Ja, hei og fuck alt

foto: http://kaboompics.com/

Jeg har vel bare alltid tenkt at folk som har lite, har krav på mer, selv om det betyr at jeg får litt mindre. At menneskeverd er uavhengig av produksjonsevne.

Og ikke minst: at vi er skikkelig fucka om vi ikke skjerper oss. Den skjerpinga tror jeg ikke spiller så stor rolle om den ikke involverer de av oss som har mest.

Dette er ikke en kommentar til hva vi som enkeltpersoner skal og ikke skal gjøre, jeg er helt for kildesortering og letting av egen samvittighet gjennom fairtrademerket kaffe. Jeg er også for å tvinge store aktører, hardt og strengt, til å gjøre noe mer enn symbolhandlinger for klima og likeverd. Vet ikke med dere, men jeg tenker at det finnes en hel haug barn som ikke fortjener å drukne i syndeflod og kaos selv om foreldrende deres ikke klarte å få hodet ut av ræva da de stemte i år.

Også får vi se å passe på de utsatte av oss nå, ok? Passe på at folk føler seg trygge. Nå snakker jeg på alvor, jeg snakker ikke om høyresidevelgere som synes det er ubehagelig å bli konfrontert med egen politikk. Jeg snakker om folk som må lure på om de hører til her. Det er klart at du hører til her, jeg vil ha deg her, dette er et dårligere sted uten deg.

Jeg skal finne ut hvordan vi ordner opp i dette. Vil gjerne ha hjelp.

S

41 kommentarer

 1. Siri for president!
  Politikk har aldri fått meg til å gråte før. På mandagskvelden gråt jeg. Og jeg gråt noen tårer da jeg våknet på tirsdag og fant ut at det ikke var en dårlig drøm. Jeg må gjøre noe med det her, men jeg veit ikke helt hva enda.

  1. Hvordan går det med deg nå? Bedre?

   Jeg tenker at dette er en god anledning til å organisere seg. Det trenger ikke være partipolitisk, men man kan jo melde seg inn i en miljøverns- eller annen organisasjon, om man ikke er medlem i noe sånt fra før.

  2. Det begynte å gå fint helt til jeg oppdaga at AP, som jo har gjort tidendes krisevalg, sa at de vil åpne opp for konsekvensutredning av oljeboring i Lofoten sammen med de blå-blå. Med slike holdninger må jo SV og Rødt gjøre statskupp for at det skal bli noe nytt skifte de kommende 100 årene (hvis kloden overlever så lenge…).

  3. Det er så føkka. Velgerne bare: «AP, vi vil ikke ha oljeboring!» og AP bare: «Oljeboring! For en god idé!»

 2. La oss grøftekjøre landet vårt med null innvandring, oljeboring i det fineste av det fineste, mindre skatter for de som tjener mest av oss, og deretter la oss sleike direktivene og NATO og gjør akkurat som de vil. Nei. Æsj. Jeg vil ikke. Jeg vil helst at vi skal være inkluderende og åpne og dele på godene og ikke krige og ikke pumpe mere olje opp for å ødelegge flere lunger. Unnskyld. Var ikke meningen å bli for sinna og for politisk i en ellers hyggelig bloggsfære.

 3. Våkna natt til tirsdag kl. halv fire fordi guttungen ikke fikk sove. Jeg var trøtt og sliten og tenkte at jeg bare skulle inn på nrk.no og bli litt oppmuntra av et supert valgresultat. I stedet ble jeg, i tillegg til å være trøtt og sliten, sint, oppgitt og lei meg.

  HVORFOR ER DET SÅ FÅ FOLK SOM SKJØNN ALVORET?! Livsgrunnlaget vårt kan bli ødelagt, rettere sagt, vi ødelegger vårt eget livsgrunnlag, men folk bare «jeg vil ha skattelette, segway og rasisme.» Fint. Lykke til med det når du regner bort, Carl.

 4. Synes det er flott med streng invandringspolitikk, jeg! Vi kan ikke være hele verdens NAVkontor. Folk er så naive. Innvandring kommer til å rasere velferdsamfunnet. Så sånn sett er jeg lettet over valgresultatet!

  1. Well fuck off, ANONYM sier jeg da. De fleste innvandrere eller barn av innvandrere jeg har møtt har gir 10 ganger mer innsats enn mange andre jeg kjenner for å nå sine mål, strekke seg langt og være en bidragsyter i samfunnet. Gå å se hvor mange hvite nordmenn som naver unødvendig og kom tilbake med et bedre argument. Uansett om mange kommer hit og naver, ikke kom her å si at du selv ikke ville strebet for det beste for deg og din egen familie. Jeg kan love deg at jeg selv hadde ønsket meg til Norge om jeg ikke var født her. Og vi kan virkelig ikke behandle andre mennesker som mindre verdt bare fordi de ikke har oldeforeldre som er drithvite.

  2. Lise-Marie: Jeg er veldig enig i nesten alt du skriver, men jeg synes du/vi skal være forsiktig med å påstå at mange hvite nordmenn «naver» unødvendig. Det tror jeg kanskje du vet svært lite om, og det kan være med å gjøre det vanskeligere for mange av oss som ikke kan arbeide pga. sykdom. Spør du meg tviler jeg veldig sterkt på at det er mange som får penger av NAV fordi de har lyst til det. Det er virkelig ikke en ideell situasjon. Bare sier det.

   Forøvrig; helt enig med deg.

 5. Sorry for usensurert og lite tilbakeholdent svar på anonym sin kommentar, Siri. Bare å sensurere ved behov! Kjenner bare at jeg ikke har tålmodighet med sånt kl. 22 på kvelden.

 6. Hva er greia? Vi vinner lotteriet i naturressurser, men overbeviser oss selv at det ikke er snakk om tilfeldigheter, men noe vi som nordmenn utelukkende har krav på fordi vi har jobbet så hardt for å bli født nettopp her? Og når baksiden av oljerikdommen kommer frem, at oljen fører til raske temperaturøkninger og et mer ustabilt klima enn det som har blitt observert de siste 10.000 årene, og som kommer til å gjøre store deler av verden ubeboelig for de som allerede er dårligst stilt, da skal vi bare slutte å tro på vitenskap og den vitenskapelige metode all together. Å finne en måte å leve på uten olje, nei, det går ikke – det er så vanskelig, og det er vi ikke villige til å bruke tid på. Men selvfølgelig skal vi dømme andre hardt når de ikke klarer å skape velferd uten olje, og dermed ønsker å nyte godt av oljen, akkurat som oss.

  Nå preker jeg til koret, men ja, måtte bare.

 7. Folk har jo virkelig ikke peiling. Når en innvandrerdame, uten jobb, stemmer frp fordi «hun må jo få vise hva hun kan hun andre blonde» så kan man jo bare lure på hva som foregår i hodet på folk.

  1. Det der er interessant. Generelt opplever jeg FrP-velgere litt sånn her:

   Jeg: «Men FrP er så rasistiske??»
   De: «Ja 😁»

 8. Det første jeg gjorde da jeg kom på jobb tirsdag morgen var å melde meg inn i SV. Følte bare jeg måtte gjøre noe, og da blir jo det å engasjere seg det mest effektive.

  1. Enig. Skikkelig lurt å organisere seg, enten det er partipolitisk, i en fagforening eller i en ideell organisasjon.

  1. Nei, nei, nei, riktig nok ei jævleg veke, slik du skriv, sikkert også enda verre for ein god del andre (og det er slett inga trøyst, nei), men trua på ei betre og meir rettvis verd skal vi aldri gje opp.

  2. Og så gikk en av de aller beste ut av Stjernekamp i tillegg. Jeg vet det er et mye mindre problem enn alt det andre, men likevel. Har utviklet en sånn teori om at denne uka i Norge basically alt som var kjipt med 2016 pakket inn i en liten uke (som for min del heldigvis inneholdt Oslo Kulturnatt og teater som trøst litt på samme måte som Hamilton Mixtape, SKAM sesong 3, Stranger Things og Pokémon Go var trøsteting i fjor). Sukk…

 9. Jeg stemte for mindre forskjeller og for miljøet. Jeg hadde en så god følelse, men ble egentlig tatt på sengen mandagskvelden… Vet ikke hva jeg skal si, men jeg skal i alle fall gjøre mye mer fremover.

  1. Jeg liker og støtter Motmakt og Framtiden i våre hender, og noen ganger NOAS. Også noen enkeltprosjekter som jobber med utdanning for jenter i hele verden. Men her må man jo bare researche og finne ut av hva man kan stå for og hva man ikke kan stå for, på en måte?

   Ellers kan jeg anbefale å engasjere seg i norskopplæring på asylmottak eller voksenopplæringssentre, hvis man har mulighet til det.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.