Et lite TB til San Francisco

San Francisco, sirivil.noI 2014 bodde jeg litt i San Francisco.

Man kan si mange ting om alle byer, og San Francisco er bare en by. Det som er viktig for meg, er at San Francisco er bare min by. Når jeg sier det på den måten, høres det ut som jeg er den eneste som synes San Francisco er litt magisk, noe den ikke er, eller at den popkulturelle romantiseringen av byen har gått meg hus forbi.

Det jeg mener, er at jeg har bodd på nesten samme sted med nesten samme menneske hele mitt voksne liv, men at San Francisco er bare min, ikke vår. Jeg la ikke igjen hjertet mitt der, jeg tok med meg en liten del av hjertet mitt jeg ikke visste jeg manglet. Eller noe sånt. Det var den delen som bekreftet det jeg alltid har hatt mistanke om, nemlig at jeg klarer meg utmerket alene på et helt annet sted. Sånt er kjekt å vite, for det betyr at jeg hele tiden er der jeg er og sammen med dem jeg er sammen med, fordi jeg har lyst, ikke fordi jeg må.

Selv om San Francisco er bare min, så deler selvfølgelig gjerne.

Downtown San Francisco fra Twin Peaks, sirivil.no

Alta Plaza Park San Francisco, sirivil.no

Golden Gate Bridge, sirivil.no

Golden Gate Bridge, sirivil.no

Dolores Park San Francisco, sirivil.no

Det er jo også fint å vite at det finnes steder som ikke har et ord for slaps.

Siri

17 kommentarer

 1. Hei! Jeg leste at det var en del spørsmål omkring helvetesuka under den godisfrie ukken. Bertrand mener vel selv at helvetesuken skal vare i 7 dager. Du skal stå opp 5. Legge deg 10. Gjerne trene både før og etter jobb. På jobb skal du være effektiv. Ingenting privat – eller surfing eller noe i arbeidstiden. Spise sundt. Null alkohol. Ikke surfe på internett. Ikke se på TV. Være sosial. Fra torsdag til fredag skal du DØGNE bare for å se at du rekker ekstremt mye dersom du er våken en hel natt.

  Du skal kle deg fint. Stryke skjorta litt ekstra. Ta på deg den fine dressen. Pusse skoene – sånn at når du er på kontoret (forhåpentligvis før alle andre) så skal du være klar for verden – og alt føle at du leder. Det syke er at det virker. Jeg gjorde alt rett. Men jeg døgnet ikke. Probelemet var bare at jeg dro det litt for langt. Det ble liksom ikke med den ene uken. Det ble ukesvis. For relativt sett slo det meg at Bertrands helvetesuke ikke skiller seg så meget fra en helt normal uke i mitt liv.

  SHIT.

  Puss puss

  1. Jeg var ikke en av de med spørsmål, men jeg hengte meg opp i den. Googla litt. Var på nippet til å kjøpe boka, og planlegge helvetesuke. Det som holder meg igjen er at jeg er redd jeg befinner meg i faresonen selv, for å dra det litt for langt, mener jeg.

   Hvordan går det med deg nå, er livet et helvete? Eller kan du anbefale light/normal-versjonen?

   1. Hei Ane! Livet er topp og langt fra et helvete. Ikke kjøp boka. Den er faktisk ikke verdt pengene! :)

    1. Takk for tips. Jeg kjøpte frageleggingsbok i steden! Så bra at livet ditt er topp. Jeg blir genuint glad når folk har det fint i livene sine. :D

 2. Det er så godt å ha en by langt vekke som er bare din. Ottawa er min by. Hadde blitt veldig sur hvis noen jeg kjente plutselig bestemte seg for å dra på utveksling dit. Det går liksom ikke, velg dere en annen by!

 3. Det ser ganske fint ut der borte. Synes det samme da du var der, og blogget fine bilder og varmt vær selv om det var kaldt her. Jeg har også en helt egen by, Point Pleasant heter den. Jævlig ironisk fordi den ikke er så veldig pleasant. Men jeg lære mye om meg selv, blah blah blah, og har lagt det i boksen min med erfaringer, blah blah blah. Jeg klarte meg helt alene i 10 måneder da!

 4. Jeg skal innrømme en ting. Jeg dro på utveksling forrige semester fordi det så så gøy ut at du gjorde det. Var kanskje ikke så suksessfylt, men spiste innmari mye kinamat og har aldri vært så glad for å komme hjem til normert vanlige forelesninger.

  Har kanskje en egen by, men jeg opplevde samtidig at selv om jeg var selvstendig og tøff så tenkte jeg konsekvent at selv om det var kult og gøy så ville jeg egentlig dele opplevelsen med kjæresten min. Kanskje det er definisjonen på tøffel. Eller raus.

 5. Jeg var på utveksling i Frankrike, og oppdaget at alt var hakket kjipere når jeg ikke kunne dele det med en viss person. Hadde egentlig lovet meg selv at jeg slapp å være så selvstendig igjen, men nå skal jeg plutselig til Japan i tre måneder til høsten. Jaja, En lever bare en gang (ELBEG), som vi bruker å si.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.