Fire filmer jeg har sett i det siste

25. februar 2015
Pride

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Storbritannia: 1984. En liten gjeng i regnbuemiljøet i London bestemmer seg for å samle inn penger til de streikende gruvearbeiderne. Hva er poenget med å kjempe mot våre egne undertrykkere, hvis vi ikke hjelper andre med å kjempe mot deres? tenker initiativtakeren bak Lesbians & Gays Support the Miners. Overraskende nok har ikke den lille gruvelandsbyen hengt opp velkomstflagg og ballonger når foreningen kommer rullende i minibussen sin.

Det høres ut som en av de grå filmene om den britiske arbeiderklassen på 70- og 80-tallet som drukner deg i et basseng av fortvilelse på menneskehetens vegne, men det er ikke det. Det er akkurat passe mye dritt og akkurat passe mye glam for en tirsdagskveld.

Dom: 8/10 popkorn
Vær oppmerksom på at: nykommeren i gruppa er så søøøøt
Tårer: gråt én gang
Rulletekstfølelse: oppløftende

Foxcatcher

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

USA: 1986. Mark Schultz, olympisk mester i bryting, blir rekruttert til det private brytelaget til en eksentrisk mangemillionær. Både Mark og millinæren er ensomme på hver sin måte, og de finner hverandre i et grumsete og ubehagelig vennskap. I begynnelsen var jeg redd for at det kom til å bli kjedelig, hvor mange filmer om idrettsmenn som tror de holder på med noe viktig trenger man å se, liksom, men det tok kanskje sju minutter, og så var jeg helt hekta. Det handler litt om bryting og mye om hva man gjør når man ikke aner hva man driver med. Sånt kan man jo kjenne seg igjen i.

Det beste og verste med hele filmen, er en scene der Mark i fortvilelse har et skikkelig overspisingsbonanza på hotellrommet sitt. Hele filmen er ubehagelig på en bra måte, men akkurat det er det mest ubehagelige jeg har sett på lenge. Altså, jeg skjønner at det ikke er klimakset i filmen, men det var det eneste stedet jeg gråt.

Dom: 9/10 popkorn
Vær oppmerksom på at: Channing Tatum har liksomører og er skikkelig flink
Tårer: gråt én gang
Rulletekstfølelse: uffda

Boyhood

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

USA: 2002. Ok, så dette er en sju timer lang film om oppveksten til en gutt. Ganske kjedelig, ganske klisjéfylt, en helt latterlig slutt. Hele greia er at de har brukt de samme skuespillerne gjennom hele filmen, og dermed har brukt sånn 50 år på å spille den inn. Problemet er bare at hovedrolleinnehaveren blir dårligere og dårligere til å spille skuespill jo eldre han blir. Kanskje det er lettere å spille barn enn nesten voksen. Jeg vet at mange liker denne filmen, og jeg kan skjønne hvorfor. Jeg bare syntes den var kjedelig.

Dom: 3/10 popkorn
Vær oppmerksom på at: den varer driiiitlenge
Tårer: nei
Rulletekstfølelse: hadde rukket å se hele alle Ringenes herre-filmene og løpt langtur på denne tiden, jo

Jupiter Ascending

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vedensrommet og USA: 2015. Ohoi, folkens. Her snakker vi fjas av beste, kaotiske kvalitet. Det er aliens, romskip, drager og hoverboots, masse snakk om geeeeeener, pluss et helt bonkers plot. Alt jeg elsker. Mila Kunis er kul. Channing Tatum er en mix av mann og ulv, altså ikke varulv, men en splice, og han savner de svarte, høyteknologiske vingene han fikk som soldat i en eller annen hær, en eller annen gang. Dette har veldig lite med historien å gjøre, men sier ganske mye om filmen likevel. Eddie Redmayne er hovedslemmingen, og den beste slemmingen jeg har sett på veldig lenge.

Dom: 7/10 popkorn
Vær oppmerksom på at: Sean Bean ikke dør (spoiler?)
Tårer: neida!
Rulletekstfølelse: ah, herlig

 

Neste film blir sikkert Fifty Shades. Lykke til til meg!
Siri

Previous Post Next Post

14 Comments

 • Caroline

  Jeg elsket Boyhood, jeg. Hehe.

  25. februar 2015 at 14:35 Reply
 • Matilde

  Går det virkelig an å ikke elske boyhood? Mens jupiter pretending, nei, ascending, da tar du frem hurrakortet? Dette må være beviset på at det finnes en alvorlig generasjonskløft.

  25. februar 2015 at 18:07 Reply
  • T

   Ja, altså, Siri, tror jeg må droppe den teen. Jeg likte Boyhood.

   Kanskje ikkje slutten-slutten, da. Så da kan vi drikke te likevel, sånn når jeg tenker meg om.

   25. februar 2015 at 19:27 Reply
  • Siri

   Jeg synes Boyhood var kjedelig, og jeg gidder ikke kjedelige ting. Tror ikke det har så mye med generasjonskløfta å gjøre, tipper for eksempel at Hallén hadde elsket Boyhood og hatet Jupiter Ascending.

   MENNEH du liker jo ikke å lese fantasy heller, så jeg bryr meg kanskje ikke så mye om hva du mener, OK??????

   28. februar 2015 at 17:03 Reply
 • Lise-Marie Lia

  Jeg liker Kingsman: The Secret Service. Der er det en utrolig søt hund, og den originale Mr. Darcy. Den bør du se!

  25. februar 2015 at 18:42 Reply
  • Mrs. Johansen

   Oh yes, Kingsman! Valper, paraplyer, Samuel Jackson! Allerede ved Dire Straits-introen skjønte jeg at dette ble bra. Dagen etter ble det joggetur med den på øret.

   25. februar 2015 at 22:21 Reply
  • Siri

   Åja! Det må jeg! Bra tips!

   28. februar 2015 at 17:04 Reply
 • ida

  liker dei oppsummerande teikningane! fekk lyst til å sjå alle filmane, eg. (random skiinfo: det går bra på skileir. eller, eg tolkar det slik fordi eg no er så støl at eg berre kan bevega meg normalt med ski på. eg trur trikset for å få til skøyting, er å trena jamt elles i året. veldig keisamt triks, men i år kunne eg det med ein gong, og eg har inga anna forklaring enn betre form)

  25. februar 2015 at 19:38 Reply
  • Siri

   Høres ut som du har skikkelig dreisen på skøytinga. Har du noen som lærer deg det?

   28. februar 2015 at 17:05 Reply
   • ida

    nei, eg berre hermar etter ein hedmarking. men eg ein einaste instruksjon om «prøv å holde stava nærmere kroppen» i dobbeldans, men det var mest fordi då «ser det mye bedre ut». veit ikkje om det hadde nokon effekt.

    1. mars 2015 at 16:20 Reply
 • Helene

  Shit, imponerende tegninger. Jeg har kun sett Boyhood av disse filmene, men husker ikke hva som skjer eller om jeg liker den. Det sier vel sitt.

  26. februar 2015 at 11:16 Reply
  • Siri

   Takk, Helene. Både for at du setter pris på illustrasjonstalentet mitt og for at du støtter de tydeligvis kontroversielle Boyhood-uttalesene mine.

   28. februar 2015 at 17:06 Reply
 • I

  Hvis journalistverden slår kjepper i hjula dine, tror jeg du kan falle tilbake på illustrasjonsskillsa dine.

  Så flink du er til å gå på kino! Skal alltid gå på kino, men så blir jeg for lat, neste gang er det ingenting jeg vil se. Jeg likte Imitation Game. Sikkert på grunn av matematikken.

  26. februar 2015 at 15:00 Reply
  • Siri

   Ja, Imitation Game var fin! Vil du tegne en oppsummerende tegning?

   28. februar 2015 at 17:06 Reply

  Leave a Reply