Et lite nyttårsforsett for 2018

Wooow, en notatbok i vinduskarmen. Her skal det skje kunst, ja!

Halla! Godt nyttår!

Jeg har prøvd å skrive et innlegg om 2017 ganske lenge nå, men alt som kommer ut er en nesten morsom historie om da en mann i sommer gjorde et triks på sparkesykkelen sin for å overtale meg til å gi ham kontaktinformasjonen min.

Ellers har 2017 føltes litt som å være på en fest der jeg skjønner at det foregår noe merkelig, men ikke helt hva det er. Er jeg med i en sekt? Skal noen ofres? Er det meg? Hvem vet.

Men nå er det ikke 2017, det er 2018, og jeg vil også ha en ny start. Dessverre er jeg for lat for full overhaling, så jeg tror jeg holder meg til en ny notatbok og et middels vanskelig nyttårsforsett.

Forsettet mitt er å hver dag skrive noe som ikke skal publiseres. Kanskje det blir en god, gammeldags dagbok, kanskje det blir hundre kjærlighetsbrev til One Direction.

Poenget er iallfall å gjøre et forsøk på å finne igjen en slags glede ved å skrive, for den har jeg dessverre rotet bort i en haug av tekstlig hverdag. Merk også at det ikke finnes noen stor s i ordet skrive. Jeg skal bare bli vant til å tenke med penn eller tastatur igjen, ikke drive med fancy linjeskift.

Som vanlig forteller jeg deg om det som en slags ansvarliggjøring. Nå er jeg en sånn som skriver dagbok, og det veit både du og jeg. I verste fall blir jeg en pompøs introvert, i beste fall lærer jeg meg å kose meg med ordene igjen. Det hadde jo denne bloggen satt pris på, for å si det sånn.

Har du et teit nyttårsforsett du egentlig ikke har lyst til å fortelle noen andre om?

Siri

20 kommentarer

 1. En av de tingene jeg lærte når jeg studerte pedagogikk var at de som setter seg et mål og deler målet sitt med andre har større sjanse for å nå målene sine enn de som setter seg mål uten å fortelle noen om målene. Sånn sett legger du til rette for å få det her til.

  Jeg har bare ett nyttårsforsett og det er å pakke ut kofferten samme dag som jeg kommer hjem. Så da blir det ingen reiser i 2018.

  1. Det er det tøffeste nyttårsforsettet jeg har hørt om, T! Hadde aldri i livet klart det. Skal man liksom komme inn døra og bare PAKKE UT? Saklig. Like greit å bli hjemme, ja. Blir rett og slett skikkelig imponert når du får det til. For jeg tror selvfølgelig at du kommer til å få det til, og jeg gleder meg til du sender sånn «TO ALL MY HATERS»-snap med bilde av en utpakket koffert.

  2. Samd med Siri, dette var eit heftig forsett! Særleg viss det berre er sånn 14 dagar/ein liten månad til ein skal på tur att, slik at kofferten like godt kan liggja framme. Er det å få lagt på plass klesvasken samme dag som han er bretta i same kategori som koffertutpakkinga?

 2. Jeg har samma nyttårsforsett hvert år; spise mindre sukker og ta flere armhevinger. Hadde jeg klart å oppfylle dem hadde jeg i det minste hatt flotte biceps. Godt nyttår!

  1. Nå trur jeg du juger. Med all den styrketreninga du driver med skal jeg vedde på du klarer minst 8.

 3. Jeg skal begynne helt på nytt og fullføre C25K, skjønt det er neppe noen nyhet.

  Jeg er en sånn person som blir engasjert av og med mye, og som rekker over mange ting i livet fordi jeg liker tingene OG å planlegge, og dermed klarer å kombinere ganske mange ting i Livet. Men gjennom 2017 har jeg sett at man/jeg kan bli for flink til det også.

  Så målet for 2018 er å ha minst én dag hver uke der jeg ikke har noen som helst planer eller avtaler etter jobb. Jeg går for mandager i første omgang (da har jeg en time språkkurs umiddelbart etter jobb, ellers ikke noe), og hvis en og annen mandag ryker, MÅ jeg erstatte det med en annen ettermiddag samme uke. Det er ikke lov til å ‘utsette’ erstatningsdagen, har jeg bestemt.

  Om jeg klarer det? Aner ikke. Har aldri prøvd før. Men jeg satser på at det går!

  1. Oj, for et deilig nyttårsforsett, Elisabeth! Det vil jeg gjerne høre mer om underveis. Hadde du din første roligdag i går? Eller teller ikke fridagene?

 4. Skal friska opp franskkunnskapane slik at eg minst er på samme nivå som eg var på i vg3. Desse kunnskapane skal eg på sikt bruka til å lesa bøker, sidan det tar for lang tid å venta på omsetjingane (og av og til kjem dei ikkje i det heile).

  1. Enten tømme det som er igjen i bioavfallet med ein gong, eller hvis det er kvalifisert håp om at det vil bli brukt i løpet av kort tid la det stå fremst i kjøleskapet. Det er strengt forbudt å flytte glaset bakover!

 5. Kult forsett, jeg heier, men håper selvsagt du i tillegg fortsetter å dele betraktninger på bloggen.

  Jeg skal løpe en million meter. Som jo ikke er mye å melde inn på en løpeblogg, men som er en solid (men realistisk) ambisjon i mitt liv.

  Pluss den gørrkjedelige tanntråden.

  1. Å herregud, tanntrådeeeeeen! Også veldig god idé å bruke meter i årsmålet istedenfor kilometer? Høres rett og slett dødsmye ut!

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.