Jakten på bøkene: Green Apple Books

OLYMPUS DIGITAL CAMERA De kaller denne butikken Books on the Park, og det er egentlig et fint navn, for den ligger rett ved Golden Gate Gate Park. Så kommer du fra Inner Sunset og trenger en bok til noen på gresset, er dette et fornuftig og hyggelig stopp på veien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Noe av det jeg liker best med Green Apple, er at de har alle romanene sine på én lang vegg. Det betyr at man kan starte på A og ende på Z uten å lete etter fortsettelsen på hylla. Ganske digg for en lat person som er lett å distrahere (meg).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAUtvalget var vel helt fint, sånn bortsett fra i fantasyavdelingen, men det problemet har jeg jo funnet løsningen på. Men altså: Når jeg sier at det er et godt utvalg, så betyr det bare at jeg fant alt jeg forventet å finne, i tillegg til en haug bøker jeg har lyst til å lese og mange jeg ikke visste fantes. På den måten har kanskje alle bokhandler godt utvalg?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God plass mellom hyllene. Det betyr at jeg ikke trengte å ta av meg sekken i frykt for å lage bokorkan og atomkrig. Paller med gode bøker på salg. Fin og tydelig merking av de ansattes anbefalinger. Akkurat det liker jeg veldig godt, faktisk, når de ansatte skriver små bokanmeldelser og klistrer dem på bøkene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I andre etasje drev de og pakket ut masse videoer og dvder og sånt, og jeg tror det skulle bli en kultfilmbutikk. Den var ikke helt ferdig, og jeg følte meg veldig i veien, så jeg bare No English Sorry og gikk ned igjen. Green Apple må også få pluss for en lang og høy hylle med notatbøker i alle mulige former, farger, varianter og trykk. Ikke akkurat kult for en som er på notatbokrehab, men ganske kult for alle andre, tror jeg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg kjøpte Gilead av Marilynne Robinson. Den skal jeg lese når jeg er ferdig med Territory, Slouching Towards Bethlehem og Birdbrain.

fred & fordragelighet,
Siri

9 kommentarer

 1. Er det litt rart at jeg er skikkelig glad du kjøpte Gilead? Ble fortalt som barn at man aldri skulle rangere bøker og mennesker, men dersom noen holdt en fyrstikk under tærene mine tror jeg jeg kunne skreket «Gilead». Så glad er jeg i den at jeg skriver masteroppgave om den og The Sound and the Fury. Håper du liker den. Skal enda besøke bloggen din om du ikke gjør det.

  1. Oj, kult! Nå gleder jeg meg enda mer til å lese den. Tipper jeg liker den, iallfall hvis jeg skal dømme på bakgrunn av smaken til de folka som har anbefalt meg den. Vi kan snakke om den når jeg har lest den?

   (Da vil jeg også veldig gjerne høre mer om den masteroppgaven!)

  2. Jeg snakker nesten utelukkende om bøker (og løping, da), så det høres bra ut! Og Eula Biss er på leselisten min.

 2. Jeg liker butikker som ser veldig små (og kjempegøyale ut) ut fra utsiden, også er de plutselig bare kjempestore på innsiden. Denne ser litt sånn ut.

  1. Ja, det var akkurat en sånn butikk. Så ut som en liten sjappe fra utsiden, men var sikkert 60 meter dyp.

 3. Hei Siri.
  Kom til å tenke på en butikk jeg besøkte i San Francisco, sports basement heter den (tror det finnes 2 stk). Uansett så har de ganske rimelig løpeutstyr der, samt mye mer. Verdt et besøk hvis du ikke allerede har vært der :)

  1. Ja! Det er der jeg har kjøpt nesten alle løpeskoene! Det er et kjempebra SF-tips! Har du noen flere tips?

 4. kva er notatbokrehab?

  random boktips: Saša Stanišic: «Hvordan soldaten reparerer grammofonen»
  (eg les ho på tysk, og veit eigentleg ikkje om den norske utgåva er like god. men utgangspunktet er så bra at det ikkje kan tapa seg så inst i omsetjing). finst kanskje på engelsk òg, men har kanskje altfor europeisk tematikk til å slå an over dammen.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.