å bruke bilder av meg selv fra ferien min, fordi jeg bruker badetøy på dem.

Det jeg derimot kan love, og som jeg alltid har brukt som retningslinje for ting jeg publiserer på internett, er at jeg vil at bildene av meg skal se ut som meg. At den kroppen jeg har på bloggen og Instagram, også er den kroppen jeg går rundt med i hverdagen. Det betyr at noen bilder ligger tettere opptil skjønnhetsidealene enn andre, for sånn er det å ha kropp. Den tar seg forskjellig ut fra forskjellige vinkler og i forskjellige situasjoner.

Men jeg prøver altså å være bevisst på at bildene til sammen skal gi et (kanskje omtrentlig, men) reelt inntrykk av hvordan jeg ser ut.

Sånn ser jeg ut:

Thailand 2017

Thailand 2017

Thailand 2017

Ok. Først var vi på Tonsai-stranda i Krabi. Eller, aller først oppdaget vi hvor rart de sensurerer filmer og tv-serier på Qatar Airways. En rumpe må klippes vekk, men en fyr som blir knust av en aircondition er ok? Hva ondt har rumper noen sinne gjort? Intenting. Rumpa er bare grei og en stor positiv bidragsyter i samfunnet vårt.

(Ja, jeg har selvfølgelig googlet både Qatar Airways og langdistanseflygningers miljøgriseri og «slave labor qatar» og «coral reef death thailand» og masse annet gøy, og vi kan godt snakke om det hvis du vil, jeg skal bare vise bildene fra ferien først.)

Thailand 2017Thailand 2017

Thailand 2017

Iallfall var vi på Tonsai, det som viste seg å være en klatrestrand. Altså et sted klatrere drar for å klatre. Hallén bare:

Thailand 2017

Jeg bare:

Thailand 2017

Helt ærlig er det ganske deilig å være på steder der Hallén kan aktiviseres uten meg, for da kan jeg ramle sammen på stranda og bli der uten dårlig samvittighet. Ikke at han maser eller klager så mye, det er mer at jeg vet at han synes det er både kjedelig og varmt å slappe av. Det er jo litt slitsomt for meg, ikke sant. Iallfall var klatringa en god løsning for alle involverte.

Thailand 2017

Thailand 2017Thailand 2017Det betyr selvfølgelig ikke at jeg bare har ligget stille. Ville jeg det, måtte jeg rett og slett ha dratt på ferie med noen andre. Så jeg har prøvd å padle kajakk (heter det det? «Padle kajakk»?) for første gang. Må dessverre melde at jeg heller ikke i kajakkpadling er et naturtalent. Har verken armstyrke eller koordinasjon. Fikk prøve å velte i 35 grader varmt vann, da, og det er vel helt sikkert et bedre førstemøte enn det mange får med akkurat den sporten der.

Thailand 2017

Thailand 2017

Thailand 2017

En dag prøvde vi oss på en miniekspedisjon Hallén hadde lest om i et eller annet friluftsmagasin. En tur som var avhengig av å times med fjæra, fordi det ikke er vei ut til Tonsai, Railay og Phra Nang. Ganske avansert. Samtidig gjør jo det at det ikke er så mange barn der, og det er jo deilig. (Ikke noe disrespect mot barn, plis ikke send meg hatmail hvis du er barn.) Vi endte opp ved Ao Nang-stranda, et slags turistsentrum, spiste på McDonalds og tok en båt hjem igjen til Tonsai.

Thailand 2017

Thailand 2017

Ytterst på halvøya ligger Phra Nang, en sånn klassisk Thailand-strand. Skikkelig flotte greier. Er enig med Hallén om at strendene i Lofoten er vel så vakre, men synes vel at tempereaturen vipper det hele i favør Thailand. Dessuten er det ikke båter man kan kjøpe pad thai og chips av i Kvalvika.

Thailand 2017

Veldig sånn paradisaktig. Og vet du hva som gjør at jeg tror Phra Nang er verdens beste strand? Ja, jeg mener VERDENS BESTE. Vet du hva det er?

Det er en hule full av pikk der.

Ja, du leste riktig.

Thailand 2017

Penis på penis på penis på penis på penis.

Strandscore: 10/10.

Thailand 2017

Etter noen dager på Tonsai dro vi ut til Koh Yao Yai, en ganske stor øy uti bukta. Et helt prima tips om man vil være alene på stranda, ass. Bare pass på at du faktisk ligger på sand, ikke på en milliard små skrekkrabber:

Thailand 2017

Krabbene var ikke plagsomme, altså, de var mest nedi sanda langt ute på sandbankene som dukket opp ved lavvann.

Thailand 2017

Thailand 2017

Thailand 2017

På Yao Yai tjuvstarta vi på vinterens Camp Harstad. Skrotten var ganske seig etter en måneds løpepause, men den har definitivt både vært og føltes verre før. Var deilig å løpe igjen.

Sjekk dette ugifte paret ta seg til rette på Honeymoon Beach, da:

Thailand 2017

Thailand 2017

Den aller mest actionfylte dagen vi hadde i løpet av ferien, og vi hadde noen actionfylte dager, var da vi leide scooter. Herregud, det er lenge siden jeg har vært så anspent over så lang tid. Ikke at det var noe trafikk å snakke om eller at vi kjørte spesielt fort, jeg bare likte det ikke. Var redd for å miste et lem eller skave av hele ansiktet i hver eneste sving. Sånn sett var vel det lille skrubbsåret jeg fikk en lav pris å betale for åtte timer skrekk. Et kupp, rett og slett.

Thailand 2017

Thailand 2017

Thailand 2017

Siste stopp i Thailand var Koh Kradan, en liten øy ganske langt sør.

Thailand 2017

Thailand 2017

Med unntak av litt strandjogging og litt snorkling, var avtalen at vi skulle slappe av ordentlig her. Det fikk vi til. Lange strender, tropisk skog, vafler til frokost, ingenting å forholde seg til, annet enn å rekke solnedgangen på Sunset Beach.

Thailand 2017

Thailand 2017

Sånn til slutt må jeg bare gi en shoutout til den apen som faktisk tok sin aperolle seriøst, og stjal en banan fra den ene kiosken på Railay Beach.

Thailand 2017

Thailand 2017

Thailand 2017

På vei hjem stoppet vi i Bangkok (gøy!) og i Doha (wtf!). Det kan vi snakke om en annen gang eller aldri.

Siri

11 kommentarer

 1. 1. Har du spist massamaan curry?
  2. Hallén ligner på prins Harry. Det er en kompliment. Harry har tatt igjen broren sin i å være kjekk for lengst.

  1. 1. Ikke på ferien! Har spist hundre forskjellige pader og salater og ikke minst PANNEKAKER! Thaipannekaker! Hallo! Hvorfor har ingen fortalt meg om dem??
   2. Helt enig i at Harry er den kjekke prinsen nå. Hva skjedde med William, liksom? Flaks han fikk giftet seg i det hele tatt. Angående Meghan Markle, så har jeg plutselig blitt interessert i kongebryllup? Hva i alle dager? Hvordan tror du kjolen blir?

 2. Veldig fine bilder og veldig fint at du legger dem ut på bloggen også, for jeg har sletta instagramkontoen min i et forsøk på å kommunisere mer med menneskene som er i samme rom som meg. Men vil jo likevel se feriebildene til folk på internett.

  Sånn generelt irriterer jeg meg mer over overdreven vold i film enn rumpe. Kan ha noe med å gjøre at jeg blir kvalm av blod.

  Har du hørt mye på P7 jul? Jeg får ikke lov før 1. desember.

  1. Oj, så voksent gjort å slette Instagram! Funker det? Får du kommunisert?

   Altså, det aller beste var jo når de hadde klippet bort nakenhet og/eller sexgreier som var viktige for plottet. Plutselig skjønte du at noen hadde ligget sammen og at det hadde hatt store konsekvenser, men hvem? Når? Aner ikke.

   Har ikke hørt på P7 jul ennå! Har hatt litt mye å ta igjen etter ferien, så prøver å holde meg et par dager til før jeg virkelig begynner med den aggressive julinga. Hva er dine yndlingsjulesanger?

  2. Ja, det funker til en viss grad. Jeg har jo fremdeles FB, Snapchat og nettleseren, men jeg tror jeg har klart å kutte stirre-i-skjerm-tida mi. :)

   Sensur, altså.

   Mine beste julesanger er Julekveldsvisa, 4 år i romjul, All I want for Christmas is you, Driving home for Christmas, Home for Christmas, Stille Nacht og godnattsangen fra Amalies jul. Og Santa Baby. ALLE julesangene er favorittjulesangene mine! 🎄🎅

 3. Dette var perfekt lesning her jeg sitter vinterblek og sur innesteng på et kontor. Fremdeles misunnelig som du forstår.

  Jeg elsker Thailand, og det ser jo bare fantastisk ut. Det gjør forsåvidt du og din livspartner også.

  1. Du har all min sympati, Malin. Prøver å holde meg en ukes tid eller noe sånt før jeg blir vintersur, føler ikke at jeg har rett til å være det med tanke på den massive solferien jeg akkurat kom hjem fra. Men bare vent. Skjønner megagodt at du er misunnelig. Har du noen mestringsstrategier på lager? Overdose av klementiner? Sånn dagslyslampe? Generell sutring?

 4. Ååååh, jeg tilbrakte en god uke på Koh Tao (og noen dager i Bangkok) tidligere i år, og nå kjenner jeg at jeg lengter skikkelig tilbake. Fine feriebilder!

 5. Thailand så skikkelig digg ut! Noen burde legge en eller annen ferie til november. Det er den perfekte «reis langt bort fra mørke og klokke-stilling» måneden. I fjor var jeg i Japan på samme tida, og det var også skikkelig bra (anbefales!!!).

 6. Dette gjorde både vondt og godt i sjela på en gang. Jeg liker virkelig ikke kulde, men idag var vi ute og akte med elevene og det var faktisk gøy ?!?!? Vil heller ligge på stranda da :/

Comments are closed.