Ja, hallo, november. Jeg har slutta å multitaske. (Saklig.)

Bergen 2017

Hei, bloggen! Jeg er i Bergen for å besøke folk.

I hjernen min har jeg alltid tenkt at den boka heter Det kom en rotte til Bjørgvin i 1349, ikke Det kom et skip til Bjørgvin i 1349, som jo er det den faktisk heter. Så da er det vel jeg som er rotta i Bjørgvin, da.

Jeg har en veldig fin høst. Det er deilig å ha det fint, jeg vet ikke helt med deg, men noen ganger skjønner jeg ikke at jeg har hatt det kjipt før etter at jeg er ferdig med å ha det kjipt. Litt som med mørketida i nord. Plutselig så bare: Oj, lys, ja! Det hadde jeg glemt. Normaltilstanden min er faktisk ikke Gollum. 

Bergen i november

Bergen 2017

Denne høsten prøver jeg å lære meg noen nye ting, for eksempel å la være å multitaske. Har det et navn? Å enkelttaske? Jeg mener iallfall at jeg prøver å lære meg å gjøre én ting om gangen. Å være voksen nok til å la det andre vente på tur mens jeg gjør meg ferdig med akkurat det jeg holder på med.

Selvfølgelig jobber jeg ikke fra a til å på én oppgave uten å bytte prosjekt eller ta pauser, men jeg prøver å jobbe jevnt og trutt med én greie til det føles hensiktsmessig å bytte. Prøver å unngå å bli så overvelda at jeg slukner på innsiden og bare kapitulerer med Pepsi Max og tjue vine-compilations på Youtube.

Jeg vet ikke om resultatet konsekvent blir bedre hvis man konsentrerer seg om én ting av gangen, men ofte tror jeg det. Bortsett fra når jeg må bruke den ordentlige kreative delen av hjernen, den funker best midt på natta eller når jeg tenker på masse forskjellige gøye ting samtidig.

Her er et eksempel på en situasjon der jeg burde konsentrert meg om én ting av gangen, ikke både spising og ønsket om å bli tatt bilde av:

Chillout i Bergen

Typisk ufokusert resultat.

Det som er bra med at jeg prøver å lære meg å enkelttaske, er at det betyr at jeg gjerne vil at de greiene jeg holder på med skal bli bra. At jeg faktisk bryr meg om hvorvidt resultatet blir ufokusert eller ikke. Det høres kanskje ut som en selvfølge for noen, at selvfølgelig bryr man seg om hvordan ting blir! Men det er ikke alltid en selvfølge for meg. Jeg kan gå lange perioder med ganske høy grad av likegyldighet, uten at du trenger å bli forferdet av den grunn.

Nå skal jeg ikke overdrive dette, jeg gjør alltid det jeg har sagt jeg skal gjøre og jeg tror jeg i de aller fleste tilfeller leverer minst godt nok, men når jeg har det fint, sånn som nå, har jeg overskudd og lyst til å pushe på litt og bli bedre til det jeg driver med, enten vi snakker om meg som frilanser eller student.

Bergen 2017

Bergen 2017

Var dette en veldig tungvint måte å si at jeg har det fint om dagen på? Kanskje, men det er iallfall sant. Tenk å ha overskudd i november, da. Det er ikke verst.

Håper du har det minst 5/10.

Siri

(PS. Jeg er alltid på Instagram, hvis du synes det går for lang tid mellom blogginnleggene.)

11 kommentarer

 1. Å ikke multitaske betyr noen ganger kanskje å fokusere bedre, rett og slett? At man faktisk konsentrerer seg mer om det man skal/gjør, og mindre på alle mulige distraksjoner? Jeg tror kanskje det.

  For øvrig: ♥ Bergen ♥

  Godt å høre at du koser deg. Det gjør jeg også. Om enn ikke i Bergen.

  1. Ja, det tror jeg du har rett i. Så handler det jo selvfølgelig om akkurat hva slags oppgave man holder på med, men sånn i det store og det hele er det vel lite som slår ordentlig konsentrasjon.

   Så digg at vi er flere som har det bra! Det er jo ikke akkurat en selvfølge i november.

 2. Så godt å høre at du har det fint! Har det ikke så verst selv. Skulle helst sluppet å gå med krykker i 6 uker, men det setter jo ting i perspektiv, og man blir ganske takknemlig for at man har generelt god helse. Dessuten er det et en ganske grei medisin mot stress. Med krykker må man bare senke skuldrene og akseptere at ting tar tid. Ting tar tid ellers også, men nå kan det ta tre eller fire ganger så lang tid. Så ja, festina lente. Og heller skadet kne enn uro i sjela.

  Monotasking ♥ (Men enkelttasking er morsommere å si.) Dette med multitasking har sklidd ganske mye ut for meg de siste åra, har blitt så vant til konstant underholdning og distraksjoner. I en periode slet jeg med å lese bøker fordi … det skjedde for lite på en bokside. Da måtte jeg sette ned foten.

  1. Monotasking! Der har du det!

   Haha, det er jo litt monotont å lese en bokside, da…

   Akkurat lesing pleier å gå greit for meg, så lenge jeg trives sånn passe (eller bedre) med boka, men det å sette seg ned for å lese kan jo være en skikkelig dørstokkmil. For ikke å snakke om å lese kjedelige ting, aaagh. Det er faktisk ganske mange barn som sklir på badefliser på Instagram!

   Men HEERREGYD! Krykker i seks uker! Skadet kne! Håper det går bra med deg fortsatt! Skitt.

 3. Godt å høre at det er flere som er etterpåkloke, og veldig fint at du har det bra. Det er jammen ikke en selfølge i disse mørke månedene.

  Spent på dette enkelttaske prosjektet. Jeg burde også øvd mer på det. Eller, egentlig burde jeg bare kvittet meg med mobilen, for det er den som er skylden i all multitasking.

  Livet ligger på rundt 8/10. Det at det er mandag og jeg er forkjøla trekker ned 2 poeng. Ikke verst.

 4. Jeg klarer hverken å lese inni meg eller si setningen «det kom et skip til Bjørgvin i 1349» uten en fæl etterlikning av bergensk dialekt…

  Forresten godt å lese at du har det bra! God november :)

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.