Meny Lukk

Jakten på bøkene: City Lights Bookstore

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

City Lights er et uavhengig forlag med egen bokhandel. Dette er en av Bokhandlene med stor b, og kanskje den deiligste jeg har vært i.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I første etasje er det for det meste generell skjønnlitteratur, og et godt utvalg av det. Romanene er sortert etter opprinnelsessted, og de hadde alle bøkene til Margaret Atwood (sju tusen poeng). Du kommer ikke til å finne alle bestselgerne her, og jeg hadde satset på en annen butikk for strandlektyreshoppingen. Klassikere var det nok av, da. Noen liker jo å lese sånt på stranda, også.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lokalene er helt perfekt for bokhandling. Hadde det vært et bibliotek i Diagon Alley, hadde det sett ut som City Lights. Det er høye og lave hyller, kriker, kroker og bueganger. Og her er greia: Det er helt ok å ta en bok fra hylla, sette seg ned på en av stolene, og begynne å lese. Faktisk oppfordrer de til det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPoesirommet er i andre etasje. Hvordan utvalget der er, veit jeg ikke, siden jeg ikke veit noe som helst om poesi. Det var mange bøker, da. Gyngestolen i hjørnet er Poet’s Chair.

city lights bookstoreI kjelleren er de eksplosive sakene, og det er her du finner grunnen til at internett kaller City Lights for kommunistenes bokhandel. Selv sier de at de spesialeserer seg på litteratur om progressiv politikk, som er amerikansk for venstrevriddhet. (Progressive i denne sammenheng uttales som et spørsmål, altså progrEssive?). 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er også en haug hyller med alt fra fantasy (litt lol utvalg) til meditasjon og jazzlitteratur. Jeg ble rett og slett så overveldet og kåt av det hele at jeg ikke kjøpte noe som helst. Det kommer selvfølgelig til å løse seg når jeg kommer dit neste gang. For det blir nok både en neste gang og en gang eller fire etter det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helt ærlig, så er City Lights en greie som fort kunne blitt for selvhøytidelig for meg. Heldigvis viste det seg å bare være kjempe-, kjempegøy isteden.

høy på bok,
Siri