Meny Lukk

Jeg går på San Francisco State University

OLYMPUS DIGITAL CAMERANå har jeg vært på forelesning i alle kursene jeg skal ta her. Det er omtrent som å være tilbake på videregående, noe som er helt ok siden det bare skal vare i fire måneder. Vi har lekser, liksom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÅ møte opp til hver time og å delta aktivt, er omtrent halve karakteren i alle fagene. Det er helt lol. Innsats, liksom. Alle skal ha en sjanse? Jeg trodde Amerika var laget for oss late og ressurssterke.20140828_100738

Så langt er mitt inntrykk at det blir vanskeligere for meg å møte opp i hver time og å gidde å gjøre lekser, enn det blir å holde følge med det faglige.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg tar to fag som handler om amerikansk presseetikk og -lovverk. Det er ganske interessant å være utlending i de forelesningene der. Alt bortsett fra naziflyers er unconstitutional.

For det meste holder jeg kjeft, men i dag leste jeg den ene leksa høyt. Ble overraskende stolt av meg selv. Ingen lo av engelsken min, og jeg fikk et participation-kryss i boka til læreren. Så nå kan jeg holde kjeft et par uker til.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I filosofifaget har vi til nå hatt om Platon og hulelignelsen hans. Jeg vurderte å skaffe meg et participation-kryss i den forelesningen også (do you think the sun might be a metaphor for the form of the good? + blikk som sier at jeg aldri har hatt om Platon før og nettopp kom på dette selv), men så var det en fyr på bakerste rad som bare: «Altså, jeg er fra the Hood. Når noen fra the Hood drar på college, er det akkurat som å komme ut i lyset etter å ha vært lenket fast i hula.»

Og da var det bare var å pakke sakene sine og gå hjem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men det faget jeg liker aller, aller best er Creative Writing. Der bare fjaser vi rundt med ord og setninger. Seriøst, det faget finnes, og man kan få studiepoeng for det. Her er notatene mine fra første time:

Use your senses.
Get a journal and write in it every day. Your blog probably doesn’t count.
Perfectionism is stupid, but don’t be lazy.
Food is sex.
Homework: Describe the body of someone you know (well?) only using metaphores.

Alle på kurset vil skrive bøker og skuespill og dikt, bortsett fra meg og to andre. Vi bare: «Eh, I kinda like to read.» Og læreren bare: «Good for you. Writing is horrible.»

 

Foreløpig føles det som jeg går på en liksomskole med liksomfag og liksomfolk. Det er ganske gøy. Det er også ganske belastende for det mentale systemet mitt, så iblant kjøper jeg Batgirl og pizza på vei hjem fra skolen, og ligger på sofaen hele kvelden.

Er fortsatt ikke lei meg,
Siri