Meny Lukk

Jakten på bøkene: Alley Cat Books og en samtale om Knausgård

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alley Cat Books and Gallery på 24th Street er en deilig bokhandel. I motsetning til enkelte andre fine/gode/bra/kvalitets-/top notch bokhandler, er stemning helt avslappa, noe jeg setter pris på. Det er nok kriker og kroker til at man føler seg avskjermet i kikkinga si, og jeg har fått tusle uforstyrret rundt i en halvtime begge gangene jeg har vært der.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er også et luftig rom som er både galleri og lesekrok. Bedømming av rommet som galleri: aner ikke. Bedømming av rommet som lesekrok: 6/10. Lyst, trivelig og gode sitteplasser, men for stor gjennomstrømming av folk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hele butikken er på ett plan, men det er bøker helt opp til taket og utvalget er fint. Du kan kjøpe både brukte, billige, nye og dyre bøker. I tillegg har de en interessant samling zines som hele tiden fornyes. Jeg har ikke kommet helt dit i min litterære modenhet ennå. Kanskje i november eller aldri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Måtte smalltalke med mannen i kassa, da. All denne småpratinga tar snart knekken på meg. Jeg synes det er ubehagelig, ufint og på grensa til uutholdelig.

«If you like those, you’ll probably like My Struggle as well.»
«You mean Knausgård?»
«Sorry?»
«Knaaausgaaard?»
«Yes! Where are you from?»
«Norway. Like Knausgård.»
«Woha! How do you pronounce his name?»
«Knævsgård.»
«Ok, Knææsgaerd.»
«Yup, great.»
«The guys in my book circle are gonna be so impressed!»

Og så ville han diskutere Knausgård og da måtte jeg rekke trikken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men jeg kjøpte to bøker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOn Liberty fordi jeg er en kuk og Notes from No Man’s Land fordi jeg er i essayhumør og det føltes sånn da jeg slo opp på en tilfeldig side.

Siri