Jakten på bøkene: Alley Cat Books og en samtale om Knausgård

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alley Cat Books and Gallery på 24th Street er en deilig bokhandel. I motsetning til enkelte andre fine/gode/bra/kvalitets-/top notch bokhandler, er stemning helt avslappa, noe jeg setter pris på. Det er nok kriker og kroker til at man føler seg avskjermet i kikkinga si, og jeg har fått tusle uforstyrret rundt i en halvtime begge gangene jeg har vært der.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er også et luftig rom som er både galleri og lesekrok. Bedømming av rommet som galleri: aner ikke. Bedømming av rommet som lesekrok: 6/10. Lyst, trivelig og gode sitteplasser, men for stor gjennomstrømming av folk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hele butikken er på ett plan, men det er bøker helt opp til taket og utvalget er fint. Du kan kjøpe både brukte, billige, nye og dyre bøker. I tillegg har de en interessant samling zines som hele tiden fornyes. Jeg har ikke kommet helt dit i min litterære modenhet ennå. Kanskje i november eller aldri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Måtte smalltalke med mannen i kassa, da. All denne småpratinga tar snart knekken på meg. Jeg synes det er ubehagelig, ufint og på grensa til uutholdelig.

«If you like those, you’ll probably like My Struggle as well.»
«You mean Knausgård?»
«Sorry?»
«Knaaausgaaard?»
«Yes! Where are you from?»
«Norway. Like Knausgård.»
«Woha! How do you pronounce his name?»
«Knævsgård.»
«Ok, Knææsgaerd.»
«Yup, great.»
«The guys in my book circle are gonna be so impressed!»

Og så ville han diskutere Knausgård og da måtte jeg rekke trikken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men jeg kjøpte to bøker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOn Liberty fordi jeg er en kuk og Notes from No Man’s Land fordi jeg er i essayhumør og det føltes sånn da jeg slo opp på en tilfeldig side.

Siri

5 kommentarer

 1. Uten at jeg var der, så vil jeg nå si at det der ikke var det verste av kategorien «small talk». Noe konkret, aktuelt og relevant var det jo.

  Samt et eksempel på en amerikaner som har hørt om en nordmann. I alle fall litt mer stas enn en God kveld Norge-reporter som presser info ut av en Hollywoodskuespiller om hennes norske oldemor, og at hun som liten kunne telle til fem.

 2. Et spørsmål, om du har noen mening setter jeg pris på å få den!

  Etter et par år med laber trening, kan jeg tenke meg å komme tilbake ned på 37-tallet igjen. Regner med at det vil ta ca. et halvt år med grei trening, så om en drøy vinter bør det gå fint. Men liker ikke Sentrumsløpet, og (den aktuelle) Hytteplanmila er ikke før neste høst igjen. Har du noen erfaring fra et 10 km-løp fra mai til juni/juli innen et par timers kjøring fra Oslo? Gjerne en litt rask trasé. :)

  1. Yooooo!

   Svar 1: Enig, er ikke sikker på om dette kan kalles smalltalk i det hele tatt. Det er overraskende mange hippe, hvite amerikanere som veit om Knausgård? Og Kings of Convenience? Merkelig. En av dem trodde Ibsen var svensk. Excuse me.

   Svar 2: Å, så gøy at du vil tilbake til 37-tallet! Det er fort! Tenker med én gang på Fornebuløpet. Det pleier å være i slutten av mai på, du gjettet riktig, Fornebu. Rask løype og hyggelig arrangement! Eller så pleier Kristinaløpet i Tønsberg å gå i slutten av juni, det er også en passelig rask løype. Kan du fortelle litt om hvordan treningsplanen din ser ut? Jeg trenger inspirasjon.

 3. En anerkjent journalist opplever det samme på toppnivå! Dine opplevelser ble plutselig enda mer relevant!

  http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1000/subcat1027/thread305458/

  Om amerikanerne bruker Knausgårdreferansen så helsikes mye, go awesome, så er det nok et smalltalk-element i det likevel.

  Takk for tips! Har titta på Kristinaløpet. Vurderer sterkt å gå for det.

  Treninga mi er enkel. 1-2 løpeturer i uka + 2-3 andre utholdenhetsøkter i form av kajakk, roing eller langrenn. To hardøkter i uka med total arbeidsperiode på 30-60 min., avhengig av intensitet (i3 og/eller i4). Langintervall, hurtig langkjøring eller progressiv langkjøring. Resten rolige turer fra 45-120 min. eller cruise i2-turer på 40-50 min. Liker å cruise. I tillegg kommer to harde økter fullkroppsstyrke, men dette gjør meg IKKE til en bedre løper. Men det gjør meg bedre til å heise meg selv opp, hvilket også er moro.

  1. Wow! Knausgård åpner tydeligvis både smalltalk-dører og andre dører. Ikke verst.

   Takk for treningsoversikt! Så flink du er til å gjøre andre ting enn å løpe. Ikke for å skryte, men én gang heiste jeg meg selv opp. Det var moro, helt enig.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.