Film: Hidden Figures

Etter et som vanlig godt tips fra Susanne, så vi Hidden Figures på onsdag.

Jeg tror det er den mest kinovennlige filmen jeg har sett på en god stund. Det er en så god kinofilm, med et alvorlig tema i bunnen og klassisk feelgood på toppen. Perfekt når man har lyst til å gå på kino for å kose seg. Når man har med seg noen man liker godt, velger akkurat riktig godteri, tuller med reklamene før filmen, og så vil underholdes uten å anstrenge seg så mye, men fortsatt føle at det var verdt det.

Vi er i USA på 60-tallet, nærmere bestemt på forskningsbasen til NASA under romkappløpet med Sovjetunionen. Våre helter er tre svarte kvinner som jobber i NASA, og vi følger dem der de kjemper mot rasismen og umoralen i systemet og enkeltmenneskene rundt dem. Det er ikke en lett sak å ønske seg jobbsikkerhet, for ikke å snakke om en karriere, når det fortsatt er et par år til Civil Rights Act-en blir vedtatt. (Så kan man jo spørre seg åssen det står til i dag, men nå snakker vi om denne filmen.) Hidden Figures handler om tre damer som var viktige i utviklingen av romfartsteknologien, men som ikke har fått i nærheten av den oppmerksomheten de fortjener.

Den er based on true events, veit du.

Det var med andre ord en perfekt film å se på 8. mars. Feelgood, men full av hardcore kvinner med en helt ekstrem utholdenhet. Fuck Norseman-deltakerne, liksom. Jeg hadde tvunget med meg livspartneren min, og satt ved en tilfeldighet ved siden av 70-tallsfeministen som hadde holdt foredrag om norsk likestillingshistorie tidligere på kvelden. Vi koste oss.

Selv om det er en upbeat film som er laget for å underholde, blir den aldri fjasete, bare veldig inspirerende og livskraftig (eeeeh, det er ikke et ord?). Taraji P. Henson er helt prima i hovedrollen som geniet Katherine Johnson, Octavia Spencer er som vanlig top notch og Janelle Monáe har vi allerede snakket om denne uka, så hun veit du at jeg liker godt. Også har Mahershala Ali en liten rolle, og da er alltid livspartneren min fornøyd («det er en jævlig classy type, ass»).

Også var det noen raketter og noe fysikkgreier og litt sånn andre uviktige ting.

Anbefales! Skikkelig fint at man kan lage sånne filmer om ordentlig kjipe ting også.

Siri

4 Comments

  1. Jeg så den også 8. mars og er veldig enig i at det var en utrolig bra filmopplevelse! Anbefaler alle å se den.

  2. Så den på kino i går selv og syns den var en utrolig sympatisk film som var veldig lett å like. Og jeg følte kanskje at den var litt for lett til tider, men mest koste jeg meg veldig med en fin og trivelig film med en viktig historie i bunnen. Likte anmeldelsen din og ha en fortsatt fin helg :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.