Meny Lukk

Hjemme hos min freaky tante

harstad bibliotek, sirivil.no

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

harstad bibliotek, sirivil.no

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitt første lånekort var en hvit, laminert papirlapp med navnet mitt på. Jeg holdt det som en grisk kråke. På én dag gikk jeg fra å kunne velge blant alle bøkene i bokhylla, til å kunne velge blant alle bøkene i hele verden. Gikk med små, stille skritt mellom reolene og kjente mulighetene vibrere mot meg. Litt som å snoke på kontoret til Humlesnurr, tenker jeg. Det tror jeg Harstad bibliotek har tenkt også, for herlighet, de har gått all in i innredningen.

En sofa er i grønn plysj, en annen drukner i hekleputer. Du vet den episoden der hele Mummidalen blir til en jungel og de kan stikke hånda ut av vinduet i andreetasje i Mummihuset og plukke papaya? Sånne jungelblomster er kosekroken på Harstad bibliotek full av. Jeg har alltid ønsket meg en freaky tante som drikker seg for full i familieselskap, spår i kaffegrut og har et lik eller to på loftet. Hun hadde hatt det sånn hjemme hos seg. Kosecreepy, kan vi kalle det.

Jeg har rugget meg godt til rette mellom en gammel symaskin, noen pauker og et livaktig kirsebærtre i plast. Her kan man lese.

Siri