Jakten på bøkene: Borderlands Books

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Borderlands! En spesialbokhandel for fantasy og sci-fi! Endelig noen som tar hamskifting, kunstig intelligens og sverd på alvor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De hadde én hylle med bestselgere, resten var nye og brukte bøker med fantastiske innslag. De hadde for eksempel ett brukt eksemplar av en bok med denne teaseren på baksiden: «Massive clown-like structures are feeding off the fertile soil of what used to be banana plantations in Costa Rica.» Angrer ganske mye på at jeg ikke kjøpte den. Clown-like structures?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Også var det en egen horroravdeling og et par hyller med krim. Jeg har lest veldig lite horror, sånn bortsett fra Stephen King, og det må jeg nok gjøre noe med. Men, assa, ah! En hel butikk med snop! Endelig kunne jeg si: «I don’t know if there are any English translations, but you should totally check out Kristine Tofte and Siri Pettersen» da hun i kassa spurte om norsk litteratur. Hun skrev det til og med ned. («What, but Song for Eirabu is an English title?» «Actually it’s probably as Norwegian as it gets.»)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kundene var et par hakk mer kappekledde enn andre steder i Mission, og det passet meg perfekt. De kappekledde er mitt folk. Ofte blafrer kappen min i vinden selv om den er usynlig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg kjøpte med meg Territory av Emma Bull, beskrevet som fantasy western, og satt meg i bokhandelens tilhørende kafé. Alle bokhandler burde ha en tilhørende kafé. Bokkafé. Kan kjøpe bøkene på nettet hjemme og gå i bokhandelen for å lese istedenfor omvendt.

Fikk meg en melkechai, en blåbærmuffins og 30 koselige minutter alene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommer tilbake for mer te og mer fantasy.

Siri.

2 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.