I sona

Jeg går og går. Det er ikke som å løpe, det går for sakte og med for lite motstand til at jeg kommer meg inn i løpesona. Du veit den sona der man glemmer at man beveger seg, og man kan dagdrømme seg til helvete og tilbake uten mentale sperrer.

vårsol på en sti på grefsenkollen

Heldigvis kommer jeg meg inn i en annen sone. Kanskje den heter gåsona. Det er en sone der det er plass til ganske mye. Plass til å snakke med seg selv og andre, plass til å høre på og skjønne hvor glad man var i Arctic Monkeys i 2006, plass til å tenke at det er ganske så kjipt å gå istedenfor å løpe, men at det tross alt er bedre enn å måtte sitte stille.

11142964_1643390932557798_2010076993_nMed Ida på tur i dag. Ida går også mye, selv om hun løper fort.

Gåsona er mer rotete og mindre fokusert enn løpesona. Det er sjarmerende på sitt vis. Ryddige og fokuserte mennesker kan være ganske provoserende, og det er vel ingen grunn til at det skal være annerledes med mentale soner. Noen ganger er det det kaotiske og tilfeldige som gjør det verdt å være her. Se på denne rotehaugen av en by, for eksempel:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kanskje det ikke er så lett å se rotet, sånn med sola rett i trynet, mener jeg, men sola er jo også fin, og den er jo bare en ren tilfeldighet.

S

10 kommentarer

 1. Hei! Leser bloggen din og tenkte det var litt høflig å takke for at jeg får lov. Til å lese om deg og ditt altså. Apropos gåsona så har jeg vært i den siden september, og nå begynner jeg å bli smårar. Godt at jeg ikke er den eneste som snakker med meg sjøl. Si fra når du begynner å snakke tysk i gåsona. Det skjedde meg etter en stund.
  Auf wiedersehen!

  1. Halla! Takk for at du gidder å lese om meg og mitt, det synes jeg er veldig trivelig.

   Tysk i gåsona? Tror du det er hjernen din sitt siste forsøk på å holde orden i sysakene, før du tipper over i galskapen?

  2. Mye mulig! Håper jeg kan løpe før jeg har bikka helt over. Eventuelt må jeg veie total galskap mot kronisk lysestrekk og finne ut hva jeg foretrekker..

  1. Ikke verst! Håper du får en kjempefin helg, Caroline. Håper det blir sol og tøysko og en lett, liten vind i skjørtet.

 2. Jeg elsker løpesona, da er det på en måte underbevisstheten som rydder opp i rotet ditt av seg selv. Det kjipe med gåsona er at man må ta ansvar for sin egen hjerne.

  1. Og da kan jo alt skje? Plutselig må man forholde seg til at man driver og tenker på hva som egentlig skjedde med Zayn hele tiden?

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.