Hei, min kjære, kjære leser

Jeg håper du får en god avslutning på 2016. Om ikke, håper jeg du husker at et år er den tiden det tar jorda å runde sola, ikke noe annet. Årstidene avhenger av jordas stilling i banen sin, det gjør ikke du. Planetbaner er for planeter, ikke mennesker.

Når du i 11-tiden på søndag våkner halvveis i en sofa, halvveis på gulvet, med glitter i øyekroken og litt spy på kjolekanten, kommer det ikke til å ha skjedd noe magisk i løpet av de timene du har slumra. Det finnes ingen magi her, i overgangen til et nytt år. Derimot finnes det kanskje pusterom, noen timer der alt er stille.

Jeg skal ikke si at alt kommer til å bli bra i 2017, men jeg skal si dette: Om et år kommer minst halvparten av problemene dine til å være helt andre problemer enn i dag. I mellomtiden kommer det til å knitre i snøkrystallene og firkløverne når du trår på dem, og akkurat nå har noen begynt å skrive en sang du kommer til å spille hver eneste dag fra du hører den første gang.

I 2017 håper jeg du får være i fred når du trenger det mest, og at du minst én gang får føle en overraskende connection med et annet menneske. Jeg vet ikke om man kan forvente mer, egentlig.

Tusen takk for i år, vi snakkes.

Siri

39 kommentarer

 1. Det var et veldig fint siste innlegg i bloggåret 2016! Ønsker deg et fint nytt år, håper alle mennesker finner ut at de i 2017 skal være snille med hverandre. Hadde vært noe det..

 2. ?????
  Stående applaus.
  Fint skrevet og lurt tenkt. Det med sangen som blir skrevet gjorde meg urovekkende glad.

  Men du … du klarte det! Gratulerer!
  Håper på ekstranummer i dagene fremover.

  1. Einig i det med songen! Det gjorde meg ekstra glad.

   Godt nyttår Siri og alle fantastiske blogglesarar/kommentatorar her inne!

 3. Godt Nytt År, Siri! :o) Du skal vite at du har inspirert ei halvgammal røy (jeg kunne vært mora di om jeg hadde vært en ung mor!) til å løpe 10 km, ikke bare en gang i høst, men også 2. juledag! Og til å sette meg to løpemål for 2017. Jeg storkoser meg med bloggen din, den er herlig uformell og samtidig har du noen innlegg som er alvorlige og til ettertanke innimellom. Håper du kommer til å blogge mye i 2017 også. *klem*

   1. De er nå ikke så mye å snakke om med tanke på din løping, men hver har jo sitt utgangspunkt. :o) Mål1: å løpe 15 km i strekk, etter 11 km i romjula er det målet helt klart innen rekkevidde. Mål2: å løpe 500 km i løpet av året. Gubben klagde etter årets første løpetur og mente at målet burde nedjusteres til 400 km. Særlig. Har jeg sagt 500 km så blir det 500 km. :o) I fjor løp jeg 361 km, men da var det fint lite løping i årets 5 første mnd, så jeg satser på at det går bra med 500 km jeg. :o)

 4. Godt nytt år, kjære Siri! Bloggen din har betydd ekstra mye for meg i år, og jeg ser frem til å lese mer i 2017<3

 5. Godt nytt år, og takk for det forrige. Jeg er ikke så ivrig i kommentarfeltet, men jeg innom her nesten hver dag. Selv om mye du skriver beveger eller inspirerer meg, så var det årets siste innlegg her som skulle få meg til å grine. Innmari fint og viktig.

  1. Godt nytt år, Maja! Herre min hatt, tusen takk! Og tusen takk for at du leser. Håper du får et fint 2017 med akkurat passe mye grining.

 6. at du bestemte deg for å blogge hver dag har vært ett av 2016s høydepunkter. det sier mer om blogginga di enn livet mitt, bare så det er sagt <3

 7. Godt nyttår, dypt imponert over 365 innlegg!
  Og fint avslutningsnummer, det der med nytt år og nye problemer er på en merkelig måte litt betryggende.
  Plis ikke slutt helt å blogge i 2017 da, vil gjerne lese om slutty løpeprosjekter, mer havfruegreier og vil gjerne få slengt meg med i bokklubben igjen også.

 8. Takk for mange rasande festlege, koselege, litt flaue (jf. havfrue), tankevekkande og underhaldande innlegg i 2016. Håpar på enno meir god lesnad i 2017. Godt nytt år!

   1. Tusen takk for at du leser, Synnøve! Godt nyttår, håper det blir et bra et! Kan iallfall love flaue blogginnlegg i 2017.

  1. Det kan stemme veldig godt at du så ham på Deli! Si hei til ham neste gang? Eller syng «DAYLIIGHT», det første ordet i Redbone av Childish Gambino, til ham, så veit han at du er en insider.

   Happy new year, James!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.