Harstad, jeg trenger hjelp

12383480_1729015244051356_104987021_n

Fra Halléns instagram.

Så jeg skal flytte til Harstad. I den forbindelse trenger jeg jobb, venner og tips om stedet. Hvis du kan hjelpe meg med noe av dette, kan du enten legge igjen en kommentar eller sende meg en mail på sirivilberg@gmail.com. Jeg er ikke kresen når det kommer til verken jobb, venner eller tips, så bare slå deg løs med forslag og råd.

Her er noen ting jeg lurer på:

Hvor er det bra å løpe? Må dette bli en friluftsblogg? Finnes det strikkekafé? Hvor er det bra å lese? Skal vi bli venner? Trenger du noen til å drive sosiale medier for bedriften din? Eller til å jobbe i bokhandelen hver tirsdag kveld? Hvordan får man seg sin egen fiskebåt? Hvor skadelig er det for forholdet mitt at jeg føler at jeg har null kontroll over eget liv og at min eneste verdi er som vedheng? Her er det bare å synse i vei.

12725158_1570868496507209_1430325923_n

Her er et annet bilde Hallén har lagt ut på instagram. Han har jo allerede flyttet, og planen er at jeg kommer etter i begynnelsen av april. Grunnen til at vi i det hele tatt skal flytte, er at Doktor Hallén akkurat har begynt i turnus på sykehuset i Harstad.

Her er et notat jeg har hatt på telefonen siden i høst:

Screenshot_2016-03-05-13-30-24

Fordelen med hele situasjonen er jo selvfølgelig at jeg har null ambisjoner i livet, sånn utover å ha en behagelig tilværelse, og den ambisjonsløsheten gjør seg sikkert like godt i Harstad som noe annet sted. Dessuten er vel Harstad minst én blogger i minus om dagen.

Så, uansett. Har du noen tips? Om Harstad eller livet generelt?

Siri

39 Comments

 1. For en gangs skyld skal jeg være helt seriøs.

  Drit i det der med at du skal bli forsørget av kjæresten din. Det er for en periode. Du skal være sammen med han resten av livet. Det jevner seg ut over tid. Det er som du skriver viktig med kjærlighet. Det er ikke så farlig hvem som betaler regningene så lenge man er likestilt.

  Lykke til i Harstad!

   1. Hjelper det å tenke at det er sosialisme og at dere bidrar etter evne og får etter behov? Jeg tuller ikke når jeg sier det.

    Jeg vet at det er veldig vanskelig. Jeg har vært gjennom noen sånne perioder selv. Første gangen det skjedde, fikk jeg panikk. Jeg tenkte at jeg var historieløs og helt på tur som ikke var selvstendig økonomisk. Etter hvert kom jeg fram til at det var slitsomt at jeg lot prinsippene mine styre tankene mine helt. Det beste for kjærligheten der og da, var at jeg dro den minste delen av lasset. Fordi vi var og er et team som samarbeider og hjelper hverandre. Og i perioder bidrar man på ulikt vis. Tenk på hva du som flytter til en fremmed by gir.

    Noe helt annet er selvfølgelig å være ulykkelig og økonomisk avhengig av noen et helt liv. Men det har ikke noe med det jeg skriver om her å gjøre.

    1. På én måte synes jeg jo det bare skulle mangle at han forsørger meg når jeg flytter til fuckings Harstad (ikke ment personlig mot Harstad) på grunn av livsprosjektet hans, men jeg synes det er vanskelig sånn rent historisk. Som du er inne på. Også er jeg selvfølgelig bare litt sur på grunn av hele situasjonen.

 2. Hadde jeg bodd i Harstad hadde jeg stilt opp – men jeg har ikke engang vært der så har svært lite å by på! MEN, jeg kan by på meg selv som ny leser da! Har scrollet litt nedover her og småflirt innimellom, du skriver morsomt, så hit skal jeg komme tilbake :D

 3. Oi. Jeg aner ingenting om Harstad. Bortsett fra at det er langt fra Oslo. Men jeg vil også snakke om det samme som Laila. Drit i forsørgingen. Se på det som en investering. Det er bedre å være i Harstad å leve litt på partneren, enn å bo i Oslo og leve på seg selv og bruke alle pengene sine på flybilletter.

  Også til det med jobb. Jeg synes å huske at du kanskje jobber i en kjede. Kjedefolk kjenner alltid noen, eller noen som kjenner noen. Regionsjefer og sånt. Ellers er det sikkert en høyskole der. Kan alltids studere?

  1. Det finnes dessverre ingen ARK-butikker i Harstad, ellers hadde jo hele problemet vært løst. Og til det med studeringen: Jeg er så glad for å ikke være student lenger. Jeg elsker å ikke være student. Men kanskje det er bedre å være student enn å bli forsørget. Jeg vet ikke. Er du student nå, I?

   1. Du kan jo starte en Ark? I brillebransjen er det sånn at man kjenner alltids noen (som kjenner) i en annen kjede som sikkert kan skaffe noe, bokbransjen skulle vært slik og.

    Jeg studerer, siste semester i min andre bachelorgrad og med litt andre prosjekter slår lånekassa opp til våren. Jeg er drittlei eksamen. Jeg gleder meg helt vilt til å søndagsfri på ekte. Og å firedoble inntekten min.

 4. I am on it!

  Angående jobb tror jeg generelt det er positivt om man møter opp og viser interesse. Nordlendinger er glad i sånt. Lurer på om faren min kjenner noen som jobber i Harstad Tidende. Kan høre med han om navn og nummer om du vil prøve deg der. Ellers kjenner jeg to som har jobbet i bokhandel, og kan be om nummer og navn der og.

 5. Bestemoren til bestevenninnen min på barneskolen bodde i Harstad. På helgeturer dit pleide vi å synge og danse på torget for å få penger til slike lange, tynne saftis (Mr Freeze?). Gode tider. Bortsett fra dette tipset (?) har jeg dessverre få minner fra Harstad, men ønsker deg en god tur!

 6. Jeg tror ikke du kommer til å måtte bli forsørget veldig lenge, akkurat det tipper jeg ordner seg ganske raskt. Det virker jo som at det er muligheter for å tjene hard cash ved å synge og danse på torget, f.eks. Eller hva med å begynne med #sponset?

  Neida. Jeg kan ikke hjelpe deg med så mye, men tenkte jeg skulle søke opp om der er et bibliotek (#gratis) og det er det. I tillegg hadde biblioteket lagt ut en liste over lag og foreninger i området, og se hvor mye rart du kan bli med på http://www.harstadbibliotek.no/diverse-informasjon/lag-og-foreninger/

  Håper dere får en fin tid der, det kan være rart å kjenne på kulturforskjellene som finnes bare inne i Norge, men stort sett går det bra når man har noen man er glad i. (Det mener jeg på ordentlig.)

  1. Hahaha, google bibliotek var det aller første jeg gjorde også!

   Jeg vet at du tullet med #sponsinga, men det er faktisk plan C. Eller plan D, kanskje. Eller noe nedi der, iallfall. Ikke noe alvorlige greier, da, bare sånn at jeg får råd til litt smågodt iblant.

   Du kan komme på besøk når jeg har funnet ut hvor de fineste løpestiene er?

 7. Eneste jeg vet om Harstad er at man drar dit å handler julegaver, eller på hotell weekend for å være i Grottebadet.
  Begge deler har jeg gjort flere ganger.
  Ja, også må man dit for å få tatt bykjøring når man tar lappen. Er lyskryss der nemlig. Og Peppes.

  Drit i at du må ‘leve på’ doktor-mannen. Sånn er det – get over it!
  Jevner seg ut det der. Alternativet er vell å ikke være sammen, å det er jo kjipt.

  De sier ‘heijaa’ og det er jo mye koseligere enn det litt korte og kjedelig ‘hei’.

  Lykke til!

 8. +1 på drit i at du må leve av doktormannen! Forstår det er vanskelig, virkelig, men hva hadde alternativet vært?

  Jeg aner ingen om Harstad, men alt blir litt bedre med en katt. Kan dere ha dyr der dere skal bo?

  1. Alternativet hadde vært å ikke ha en livspartner mer, og det er jo ikke alltid det verste alternativet, tror jeg. Men man må vel gi det en sjanse først, det har jeg sett på film.

   Jeg skal få en valp, det har han lovet.

   1. En valp! Nydelig.

    Det blir bra dette Siri. Jeg er alltid litt negativ til store forandringer (vet hva jeg har, vet ikke hva jeg får…) men det pleier å gå fint. Vi er heldigvis en tilpasningsdyktig rase.

 9. Jeg har satt min Harstad-venninne på saken. Hun skal utarbeide en liste med sine beste tips. Og jeg slutter meg til alle som sier: Get over det der med forsørgingen. Det viktigste er at dere har verdiene i orden. Resten jevner seg ut over tid.

  Pappa (som er lege) sto for det meste av familieforsørgingen da mamma satte seg på skolebenken som 42-åring for å ta hovedfag. I forrige uke ble hun professor.

  1. Tusen takk for tipsdelegeringen din, det setter jeg pris på. Ida (over her) tipset om at det er badeland i Harstad, så da ser jeg allerede litt lysere på saken.

   Det med forsørgingen er så vanskelig! Og jeg vil at folk skal si sånn: «Oj, stakkars deeeeg!» For da kan jeg bli en slags Harstad-martyr.

    1. Litt synd du ikke flytter opp før, men du kan jo tipse Hallén om at det er NM i vannsklie i Grottbadet 11.-12. mars.

 10. Harstad-to-do fra en som aldri har vært der:
  1. Ta et fag på Universitetet! Da kommer du automatisk inn i et miljø.
  2. Er det en husflidsgruppe der? Meld deg inn og lær deg mer enn votter.
  3. Tirsdagsjobb høres perfekt ut.
  4. Se en serie på HBO, hvor målet er å stille opp i Kvitt eller Dobbelt. Altså, se med religiøs innlevelse!
  5. Søk opp lokal DNT-forening og bli med på turer i lokalmiljøet.

  Alle steder kan bli fine. Det viktigste er ikke hvor enn er, men hvem man er med.

  Puss och kram

 11. Jeg postet det på bloggen min nå, men putter det inn her og. Du må inn på bloggen for å se linkene.

  http://carolinesverden.com/2016/03/svar-pa-sporsmal/

  Her har jeg en del. Når det gjelder mat har Harstad overraskende mye bra å stille med! Både Umami og De 4 Roser har fremragende mat og har blitt skrytt i været, men vær obs på at maten her er fancy. Min favoritt er kaféen til De 4 Roser. Der er det generelt avslappet stemning, god mat og de har mange magasiner som man kan ta en titt i. Andre gode spisesteder er Bark Spiseri & Bar, Bakerinnen, Lykke & Lukas (som også er en butikk med fokus på interiør og barneklær), Mat av Vahl, Røkenes Gård, Hoelstuen og Gründer. Ellers finnes kjeder som Peppes Pizza, Dolly, Egon, Big Horn Steakhouse, Jordbærpikene og også kinesisk og italiensk mat. Det finnes fire kjøpesentre, der to av dem ligger midt i byen. Ellers finnes det noen morsomme og fine butikker som for eksempel Hjerterom. Dessuten er Fretex-butikken en liten skatt når det kommer til bøker. Jeg har funnet mange bøker der!

  Ellers vil jeg anbefale biblioteket, det er veldig fint og rolig. Det finnes også et eget badeland som heter Grottebadet. Om du vil gå tur er mulighetene uendelige. Mange pleier å løpe opp til Musvannet, gå opp på Middagstinden, gå opp på Aunfjellet, gå opp på Elgen, gå opp på Raudmollheia, gå i Folkeparken og ellers er det flere skiløyper (også i nabokommunen Kvæfjord) og også alpinbakke. Om du kjører/går opp Toppenveien på Borkenes (i Kvæfjord) kommer du til et løpeeldorado (gå/kjør helt til du kommer til en bom). Du kan også løpe opp Gangsåstoppen, en liten topp midt i Harstad. Det anbefales å dra på havet, du får nesten garantert fisk eller en god opplevelse. Om du vil se midnattsol så anbefales Nupen eller Elgsnes. Gå også på stien langs sjøen. Det kan også være gøy å se på Adolfkanonen. Om sommeren er det stas å plukke poteter eller jordbær i Kvæfjord, de jordbærene er de beste som finnes i hele verden. På Trondenes ligger det museum og er også turmuligheter. Om vinteren må du på nordlysjakt. Ikke la det skremme av mørket eller snøen eller kulden, ta den tett til ditt bryst! Ha ha. Bare spør om du lurer på noe!

  Ellers ligger både Lofoten, Vesterålen og Senja i akseptable kjøreavstander, men de stedene er en historie for seg selv. Ikke gå glipp av dem!

 12. Badeland, valp, en mann som har funnet meningen med livet – dette blir harmoni og lykke. Nordlys får du sikkert også se! Lofoten ser superfint ut på bilder, sikkert enda bedre på ekte.

  1. Enig med Mrs. her! Also; det er lov å bli litt flyttedeppa når man flytter til et nytt sted (for hvor lenge? det finnes ingen regler!). Det man gjør med det er noe sånt som å spise mer smågodt enn vanlig, samt lese flere bøker enn vanlig (som man deretter kan skryte av!) eller andre ting man liker litt ekstra. Men herregud, får du deg valp på ordentlig er alt virkelig løst, for valp er sånn ca det mest tidkrevende i verden og du vil ikke få tid til å tenke på noe annet.

 13. Du kan jo ta en fotballfrue og lage reklame innlegg på bloggen din. Slik jeg forstår det så forsørger fotballfrue fotballfruemannen. Ikke at det gjør det til et forhold jeg ville vært i…

  Uansett, har vært i situasjonen hvor jeg hadde veldig mye mindre penger enn min livspartner (mens jeg studerte og han hadde godt betalt siving jobb). Var riktig nok ikke 100% avhengig men det var sånn at han betalte for en god del ting. Jeg følte på samme måte som deg at jeg ikke ville være avhengig av en mann, men du må heller se på det som at du er heldig at noen er så glad i deg at de vil dele sine penger og ha deg med på livet sitt. Kjærlighet først, som det har blitt påpekt i kommentarfeltet!

 14. Jeg tenker: gå for en spalte i lokalavisa! «Innflytter synser om hvordan livet er i Harstad». Skjønner at det er kjipt å bli forsørga av kjæresten. Men det er vel bare for et år? Avhengig av hvor han får distriktsplass? Jeg skal være vedheng til min doktor senere, når han skal spesialisere seg i Oslo. Gruer meg allerede, selv om det er sånn ca 4 år til.

 15. Du er like mye verd uansett om du jobber eller ikke, Siri! Men du får deg sikkert en eller annen jobb om du prøver og har lyst? Personlig hadde jeg nok kommet til å ha såpass store problemer med å bare være frue, at jeg for den mentale helsas del ville sørget for å ha littegrann inntekt.

  Jeg hører at du sier du er uten ambisjoner, men hva med å bli selvstendig næringsdrivende? Du kan f.eks. starte en egen bok- og strikkekafé. Hvis det ikke kommer så mange kunder kan det ihvertfall bli nokså behagelig, med mye tid til egne prosjekter i arbeidstida.

 16. «Jeg har null ambisjoner i livet, sånn utover å ha en behagelig tilværelse.» Seriøst det beste jeg har lest på en blogg noensinne.

 17. Nå håper jeg du har fått mange sidevisninger i kveld. Phew.

  Livet i Harstad ser jo bra ut. Fin natur. Mange bøker.

  Hva skulle jeg si.. atte.. jo, bare nyt forsørginga mens du kan, men ikke for lenge, for det er kjedelig. Og en gang i framtida trenger kanskje han å bli forsørga av deg (litt usannsynlig, doktor, but you never know).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.