Jakten på bøkene: Modern Times Bookstore Collective

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Modern Times Bookstore ligger et par kvartaler lenger ned i gata fra Alley Cat Books, og er hakket mer authentic, som mannen i kassa sa. Det betyr litt mer møkk på gulvet, litt færre bestselgere, litt flere hyller av plast.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen ganger er det å være i San Francisco generelt og i Mission spesielt som å være på en litt utdatert Blindern-fest. Kanskje ikke så rart, for Skandinavia er tydeligvis veldig trendy. I forrige uke var vi på middag hos en fyr som hadde et par Åsnes langrennsski fra 70-tallet stående ved siden av det ubehandla trebordet i stua, fordi det så kult ut. På Modern Times hadde de mange bøker om Skandinavia, og jeg måtte igjen vri meg unna en samtale om Knausgård.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et fellestrekk ved bokhandlene her i San Francisco, og noe av det som skiller dem mest fra bokhandlene hjemme, er at alle har relativt store samlinger med bøker om alle mulige slags seksualiteter og kjønn. A Gay History of the U.S., Look your best – it’s transgender fest!, Men Shouldn’t Vote, Lube&Leather, Fighting for Sexual Equality osv. Modern Times har en av de største samlingene jeg har sett til nå. Ganske gøy!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Også har de reinspikka kommunistpropaganda på veggmaleriet på forsiden, da.

Siri

2 kommentarer

    1. Så bra at du liker det og blir litt nostalgisk. Da er vi flere som kan kose oss med det sammen. Noen av disse steden er helt på grensa til magiske.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.