Intervensjon (lite dramatisk)

16. november 2016

mørketid

På mandag arrangerte Hallén en liten intervensjon.

«Du får ikke noe godteri, men du kan få hva som helst annet», sa han, da vi skulle gjøre ukeshandlinga på Rema.
«Hva i ville helvete?» sa jeg.
«Du må spise litt vanlig mat også, og vi har snakket om at det går an å ha én dag i uka uten godteri», sa han.
«Men det skulle være en mandag!» sa jeg.
«Det er mandag i dag», sa han.

Så da fikk jeg ikke noe godteri. I går var det så mye som skjedde at jeg ikke rakk å kjøpe godteri, selv om det var tirsdag. I dag glemte jeg det helt, for i dag var dagen vi tok med alle quizgevinstpengene våre og brukte dem på badeland og sushi. Badeland og sushi fungerte like bra som smågodt, bare så det er sagt.

Men i morgen. I morgen skjer det.

S

Previous Post Next Post

20 Comments

 • Karen

  Shit, det var jommen bra du la til parantesen i tittelen, så jeg ikke rakk å være bekymra så lenge etter å ha lest det første ordet!

  17. november 2016 at 08:07 Reply
  • Siri

   Jeg misliker å overdrive dramatikken.

   17. november 2016 at 23:03 Reply
 • Ane

  Vi (les: noen andre som kan det) pusser opp kjøkkenet vårt, og da blir det mindre godterispising helt av selg selv. Eller, det er vel mest fordi sofa og TV er dekket med plastikk i anledning alt rotet og støvet. I går la jeg meg klokka 21, uten så mye som en sjokoladebit.

  Nå fikk jeg lyst på godteri. Har heldigvis en boks pepperkaker på kontoret. Godteri eller ikke godteri på kontoret? Blir ikke helt enig med meg selv om det. God torsdag, håper du får deg noe surt og godt i dag!

  17. november 2016 at 08:11 Reply
  • Siri

   Har fått meg både en New Energy og en pakke vepsebol!

   Tenker at pepperkaker iallfall er helt innafor på kontoret? Høres litt slitsomt ut med oppussing!

   17. november 2016 at 23:06 Reply
 • Trine

  Omsorgspoeng til Hallén her.
  Jeg hadde godtestopp i 2014. Slutta med alt konvensjonelt godteri i et helt år. Resultatet, 1.1.2015, var at jeg hadde gått opp 3 kg og hadde drukket øl nesten hver dag. Hadde spist en god del kake også, til erstatning for godteriet. Så lytt til erfarne fjellfolk: Ikke slutt med godteri. Du blir tjukk, og kan pådra deg et alkoholproblem.

  17. november 2016 at 09:06 Reply
  • Siri

   ER DET SANT! Hvordan klarte du det? Det med å slutte å spise godteri, altså. Det med å legge på seg skjønner jeg godt.

   17. november 2016 at 23:07 Reply
   • Trine

    Jeg hadde aldri klart å trappe ned, så jeg spiste sikkert en kilo av min favorittsjokolade på nyttårsaften, og så var det cold turkey – tvert stopp. Det var ikke et lykkelig hjem i begynnelsen av januar. Jeg hadde hodepine av sukkerdeprivasjon, jeg kjeftet og barna gråt. Men så gikk det seg til! Skal ikke se bort i fra at selvmedisinering med øl og kake også bidro til at det gikk.

    18. november 2016 at 08:42 Reply
 • Lise-Marie

  Vanligvis er smågodt det beste i verden, men har hatt vondt i halsen de siste to ukene og da gjør det vondt å spise de sure bitene. Så for tiden går det i sjokolade. Igår var kjæresten og jeg på kino og der delte Nidar ut STORE SJOKOLADEPLATER ved inngangen til salen *swoon*. Nå har jeg to store (gratis) sjokoladeplater som skal redde meg på hjemmeeksamen! <3 <3 <3 <3 <3

  17. november 2016 at 09:35 Reply
  • Siri

   Hva! Herre min hatt! Det var litt av en fangst. Hva så dere? Og god bedring!

   17. november 2016 at 23:07 Reply
   • Lise-Marie

    Vi så Fantastic beasts and where to find them, ganske koselig! Takk, begynner å bli bedre nå :)

    19. november 2016 at 11:02 Reply
 • Gitte

  Føler’n. (Og fikk sykt lyst på sushi i går pga. instaen!) Har også en samboer som er oppgitt over godteri-konsumet mitt/vårt. (Det er jeg som tar initiativ til innkjøp). Litt kjedelig å føle at man har dårlig innflytelse. MEN jeg er litt fornøyd med at jeg introduserte den engelske landslagstreneren min for Smash – og nå er han avhengig.

  17. november 2016 at 10:52 Reply
  • Siri

   Det var nesten litt ondskapsfullt gjort, Gitte.

   18. november 2016 at 12:32 Reply
 • Maja

  hva i ville helvete er kanskje mitt favorittuttrykk

  17. november 2016 at 14:26 Reply
  • Siri

   Det dekker jo det meste.

   18. november 2016 at 12:32 Reply
 • T

  Mørketid OG ingen godteri? Synes han krever litt vel mye av deg nå altså. Med mindre du har fått en hvalp da, da er det greit.

  17. november 2016 at 16:30 Reply
  • Trine

   Show me the kjøter, som vi sier.

   17. november 2016 at 18:33 Reply
   • Siri

    Det er det jeg pleier å si når vi skal ligge sammen.

    18. november 2016 at 12:33 Reply
    • Trine

     Hahahaha!!!!

     18. november 2016 at 17:45 Reply
 • I

  Men i desember får du lov til å spise godteri hver dag? Hvis ikke tror jeg han har hatt en vanskelig oppvekst uten dårlig sjokoladekalender.

  17. november 2016 at 20:04 Reply
  • Siri

   Jeg skal ta igjen for den mandagen der, for å si det sånn!

   18. november 2016 at 12:34 Reply

  Leave a Reply