Jakten på bøkene: City Lights Bookstore

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

City Lights er et uavhengig forlag med egen bokhandel. Dette er en av Bokhandlene med stor b, og kanskje den deiligste jeg har vært i.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I første etasje er det for det meste generell skjønnlitteratur, og et godt utvalg av det. Romanene er sortert etter opprinnelsessted, og de hadde alle bøkene til Margaret Atwood (sju tusen poeng). Du kommer ikke til å finne alle bestselgerne her, og jeg hadde satset på en annen butikk for strandlektyreshoppingen. Klassikere var det nok av, da. Noen liker jo å lese sånt på stranda, også.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lokalene er helt perfekt for bokhandling. Hadde det vært et bibliotek i Diagon Alley, hadde det sett ut som City Lights. Det er høye og lave hyller, kriker, kroker og bueganger. Og her er greia: Det er helt ok å ta en bok fra hylla, sette seg ned på en av stolene, og begynne å lese. Faktisk oppfordrer de til det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPoesirommet er i andre etasje. Hvordan utvalget der er, veit jeg ikke, siden jeg ikke veit noe som helst om poesi. Det var mange bøker, da. Gyngestolen i hjørnet er Poet’s Chair.

city lights bookstoreI kjelleren er de eksplosive sakene, og det er her du finner grunnen til at internett kaller City Lights for kommunistenes bokhandel. Selv sier de at de spesialeserer seg på litteratur om progressiv politikk, som er amerikansk for venstrevriddhet. (Progressive i denne sammenheng uttales som et spørsmål, altså progrEssive?). 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er også en haug hyller med alt fra fantasy (litt lol utvalg) til meditasjon og jazzlitteratur. Jeg ble rett og slett så overveldet og kåt av det hele at jeg ikke kjøpte noe som helst. Det kommer selvfølgelig til å løse seg når jeg kommer dit neste gang. For det blir nok både en neste gang og en gang eller fire etter det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helt ærlig, så er City Lights en greie som fort kunne blitt for selvhøytidelig for meg. Heldigvis viste det seg å bare være kjempe-, kjempegøy isteden.

høy på bok,
Siri

10 kommentarer

 1. Oi. Oi. Oi. Dit vil jeg!

  Var i en kjempefin bokhandel i Berlin da jeg var der sist. Det var et helt hus dedikert til bøker (og litt spill og musikk). Det var helt fantastisk. Er det noe jeg savner i Norge, så er det slike store, koselige bokbutikker. (Og takk for tips, nå skal jeg sjekke ut Margaret Atwood!)

 2. Oi, oi! Så moro! Håper du får samla hodet neste gang og få med deg noen godsaker hjem.

  Jeg var i en snodig second hand book shop i Inverness i fjor. Hundre meter høye bokhyller (minst), en gedigen peis i midten av rommet som knitra i alle hjørner og kafé på hemsen i andre etasje. Kjøpte en allergikokebok med ferdig utfylte tips. Den ene brødoppskrifta hadde kommentaren: «Don`t make this. It’s awful!»

  Har du noen tips til en lettlest bok som er har litt rot i virkeligheten? Har f.eks. lest Born to run, Thor Heyerdahl og George Orwells 1984 og Animal farm nå nylig (absolutely digga de to siste), og ønsker meg noe lignende. Ikke så god til å leite selv enda, er ganske fersk i boklesegamet. Blir glad for alle forslag!

  Hilsen Heidi, hemmelig leser i to år

  1. Yo, Heidi! Så hyggelig at du er en hemmelig leser.

   Inverness i California eller Inverness i Skottland? Hvis i California: Har du noen tips til hva jeg burde gjøre mens jeg er her? Hvis i Skottland: Jeg ser på Outlander nå, og blir helt vill i nikkersen av alle bildene fra høylandet. Vil bare ri i kilt over engene.

   Den allergikokeboka høres ut som et skikkelig kupp. Kjekt å ha ferdig testa oppskrifter. It’s awful! Haha!

   Jeg tenkte med én gang på A Brave New World da du spurte om boktips, og når jeg først har dratt den dit, så vil jeg anbefale Margaret Atwood (som vanlig). Nå kan det nok diskuteres hvor mye rot disse bøkene har i virkeligheten, da. Oryx and Crake eller The Handmaid’s Tale er iallfall fines steder å begynne på Atwood. Jeg skal tenke litt mer på det, og se om jeg har noen flere forslag. Kanskje noen andre her har tips, også?

   Har du noen lesetips? Jeg er ikke kresen.

   Siri

 3. oi, eg har også møtt ein slektning av denne sjappa i Berlin, men butikken eg var i var liten, og diverre minnest eg ikkje kvar han ligg :/ svært hjelpsame tilsette, som kviskra for å ta omsyn til alle som stod og bladde og las i utvalet. fekk bøkene i papirpose (men det er vel heilt vanleg i Amerika?)

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.