Et slags bokklubbmøte: «Drep ikke en sangfugl» – 1

HARPER LEE 1

God bokklubbtorsdag!

Vi leser klassiker! Joho! Går det bra med lesinga? Hva synes du? Jeg håper, men tviler på, at Calpurnia får skikkelig godt betalt. Ellers gir denne boka meg en skikkelig god, klam sommerfølelse. Vi har jo ikke kommet til de tunge tingene ennå, så foreløpig er det jo bare fryd og gammen i Maycomb.

Si gjerne fra om du kommer over noen referanser til Drep ikke en sangfugl i tv-serier, filmer, bøker osv. Til neste gang leser vi resten av del 1, det er til og med side 168 i min utgave.

Det er aldri for seint å bli med i bokklubbgruppa på Facebook, bare så det er sagt.

Siri

16 Comments

 1. Jeg ble overrasket over hvor lett og gøy det var å lese de første kapitlene! Jeg leste denne for første gang litt sånn halvveis på videregående, men da hadde jeg en lærer jeg ikke likte og bestemte meg automatisk for å HATE boka. Mulig at jeg var i en slags trassalder som 18-åring? Eller er det vanlig å mislike bøker bare fordi man MÅ lese dem på skolen? Uansett liker jeg den bedre nå. Det er enten fordi jeg er eldre eller fordi jeg ikke MÅ lese den. Eventuelt fordi den faktisk er bra.

  Harper Lee er forresten veldig god på å skrive om barn uten at det blir teit. Håper det fortsetter videre i boka.

  Jeg føler at To Kill a Mockingbird blir referert i ting hele tiden, men kommer ikke på noen eksempler. Kanskje i The Perks of Being a Wallflower? I filmen i hvert fall? Tror de leser den i engelsktimen der? Lenge siden jeg har sett filmen nå da, så jeg er usikker.

  1. Tror det er ganske vanlig å mislike bøker fordi man MÅ lese dem på skolen? Tror ikke tvang er en så veldig god innfallsvinkel til lesing, egentlig, iallfall ikke over tid?

   Ja! Det med The perks of being a wallflower tror jeg du har helt rett i!

 2. Morn,

  Har du lest Knausgård? Finnes det liksom unntak fra din (hoved)regel om ingen mannelige forfattere. Og om du må anbefale en mannlig forfatter – hvem anbefaler du?

  Kan jeg også spørre om det er vanskelig å holde seg til denne regelen? Jeg spiser jo ikke kjøtt – men så hadde jeg plutselig mensen i 2 måneder (i allefall nesten – det var helt sykt) og fikk plutselig kjmepelyst på kjøtt. Da kan jeg angre litt på at jeg innførte den regelen om at jeg ikke skal spise kjøtt.

  Er det noe annet du nekter deg?

  Håper du får en dritfin helg.

  1. Morn, Ø! Håper du har en fin fredag!

   Jeg har lest Knausgård. Likte Ute av verden godt, men den er det veldig lenge siden jeg leste. Har også lest tre-fire (tre og en halv?) av Min kamp-bøkene. Liker du Knaus?

   Det hender absolutt jeg leser mannlige forfattere. Leste for eksempel Junot Diaz litt tidligere i sommer, og kan absoutt anbefale This Is How You Lose Her på det sterkeste! Leser mannlige forfattere hvis flere kvinner jeg stoler på lesesmaken til, har anbefalt dem. Det hender jo! Ellers tror jeg den siste manneboka jeg leste som jeg elsket, var Stallo av Stefan Spjut.

   Jeg synes det er overraskende enkelt å holde seg til regelen, men det er nok fordi jeg jo leser bøker av menn iblant. Hvis jeg finner en mannebok jeg har lyst til å lese (sånn utover den vanlige «jeg vil lese aaaaalt»-følelsen), så leser jeg den. Føles ikke så veldig som om jeg nekter meg det, men vi kan godt kalle det det, altså.

   Helt ærlig så har regelen gjort leselivet mitt litt lettere, for jeg føler ikke lenger så mye på det å være redd for å gå glipp av ting? Får uansett ikke lest alt, liksom? Og så leser jeg bare ting hvis jeg virkelig tror det blir en god leseropplevelse, ikke bare fordi jeg synes jeg burde?

   Jej for ikke noe kjøtt! Jeg spiser lite kjøtt, men koser meg med det iblant. Du hadde ikke møtt noen fordømmelse fra min side om du gnafset noen blodige kjøttbiter under den mensenseansen der, iallfall. Går det bra nå? Føles kroppen ok?

   Hm, kan ikke komme på noe mer jeg nekter meg helt, men det finnes jo ting jeg prøver å begrense. Har for eksempel en regel om at jeg ikke skal drikke Pepsi Max før lunsj. Prøver også å la være å være for krass i kommentarfeltet på denne bloggen, og heller bare slette kommentarer hvis de hisser meg opp. Nekter du deg noe?

 3. Astrid Lindgren-feeling med ufarlige farer og sterke, sta og smarte kvinnelige barn kan jeg like. Jeg har nesten ikke lyst til å lese videre om det er slik at det skal bli oppriktig vondt etter hvert, men jeg hadde vel en følelse av at det skulle det uansett. Likevel gikk det motiverende fort unna!

 4. Liker Scout. Synes forfatteren på en fiffig måte forteller hvor smart Scout er, mens hun selv tror det motsatte.

  Jeg identifiserte meg med tanten Alexandra i den ene setningen vi hørte om henne.

  Som lærer blir det automatisk til at jeg vurderer om lærerskikkelsen er troverdig. I denne boka var det litt begge deler. Fortvilelsen over de spesielle guttene synes jeg var det, mens måten Scout ble møtt på synes jeg ikke var troverdig.

  Jeg klarer ikke helt sensommer hvilken avstand det er mellom hjemmet til Scout og det skumle huset. Hva tror dere?

  1. Hm, det virker jo som det bare er et lite stykke mellom skolen og hjemmet deres? Siden de kan løpe hele veien og går hjem til lunsj?

   Fy søren, lærerskikkelser er jo en helt egen kategori i litt eldre bøker. Der er det mange morsomme, fine, strenge og slemme figurer å kose seg med!

 5. Er det lov til å ikke delta i bokklubben, men likevel se alle filmene og lese diskusjonene slik at jeg slipper å lese bøkene som blir lest?

  Ps. Det første jeg gjorde var å google to kill a mockingbird og pop culture og det finnes en wikipedia-liste for sånt. Jeg følte jo det samme selv, at denne boka har jeg hørt mye om i alle slags serier og filmer osv. Men etter å ha sett lista lurer jeg mer på om det er favorittboka til alle kjendiser eller noe sånt, for den er jo nevnt MYE oftere enn det lista forteller?

  1. Klart det er lov! Kan lage en jukselapp når vi er ferdige også!

   Haha, har selvfølgelig googlet det! Ble også så overrasket over hvor korte de listene var, litt derfor jeg spør. Mener å huske at det er deeeeen eeeeeneste boka folk leser i klasserommet, liksom?

   1. Yes! Jukselapp!

    IMDB har en laaaaang liste, men den inneholder også referanser til game shows og referer kanskje mest til filmen? Jeg kunne nesten veddet på at Clueless hadde en referanse, men det ser ikke sånn ut. Gilmore girls, derimot! (Men så refererer vel den serien til ALLE bøker, eller?)

 6. Altså, ikke for å ta fra deg glansen (det er jo din blogg), men ut i fra mat-bilder du poster på Instagram, kan det vurderes å poste matoppskrifter fra Hallén innimellom? Både pannacotta og sopp-pizza så kjempedigg ut! :D

  1. Jeg jobber såååå hardt med å få Hallén til å blogge litt, men det er noen eksmedstudenter av ham som har mobbet ham så veldig for denne bloggen at han ikke vil (håper de leser dette). Forslag: Skriv det til ham på Instagram (@stiahal), så kanskje han tar det til seg etter hvert? Eller så er han nok også tilbøyelig til å skrive oppskriften her i kommentarfeltet, da. Men jeg vil jo også gjerne at han skal blogge.

   1. Fy søren, det er slemt gjort av de studentene, denne bloggen er jo så bra! SÅ utrolig herlig forfriskende fra alle disse andre livstils-/trene-/rosa-/klær-/alt-er-perfekt-bloggene!!!

 7. Vet ikke helt hvorfor, men klarte ikke å la være å høre «Tequila Mockingbird» da jeg så klippet.

  Leste den på engelsk, og husker jeg slet litt med sørstatsaksenten, og derfor ikke opplevde boken som spesielt lettlest. Nå ble nysgjerrig på hvordan den er oversatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.