Har vært i Vesterålen og på Senja og sånt

22. juni 2016

Bleiksøya - sirivil.no

Hei, friluftsbloggen! I forrige uke var vi på tur igjen, denne gangen i Vesterålen og på Senja.

Først gikk vi Dronningruta fra Nyksund. Eller, gikk og gikk, fru blom. Vi jogga der det var flatt og gikk der det var bratt. Det var en tur jeg absolutt kan anbefale. 15 kilometer, 1000 høydemeter, 2 timer og 45 minutter. Og ikke minst: veldig fiiiin natuuuuuur.

Dronningruta - sirivil.no

Turen er en rundtur mellom Nyksund og Stø, så man kan velge hvor man starter. Enten går man langs sjøen først og oppå ryggen tilbake, eller motsatt. Vi gikk (jogga) langs sjøen først. Det var fint og løpbart de aller fleste stedene, bare litt kronglete fra det første skaret og ned til sjøen. Ikke kronglete i gåsammenheng, altså, bare i løpesammenheng. Bortover ryggen var det ofte gress og skikkelig deilig å løpe. Ingen ur! Jeg nynnet på brorskapsmusikken fra Ringenes herre. Ganske sikker på at jeg er Gimli i den sammenhengen. Jeg var ikke redd noen steder, så jeg tror det skal gå bra for de høydeskeptiske blant oss også. Dette er fra det luftigste stedet på hele turen:

Dronnignruta Vesterålen - sirivil.no

Vi hadde sjokolade i sekken, og jeg gadd ikke tenke på at jeg skulle løpe halvmaraton bare noen dager senere. Når jeg sier at vi hadde sjokolade i sekken, så mener jeg selvfølgelig at Hallén hadde sjokolade i sekken, for det er alltid han som bærer og pakker og ordner.

Nyksund - sirivil.no

Nyksund - sirivil.noEtter turen spiste vi på Ekspedisjonen i Nyksund. Jeg spiste bacalao og Hallén spiste en annen klippfiskvariant. Langt over gjennomsnittet god fisk, spør du meg. Alt i alt er Dronningruta + Ekspedisjonen er et supert ferietips. Tipper det er lurt å bestille bord, da.

Nyksund - sirivil.no

Andøya - sirivil.no

sirivil.no

Seinere i uka var vi både på Andøya og Senja. Bleik på Andøya var helt vilt pent. Sjekk her:

sirivil.no

sirivil.no

sirivil.no

sirivil.no

sirivil.no

Jeg føler fortsatt en slags ironisk distanse til hele friluftsopplegget, men den forsvinner nok etter hvert, bare jeg blir utsatt for friluftsliv lenge nok. Foreløpig klarer jeg ikke ta dette helt på alvor som hobby. Uansett er jeg iallfall sikker på at friluftsliv er vesentlig bedre når det ikke er snø involvert, selv om jeg ikke synes det er sånn megafett å måtte bruke boblejakka mi, som er laget for «the most extreme conditions on Earth», i juni. «Du hadde jo ikke dødd om du brukte en tynnere jakke, du gjør det jo bare fordi du kan legge deg ned hvor som helst når du har den på deg,» sa Hallén. «Nei,» sa jeg innefra bergsprekken jeg hadde kilt meg fast i.

Klokka ett på natta på Senja:

Midnattssol Senja - sirivil.no

Rimelig fint, kan du si. Noe annet fint, var den selen vi så!

sirivil.no

Den slappet av rett utenfor stranda vi sto på. Tittet litt på oss, fløyt litt nedover, prøvde å ta en måke. Måker kan dessverre fly.

sirivil.no

Her er en rangering av opplevelser fra turen:

 1. Sel
 2. Dronningruta
 3. Bleik

Siri

Previous Post Next Post

17 Comments

 • Caroline

  OMG <3

  22. juni 2016 at 20:02 Reply
 • Malin

  Herregud, den selen er det beste jeg har sett i hele dag. «Hei» liksom!

  Jeg må virkelig dra meg nordover i landet. PENT!

  22. juni 2016 at 21:17 Reply
  • Siri

   Den selen der koste seg med oppmerksomheten vår, for å si det sånn.

   23. juni 2016 at 10:10 Reply
 • Tonje

  Dronningruta er så fin! Og den campingplassen før stranda da, perfekt de gangene jeg har hatt med litt for lite mat/spist opp all sjokoladen/regnet litt for mye.

  22. juni 2016 at 21:34 Reply
  • Siri

   Det var veldig fint! Hvilken vei pleier du å gå?

   23. juni 2016 at 10:12 Reply
 • Håvard

  Morsomt og bra (tycker jag iaf) at du bruker ordet «høydeskeptiker» om en som har høydeskepsis. Er jo en nyanseforskjell fra den fordømte høydeskrekken.

  Jeg prøver meg *trolig* på Rimstigen i år, etter å ha lest din beskrivelse av luftighetsgraden der. Så takk for det, forhåpentligvis!

  Ålreite bilder forresten.

  22. juni 2016 at 23:33 Reply
  • Siri

   Å, lykke til på Rimstigen! Jeg tror det blir gøy! Fortell gjerne hvordan det gikk etterpå!

   23. juni 2016 at 10:14 Reply
 • Susanne L

  THE MOST EXTREME CONDITIONS

  23. juni 2016 at 07:49 Reply
  • Siri

   Det står ikke på utstyret, for å si det sånn.

   23. juni 2016 at 10:14 Reply
 • Trine

  Angrer bittert på at jeg stolte på ungene. Vi er jo idioter som bruker 30 000 på Hellasferie når jeg akkurat oppdaget Bleik.

  23. juni 2016 at 09:11 Reply
  • Siri

   Hehehe, da jeg sto der med boblejakka mi, tenkte jeg: Dette er veldig vakkert, men veldig kaldt.

   23. juni 2016 at 10:17 Reply
 • Chassi

  Sykt fint! Nå vurderer jeg å bytte planer fra Jotunheimen til … Andøya, var det det? Dere er heldige altså!

  23. juni 2016 at 14:29 Reply
  • Siri

   Bleik er på Andøya, ja! Dronningruta er på Langøya i Vesterålen. Det var en veldig fin tur!

   24. juni 2016 at 09:28 Reply
 • Laila

  Du tar fine turbilder.

  23. juni 2016 at 14:47 Reply
  • Siri

   Takk! Hallén tar veldig mange av dem.

   24. juni 2016 at 09:28 Reply
 • Beinhinne-Kristine

  Hei Siri! :) Skjønner det er i nord du er for tida (altså akkurat nå er du jo i familiesyden, heldiggrisen, men sånn ellers ;)) Jeg skal på biltur i Nord-Norge i ferien. Vi starter i Tromsø og kjører nedover Troms og Nordland. Om du har noen tips til steder/turer/spisesteder eller annet, hadde det vært veldig gøy å få høre! :) Kos deg videre med solslikking og digg mat/drikke.

  26. juni 2016 at 22:20 Reply
 • June

  Wow, så utruleg fint. Eg kom att frå Tromsø i går. Kan anbefale Sommarøy.

  28. juni 2016 at 10:16 Reply
 • Leave a Reply