God selfiehelg

Selfien har vokst på meg. Før tenkte jeg herregud, ingen bryr seg om ansiktet ditt!, men så begynte jeg å tenke at ingen egentlig bryr seg noe særlig om skoene mine eller frokosten min eller utsikten fra Grefsenkollen heller, som jo er det jeg instagrammer. Før irriterte jeg meg over perfekte poseringer og skjønnhetsfilter, nå tenker jeg det skulle bare mangle.

Ok, så synes jeg feeder som utelukkende består av selfies fortsatt er ganske kjedelig, men det har mer med variasjon å gjøre. En velplassert selfie eller sju, det har jeg begynt å sette stor pris på. Med en selfie har man hundre prosent kontroll over egen framtoning, og det er det oss jo ikke alltid forunt. Dessuten er det noe med en publisert selfie som er ganske sårbart, litt sånn sånn så jeg ut i dette øyeblikket, og det har jeg lyst til at du skal se.

Foreløpig har jeg ikke helt mestret den pene selfien. De fleste selfiene mine blir nok ganske hemma av at jeg er redd for å bli ferska, og av at det fortsatt sitter litt langt inne å sexe med kameraet når jeg er alene, og av at jeg for eksempel sitter på toppen av hoppbakken i Linderudkollen:

selfie

Men det er vel sånt som kommer med trening, tenker jeg, og dessuten finnes det mange selfiesjangre, ikke alle selfier trenger å oppfylle vestlige skjønnhetsidealer. Hva med en glowstickselfie eller to?

20150326_212146

Matilde, meg og Ida på møte i Syteklubben (fast arrangement der man spiser og syter hele kvelden).

10853152_392823760842955_1390244235_n

Meg og Susanne på nyttårsaften. Dette er Susanne sin selfie, hun er mye bedre enn meg på alle mulige slags selfier. Tror det er et medfødt talent, for jeg har aldri sett henne øve på det. Se her, for eksempel:

11111371_929958827036404_330962135_nDette er forresten fra samme kveld som dette:

20150328_230645Vi var ute på vift og møtte tilfeldigvis noen fra ungdomsskolen, og det første jeg tenkte var stakkars dere som møtte meg i kveld, det kommer dere til å angre på. Jeg er ganske sikker på at de angret på det.

Dagen etter sa Bror 2 til meg at jeg burde ha fylleangst også når jeg ikke hadde vært full kvelden før, og så toppet vi alle selfiegames med denne perla:

20150217_173414

Det er altså meg og Bror 1 inni frimerket + Bror 2 på selve brevet, og hvis man tenker over det, så er dette både et portrett og en selfie på samme tid, og om ikke det er verdig det 21. århundre, så vet ikke jeg.

Ta noen glohete selfies i helga, da!

Siri

9 Comments

 1. Ja, skal man være litt seriøs så tenker jeg at å publisere selfier er skikkelig tøft. Du gjør deg til et åpent mål for en hver kritikk noen skulle ville spy ut. Hvis jeg i tillegg skal finne fram den brede penselen min tenker jeg også noe om at denne selfiegenerasjonen derfor representerer det diametralt motsatte fra 90-tallets ironigenerasjon, uten at jeg er helt sikker på om det er riktig eller hva det er. Heldigvis tror jeg den enkelte selfist ikke gjør det hele mer avansert enn ‘dette bildet var jeg kul på, dette vil jeg publisere’.

  1. Kanskje det er det som er grunnen til at jeg synes det er lett å legge ut rare selfies, men har kjempeproblemer med å legge ut penselfies.

   Veldig interessant miniavhandling om selfies, og for et bra ord selfist er! Det er selvfølgelig det man er når man selfier! Takk skal du ha.

 2. Jippi, du har blogget kjempemasse i det siste jo! Selfien har vokst på meg og. Før synes jeg det var merkelig med instaselfies, som om man ikke har sett personen før liksom. Det tok en stund før jeg skjønte hva selfie betydde, først trodde jeg at selfier var alle bilder av meg, uansett hvem de var tatt av. Tror absolutt det er et medfødt talent og ta en fin selfie. Jeg har for eksempel alt for korte armer så selfiene mine blir alltid missformete. Men jeg er veldig flink til å både spise og syte da, om ikke annet.

  1. Haha, jeg har ikke tenkt på at armene selvfølgelig har mye å si for bra selfietaking! Man burde kanskje vært sjimpanse. Mye som hadde vært enklere da. Alle selfiene hadde blitt søte også.

   Du er herved invitert på syteklubbmøte neste gang du er i Oslo. Det blir garantert selfietaking.

 3. Siri. Jeg sliter også med Plantar Fascitt. Hvordan går treningen din? Hvordan legger du opp ukene dine med tanke på trening nå? Kunne du ikke tatt et lite innlegg om dette, er veldig nysgjerrig på hvordan det går og hvordan du takler det best mulig :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.