Hele OL-greia er en runkering for rike, gamle menn med fiskeånde og onde planer

Og det mener jeg.

Samtidig, så bare: «Ehm, jeg kan ikke, for akkurat da er det semifinale i kanoslalåm.»

Vi er ikke spesielt interessert i OL her i huset, vi har for eksempel ikke laget eget tidsskjema og hengt det opp på veggen sammen med Vebjørn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker OL, herreguuuuud. Jeg eeeeelsker OL.

Her er noen grener jeg synes de kan kvitte seg med:

 • Golf (pga kjedelig)
 • Noen av svømmedistansene (ikke vondt ment mot svømming, det er bare altfor mye av det)
 • Spyd og minst én annen av kast-/støtgrenene (pga kjedelig)
 • Boksing (pga vold)
 • Hestegreier (pga hester er ikke mennesker? + lær dem noen bedre triks)
 • Moderne femkamp (pga wtf)
 • Noen av skyteøvelsene (alle) (pga blir så nervøs av å se på det)

Her er noen grener jeg vil ha med:

 • Sånn hinderløype som i American Ninja Warrior.
 • Terrengløp og motbakkeløp, selvfølgelig.
 • Vil at fotball skal spilles med minst én ballglad hund på banen.
 • En eller annen form for orientering, herregud, det hadde vært så gøy.
 • Kanskje noe graving av et eller annet slag? Med spade, da, eller kanskje forskjellige typer? Med henda, med spade, med spett osv.
 • Saging?
 • Kaste ball oppi forskjellige ting fra varierende avstand.
 • Strikkhopping (obs! Mener sånn man gjør i skolegården, ikke for å tøffe seg)

Siri
IOC

37 kommentarer

 1. Er ikkje veldig interessert i sport, men ser gjerne turn fordi eg elska å sjå på dei fine draktane då eg var lita. Det eg derimot la merke til no som vaksen, var skilnaden på mannedrakta og damedrakta. Damedrakta er veldig fin med glitter og paljettar, men også veldig lite dekkande i rumpe- og kjønnsonrådet. Mannedrakta når heilt ned til anklane. Ikkje at det er noko galt med å vise mykje hud, men eg lurar på om det finst reglar som seier at som kvinneleg utøvar må du kle deg i ei drakt som viser mykje hud, eller om dei har valet å gå for den ankellange manneversjonen om dei vil det? Og er dei pålagt å sminke seg?

  Eg har prøvd å finne ut av dette, men eg fann berre reglementet til Norges turn- og gymnastikkforeining og reglane der gjeld vel ikkje for OL? For eg synst det er viktig å få velge sjølv kor mykje rumpe og innside-av-lår ein vil vise til heile verda.

  I google-leitinga mi fann eg og ei sak om ein mannleg turnutøvar frå USA som hadde teke nærbilete av rumpa til ein 16 år gamal kvinneleg utøvar og publisert det på Instagram med orda «my sport has its moments» eller noko sånt. Creepy.

 2. Nei nei nei nei Siri. De kan ikke fjerne hestesporten! Sommer-OL er typ den eneste gangen de gidder å sende hest på vanlig tv. Det er jo så spennende. Spesielt feltritt, hvor de hopper hinder ute i skogen, og hinderne ikke går i stykker dersom hestene skulle komme borti. Actionsport!!

  1. Ok, feltrittet kan bli. De andre greiene må ut fra sommer-OL og inn i dyre-OL (som jeg er ganske interessert i å se på).

 3. Ja til den hinderløypa! Det hadde vært gøy det. Her i huset er dessverre jeg den eneste som har glødende OL-interesse, samboeren er ganske likegyldig. Fatter ikke at det går an.

  Litt flaut å innrømme, men jeg kan bli oppriktig rørt av gode idrettsprestasjoner. Også kan jeg bli oppgitt over de dårlige sidene av sirkuset. Som Qatar som har kjøpt et helt håndball-lag og plutselig er en av favorittene. Det er juks!

  1. Grein rimelig stritt på lagturninga i går! Jeg klarer ikke helt å ta sånn kjøpejuks så alvorlig, men doping derimot! FLIPPER! Tenk at det er folk som gar blitt tatt TO ganger som får være med????

 4. Enig i at golf kan ta seg en bolle og at svømming kan kutte ut noen distanser. Seiling er også litt rart, synes jeg. Men de norske kongelige har jo noen medaljer der, så kan ikke stryke det av lista – da mister vi vel halvparten av sommer-OL-medaljene våre.

  Jeg har sett etter en mulighet til å si dette og endelig kom den; MICHAEL PHELPS ER IKKE TIDENES OL-UTØVER. Han svømmer sånn tusen distanser per OL, selvfølgelig får han mulighet til å ta en million medaljer! Sammenlignet med judo, lagsport (Norges kvinnelandslag i håndball slår han i støvlene hvis vi skal telle hver enkelt medalje, da), enkelte friidrettsøvelser etc så er svømming rene medaljerushet. Du har hvert fall mulighet til å ta ganske mange medaljer i forhold til mange andre idretter, så synes ikke det teller at Phelps har flest når han har mulighet til å vinne 8 medaljer i ETT OL (Aten 2004) mens andre har mulighet til å vinne en enkelt medalje per OL i sin idrett. Det er jo ikke det at han ikke er en stor idrettsutøver, men jeg tror det finnes like store, om ikke større prestasjoner selv om ikke alle har totalt 19 OL-medaljer (eller hva det nå er han har), f.eks. det at Kosovo fikk sin første OL-medalje EVER på søndag (i judo) er jo ganske kult (Serbia er kanskje uenig med meg her, men). Takk for meg. :)))

  1. Seiling hadde jeg helt glemt, så interessant er det. Skriver altså under på at de kan kutte ned på øvelsene.

   Er også HELT enig i svømme-ranten din!

 5. HÅNDBALL! Er så gøy. Sitter og skjelver av nervøsitet før hver kamp, haha. Er blitt så galt at jeg også ser kamper som Norge ikke spiller…. og andre ting, roing, feltritt, you name it. Faktisk så jeg en del fotball-EM også, det var jo just, så jeg vet ikke helt hva som skjer… og langrenn, haha, gleder meg til sesongstart! Haha, har blitt helt koko i hodet tror jeg :) (kontekst: i utgangspunktet niks sportsinteressert.. i gymmen på skolen stod jeg i et hjørne og gjorde «fingerøvelser» hver gang vi hadde oppvarming, og hvis jeg tilfeldigvis gjorde det bra i sjirokko (haha, måtte google dette, vet ikke om det er riktig engang?) var det fordi jeg gjemte meg bak andre, evt stod i hjørnene og lata som om jeg allerede var tatt…)

 6. Jeg vil også ha sånn hinderløype som Ninja Warrior i OL!
  OCR er jo begynt å bli ganske stort rundt om i verden, men det tar vel litt tid før det blir OL-gren. Kan jo bytte ut noen svømmedistanser feks?

 7. Hvis du hadde blitt IOC (cio? oic?) ville jeg også sett litt mer på OL. Ingen sterke følelser for arrangementet her i gården, men om jeg først ser på blir jeg både engasjert og nervøs.

  1. Ja! Men jeg har lest at det jobbes for det i både norges orienteringforbund og i det internasjonale. Den olympiske komitéen har anerkjent orientering som en olympisk idrett, da, hva nå enn det skal bety.

 8. Må jeg få slå et slag for min egen idrett, som så og si ALDRI ER PÅ FUCKINGS TV, utenom i OL: bryting. Det er SÅ spennende. Og vi («vi!») har med et par topp folk her. Hvorfor er ikke flere interessert i det? Bryting ble i vinter foreslått (av IOC) strøket som OL-gren. Til fordel for hva da – freesbeegolf?

  1. Fristil er mye morsommere enn gresk-romersk. Nedtakningene og forsvarene mot disse blir mye mer spennende. Hvorfor i all verden er det ikke tradisjon for det her til lands, spesielt for menn?

  2. Aner ikke. Men det kan ha noe med at det norske brytemiljøet er lite. Kan være en historisk forklaring også.

   Men hvorfor i all verden mener du fri egner seg særlig for menn? Hæ? Hvis du opprettholder det utsagnet kan du møte meg under den store eika i morra klokka åtte, så gjør vi opp om saken.

  3. Nu vel. Jeg har aldri ment at fri egner seg BEDRE for menn enn for kvinner.

   *Demonstrativt kremt og host*

   Derimot er det en kjensgjerning at enkelte bryteklubber i Norge har tilbudt fri for kvinner, men kun gresk-romersk for menn!

   Så ikke noe «Håv., da» her, takk.

   Jeg kan nok ikke bryte med deg. Blir bare diska med en gang, da BJJ-reglene jeg er vant til ikke harmonerer med bryting. :-)

  1. Kanskje 4×137,5 m medley-stafett u/badehette for menn? Det har blitt litt kjedelig etter at Sveits ble så dominerende.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.