Jakten på bøkene

Jeg skal innom alle de gode bokhandlene i San Francisco. I dag: Bookshop West Portal. Men først mat:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Boulange de West Portal, der, altså. Brødskiva var god da, og det var jammen meg croissanten også. Gjett hva de kaller brødskive? Open sandwich.

What do you call a sandwich in Norway?
A double.
So an open sandwich is half of a double?
No. Half of a double is half of a sandwich.
So what do you call an open sandwich?
Brødskive. It means «slice of bread».
Wow.

Ja, wow.

Hvis jeg hadde vært full, hadde det sett sånn ut der inne:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg var heldigvis ikke full. Litt flaks skal man ha når man er på bokjakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er den:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bookshop West Portal er en middels stor bokhandel. Jeg tror dette er butikken for den litt yngre leseren, og da mener jeg yngre i leseår eller lesesmak, ikke nødvendigvis i alder. Det er vegg på vegg med barnebøker og young adult fiction, og jeg så minst to av de ansatte taue rundt på leselystne 12-åringer. Det var vakkert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Litt kjipt at de hadde plassert all fantasyen under young adult fiction, da. Til gjengjeld hadde de en utsøkt, eklektisk, men godt sortert samling historiebøker. Ja, jeg kjøpte en, for sånn har jeg blitt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The Peloponnesian War av Donald Kagan. Mitt yndlingssted i hele verden ligger på Peloponnes, og jeg liker å lese om krig. A bit of light reading for you, dear, sa hun i kassa. Hun hadde seriøst strikkepinner i hårknuta. 1000 plusspoeng til Bookshop West Portal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOk, så kjøpte jeg Aquaman også, men det var på Two Cats Comic Book Store.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg har en liste over 11 bokhandler jeg vil besøke. Noen av dem har jeg så vidt vært innom allerede. Lover å fortelle om alle sammen.

den lykkeligste dagen i mitt liv var da jeg fikk lånekort på biblioteket,
Siri

6 kommentarer

  1. Jeg elsker bokhandlere. De er de gøyeste butikkene.

    PS: Garnutvalget i USA er og ofte svært spennende. Synes å huske at du drev med sånt og.

    1. Har sett noen neon- og paljettbefengte nøster i et par butikkvinduer, så det tror jeg jammen meg du har rett i. Det skal jeg undersøke nærmere!

  2. Ååå! Jeg elsker bokhandler. Egentlig så har jeg en sykdom, så jeg prøver å unngå bokhandler når jeg ikke kan bruke penger – fordi jeg kjøper alltid en bok uansett. Gleder meg til å lese om de andre fine butikkene!

  3. Bokhandler <3 Må diverre unngå dei innimellom, kjem alltid ut to timer seinare med 3-4 bøker i posen etter knivhard utvelging. Men bøker er vakre altså!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.