Har gått på ski igjen

Tråkker spor på Senja

Hvordan går det egentlig med skiferdighetene, Siri?

Det går sånn passe. Jeg er fortsatt veldig dårlig på ski, og jeg har enda ikke skjønt greia. Det er så mye styr, herregud. Så mye utstyr og så mye mas om værmeldinger og så mye organisering, og dessuten blir jeg irritert over andres skiglede. Snakk om festbrems. Jeg blir gretten av at folk liker noe, liksom. Men, altså, det er så mye takknemlighet og tidenes påsker og roser i kinneneeee.

Her blir jeg filmet etter at jeg har tryna så klønete at jeg ikke kommer meg opp:

Trynings

Så, ja, det går kanskje ikke så bra med skiferdighetene. Samtidig kan jeg jo for eksempel svinge nå, og det er jo en vesentlig forbedring fra de første skiturene mine. Jeg liker også følelsen av å få av meg de forferdelige skiskoene og være ferdig på tur, og å slippe maset om «å få noe ut av dagen».

Trynings igjeeen

I påsken har jeg vært på Senja med en gjeng leger og en lærer. Det var ski hver eneste dag. Jeg er litt usikker på om norsk kultur finnes, men hvis den gjør det, så er «å få noe ut av dagen» en stor del av den, og det er jo virkelig ikke noe å ta vare på.

Sånn utover det var det hyggelig, selvfølgelig. Det var badstu, øl og brettspill.

Påskegrop på Senja

Bading i Laukvik på Senja, påsken 2018

Jeg leste litt i Størst av alt, en krim av Maril Persson Giolito, og strikket på en Setesdal-kofte jeg kommer til å bruke ganske nøyaktig 18 måneder på å få ferdig.

Håper du hadde en fin påske uavhengig av om du jobbet eller ikke, om du er religiøs eller ikke, om du liker ski eller ikke.

Siri

20 kommentarer

  1. Oj, det veit jeg ikke noe særlig om. Er det den bloggen som skriver om bloggere? Litt sånn kritisk og litt sladder og sånt? Hva synes du?

  2. Ja, er den bloggen. Må si de setter fingeren på hva som er galt ang skjult reklame og utleveringer i bloggverden.

 1. Jeg har hatt en fullstendig ski-fri påske, med sol i ansiktet, strikketøy og masse sjokolade, ispedd tung styrketrening og øl. Veldig fornøyd!
  Skulle gjerne kjørt i puddersnø en gang, tenker jeg, når jeg ser bildene. Men nå er jeg for gammal.

  1. Skal innrømme at akkurat det med puddersnøen var ganske gøy, og det tror jeg ikke man er for gammel til før man ikke kan stå på beina. Er veldig mykt, veit du!

   Din påske høres innmari digg ut! Hva strikker du?

  2. Strikka digre votter i vamsegarn på pinne 5, som jeg tova i vaskemaskin etterpå. Ble sjokkerende fine, akkurat passe store, og tok null tid. Akkurat passe komplisert når mor a) drikker øl b) ser på påskekrim samtidig og c) ikke gidder å strikke på tynne pinner mer.

  3. HVA SÅ DU SOM PÅSKEKRIM?

   (sorry, jeg har drukket en halv flaske vin og to shots med gin, og det er akkurat i overkant)

  4. PÅSKEKRIM! Jeg så Vikaren som gikk på NRK. Alle som har vært på vei ut i svangerskapsperm veit hvor jævlig skummelt det er og at vikaren din er psyko og skal ta plassen din (bare at her var det faktisk virkelighet!) Ligger på nrk.no.
   Så Annihilation og elsket det. Og så har jeg sett Thor Ragnarok på din anbefaling (tommel opp!), og skumlest av alle påskekrim’er… andre sesong av Stranger Things! Wynona Ryder, ass. De gamle er eldst. Bare nevner det.

 2. Skjønner heller ikke greia med ski. Synes jeg får noe ut av dagen om jeg leser skummel, svensk trollkrim hele påska også (ja, jeg har hatt mareritt om troll i flere dager nå).

 3. Jeg elsker når andre misliker ski like mye som jeg gjør. Så takk. Hva er greia med denne kulturen. Har begynt å lære meg bortoverski da, men da er underlaget riktig nok hardere når jeg faller (hele tida). Liker fortsatt bortoverski best, pga mindre risikofølelse og færre motbakker.

  1. Ski er sterkt knyttet til lidelse og slit. Skjønner ikke hvorfor vi er så opptatt av det. Kan vi ikke bare spise den sjokoladen og grille de pølsene uten å måtte gråte av utmattelse først, liksom?

 4. Jeg liker ski som i langrennsski, og i trygge omgivelser der jeg slipper å bekymre meg for å skli ukontrollert ned en bratt fjellside.
  Jeg har heller ikke helt skjønt greia med randonee(?) Det som forundrer meg mest er kanskje hvordan folk har råd til å drive med det. Er ikke alt det utstyret veldig dyrt?

  1. Jeg har ikke kjøpt en eneste av delene til toppturskiutstyret mitt, min samboer og sugardaddy har kjøpt alt sammen til meg. Jeg hadde aldri i livet brukt de pengene på skiutstyr. Så da måtte han kjøpe det til meg, hvis han ville ha meg med. Og ja, det er dyrt. Og ja, jeg hadde elsket å lese noen krasse kommentarer om hele toppturkonseptet i et klasseperspektiv.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.